2777
2789
عنوان

ترکای اصیل قدیمی اینجا هستن ؟

| مشاهده متن کامل بحث + 968 بازدید | 117 پست

بعد اینکه من از یکی شنیدم مثلا خانواده ها مهمونی میدادن مثلا خانوادهپسر خانواده عروسی مهمونی میکرده تو دوران نامزدی عروس نمیرفت

همین خانوم میگف بهم که دعوت کرده بودن مامان بابام رفتن من رفتم خونه خواهرم تا اونا بیان

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

برای رمان می‌خوام   گذشته قدیما

تقریبا ۳۰ سال پیش 

معمولا خانواده ها عروس و داماد رو انتخاب میکردند 

و در بسیاری از روستاها اصلا دختر پسر رو تا زمان عقد نمیدید

مامانم همیشه تعریف میکنه من باباتون رو ندیده بودم موقع خاستگاری رسمی از یه سوراخ توی تنورخانه سعی میکردم ببینمش.

اول خواهر و مادر پسر میرفتن ببینن عروس رو 

جلسه بعدی با پسر و بزرگ های فامیل مثلا نزدیک ۲۰ نفر میرفتن 

وتی سر مهریه و شیربها به توافق میرسیدن اول یه کله قند رو بزرگ خاندان میشکست و میگفت مبارک باشه 

چای و شیرینی پخش میکردند 

تو قسمت زنونه هم خواهر داماد چادر عروسی که آورده بود رو مینداخت سر  عروس و میگفت چاقو نمیبره 

و خانواده عروس انعام میدادن.

و یه انگشتر به عنوان نشون مادر داماد مینداخته دست عروس

آه از غمی که تازه شود باغمی دیگر 😭😭😭                                                             خدایا صبر بده به ما زمانی که لا نعلم الا خیرا  دیگر رو با بغض و گریه میشنویم،زمانی که دیگر ابراهیمی پشت سر نیست😭                                      تعریف میکنه ،میگه رفتم سر قبر دیدم هی داره با خودش میگه مادر کاش به جای تو من رو میزدن و گریه میکرد،مادره دیگه.....(مادر شهید آرمان علی وردی)
بعد اینکه من از یکی شنیدم مثلا خانواده ها مهمونی میدادن مثلا خانوادهپسر خانواده عروسی مهمونی میکرده ...

چه جالب 

تو مرا آزردی که خودم کوچ کنم از شهرت ،تو خیالت راحت !میروم از قلبت.......
تقریبا ۳۰ سال پیش  معمولا خانواده ها عروس و داماد رو انتخاب میکردند  و در بسیاری از روست ...

چه اطلاعات خوبی ممنونم 

تو مرا آزردی که خودم کوچ کنم از شهرت ،تو خیالت راحت !میروم از قلبت.......
رفتار خاصی عقیده خاصی برای خواستگاری ندارن 

مثلا میان میگم شیر پاک خورده باشه عروسمون 

یا ک درجلسه اول نمیذارن پسر بیاد میگم خانمانه بیاین تا اول ببینیم داماد کیه چیکارس  شغل باباش چیه سوابق زندگیش چیه  خونه داره نداره  خونش جداس یانه 

بنابرین اول مادرپسره میاد کامل ریز درشت معرفی میکنه اگر شغلش اینا مورد پسند بود میگن باشه اینبار پسرو بیارید 

و البته مادرداماد یک عکس میاره باخودشو میذاره بمونه خونه دختره تا دختر بدون خجالت نگاش کنه ببینه خوشش میاد یانه  اینا مال خواستگاری  سنتی هس البته 15سال پیش من خودم  کلی ازینا خواستگار داشتم

تقریبا ۳۰ سال پیش  معمولا خانواده ها عروس و داماد رو انتخاب میکردند  و در بسیاری از روست ...

این رسم نشون

معمولا بیشترشون تو همین نشون کردن صیعه عقد هم میخوندن 

و بعد از ۱۰ روز تا یک ماه عروسی میگرفتن که عروسی هم رسم خودش رو داشته

آه از غمی که تازه شود باغمی دیگر 😭😭😭                                                             خدایا صبر بده به ما زمانی که لا نعلم الا خیرا  دیگر رو با بغض و گریه میشنویم،زمانی که دیگر ابراهیمی پشت سر نیست😭                                      تعریف میکنه ،میگه رفتم سر قبر دیدم هی داره با خودش میگه مادر کاش به جای تو من رو میزدن و گریه میکرد،مادره دیگه.....(مادر شهید آرمان علی وردی)

😐عااام راستش متفاوته برای ما

اینی که میگم سنتی نیس داماد با دل عاشقش تشریف میبره

جلسه ی اول بین خانواده هاس فقط پدر و مادر عروس با پدر و مادر داماد 

اگه به توافق رسیدن که  جلسه ی بعدی با دسته گل و شیرینی و داماد میان اگه نه که یا خانواده داماد پافشاری میکنه هی به جلسه ی رفت و برگشت ادامه میده اگر نه که بیخیال میشن

بعد فک فامیل عروس و داماد رو  اونای که نزدیکن رو جمع میکنن اقا داماد رو به فامیل عروس معرفی میکنن  به فامیل داماد عروس خانم رو معرفی میکنن تمام 

قهرمان زندگی خودت باش    حدیث چشم مگو      باجماعت کوران

مادر شوهرم می گه قدیم ها بین آذری ها رسم بوده که عروس به نشانه احترام با پدرشوهر هم کلام نمی شده و اگر هم سوالی ازش می پرسیدند با سر جواب می داده. البته فکر می کنم این ماجرا مربوط به حدود 100 سال پیش باشه. چون مادر شوهرم به نقل از مادربزرگش می گفت.