زودرنجی و احساساتی بودن

سلام ۱۹سالمه و بسیار احساساتی

اگه فردی چیزی بگه (ب جز دوستام) سریع ناراحت میشم و اشکم بی اراده سراریز میشع و نمیتونم حرفی بزنم و از خودم دفاع کنم

و ب شدت ازین ویژگی متنفرم

ممنون میشم اگه کمکی بهم بکنین و راهی ب روم باز کنین ک ازین احساساتی بودن کمی دور شم

اطلاعات تکمیلی

سن ۱۹ جنسیت زن شغل بیکار وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
معمولا عوامل و شرایط مختلفی باعث میشود که نا نسبت به دیگران حساس تر و زودرنج باشیم مثل نوع فرزند پروری شما و محیطی که در ان تربیت و رشد کرده اید . عوامل محیطی و شخصیتی که دارید ترتیب و تعداد فرزندان، توجه بیش از حد خانواده یا کم توجهی و نادیده گرفتن کودک در محیط خانه می تواند در فرد چنین احساسی را ایجاد کند. گاهی کمبود اعتماد بنفس هم باعث زودرنجی میشود
درمان حساسیت و زودرنجی تا حد زیادی به یادگیری مهارت تنظیم هیجانی و کنترل احساسات بستگی دارد
برای تقویت اعتماد به نفس تان خود گویی های مثبت داشته باشید و به خود آگاهی و شناخت دقیقی از نقاط ضعف و قوت تان برسید
به شناختی از خودتان برسید و مهارت های ارتباطی را بیاموزید و نحوه برخورد در هر رابطه ای را یاد بگیرید . افراد حساس ، قدرت ابراز وجود و توانایی مطرح نمودن حرف ها و نظرات شان را هم ندارند به همین علت احساسات منفی  شان افزایش یافته و شرایطشان وخیم تر می شود. این افراد باید تمام رفتارها و حرف های دیگران را به خودشان نسبت ندهند و بدانند بسیاری از حرف ها و رفتارها ی دیگران ارتباطی با آنها ندارد.
برای آرام کردن احساسات شدیدتان با خود مهربان و صادق باشید و قبول کنید زودرنجید وآن را بپذیرید. هنگامی که حس کردید دیگر از آن احساس ناخوشایند زودرنجی و ناراحتی شدید خبری نیست، با مهربانی و شفقت همه چیز را بازبینی و بررسی کنید، چه چیزی شما را ناراحت کرده و بیاندیشید آیا این موضوع ارزش رنجش و به هم ریختگی شما را دارد.