ببین عزیزم این چیزها خیلی به فرهنگ خانوادگی و محیط شهری و اطرافتون بستگی داره. برای من که کانادا زندگی می کنم خیلی شاید داستان متفاوته تا شما که ایران هستی. ولی چند تا نکته رو میگم که فکر می کنم همه جای دنیا درست باشه.
۱. اینجا توی کانادا مشروب خوردن یه چیز عادیه، اما همین جا هم مستکردن نه عادیه و نه مودبانه و درست. یعنی مست کردن و رفتار مستانه یک کار بی کلاس و بی فرهنگی به حساب می آد، مثلاً توی یک مهمونی رسمی دوتا رئیسجمهور با هم شراب میخورن، اما خوب حد و حدود خودشون رو می دونند به اندازهای نمیخورند که مست بشن! مثلا قرار بود تکلیف دو کشور را مشخص کنند ها، نمیشه که توی مستی قرارداد ببندن!!!
متاسفانه این چیزها رو توی ایران کسی بلد نیست، هرچند شراب جزو فرهنگ ایران است و همیشه بوده اما این روز ها بنا به دلایلی کسی اتیکت رفتار درست در این زمینه را بلد نیست. وگرنه خیام هم میگه که
اندک خور و گه گاه خور و پنهان خور
۲. تعارف کردن مشروب و شراب به کسی که اهلش نیست یا به دلایل فرهنگی و مذهبی نمیخوره، کار درست و مودبانه ای نیست. هیچ جای دنیا هم نیست، اما لزوما به این معنا نیست که آنها خودشان جلوی شما ننوشند.
۳. هیچ جای دنیا به کودک مشروب نمیدهند و حتی این کار جرم سنگینه. مشروب خوردن بزرگترها جلوی کودکان هم باید مسئولانه و آگاهانه باشه، و کودک آموزش دیده باشه که این یک چیز مخصوص بزرگسال هاست، و فرهنگ ها و مذاهب خاصی ممکنه خوششون نیاد، و برای بچهها مضر و خطرناکه.
۴. شما اگر از رفتار کسی چه قبل از مشروب خوردن چه بعدش خوشتون نمیاد، بهترین تصمیم اینه که خیلی واضح این را بیان کنید و اگر برخورد درستی نداشتن قطع رابطه کنید.
۵. شما حق دارید در این زمینه با همسر یا نامزدتان صحبت کنید و اگر شما دوست ندارید ایشون مشروب بنوشند حق شماست که از او بخواهید این کارو نکنه، ایشان باید رعایت کنند. این مسئله بسیار مهمی که دو نفر باید در این زمینه با هم هماهنگ باشن.