پسر ۵ ساله ام همش لخت تو خونه میگرده ، موقع جیش هم از ایوان جیش میکنه و به ایوان و پاهاش میپاشه. چون دستشویی مون از حیاط دور هست از دستشویی استفاده نمیکنه شبا هم موقع خواب نصف شب تو گلدون ها و ظرف ها جیش میکنه ، چیکار کنم؟ همه جا بوی جیش گرفته
یعنی تواین ۵سال نتونستی درست راهنماییش کنی .یه راهی هم هست یه بطری خالی بزار شبا تو اون جیش کنهیادش ...
و تکمیل کنم که اگه گوشنداد از یک چیزی که خیلی دوست داره محرومش کنی مثلا اسباب بازی که دوست داره یا وسیله یا جاییکه میخواد بره ، اینجوری شرطی میشه که فقط اونجا باید کارشو بکنه یکم مقاومت میکنه که باید صبرتو بالا ببری تو اون روزا
بچه ی ۵ ساله، قدرت درک درست و غلط رو داره. این رفتارش یا از روی لجبازی هست یا یه جورایی میخواد جلب توجه کنه. کتک زدن و داد و بیداد کردن به هیچ عنوان مسئله رو حل نمی کنه. اول با هم صحبت کنید و کاملا منطقی بهش توضیح بدید که چرا باید توی یه جای مشخص بره دستشویی. وقت و حوصله بذارید و ببینید دلیل کارش چیه. بعد با توافق خودش یه جریمه و یه تشویق انتخاب کنید. یعنی اگر رفت دستشویی، اون تشویق رو اعمال کنید و اگر نرفت جریمه رو. خیلی مهمه که رفتارتون تحقیرآمیز نباشه، فقط بدونه که هر کار اشتباهی ممکنه یه جریمه داشته باشه (از قوانین راهنمایی رانندگی براش مثال بزنید)
ارتباط بدون خشونت (nvc) یک تکنیک برای برقراری ارتباط موثر و درست با دیگرانه که من بهش میگم معجزهی nvc 😊