به نظر من برای زایمان طبیعی قبل از داشتن آمادگی جسمی آمادگی ذهنی لازمه. کسی رو که همیشه از زایمان طبیعی ترس داره و فکر میکنه سزارین بهتره تشویق به زایمان طبیعی نکنیم چون همون طور که گفتم "آمادگی ذهنی" برای زایمان طبیعی شدیدا مهمه. هیچوقت این جمله ها رو برای تشویق افراد به زایمات طبیعی نگیم:
- نترس دردش خیلی هم وحشتناک نیست
- چیزی نیست یکم تحمل میکنی تموم میشه
- دردش کمتر از چیزیه ک فکر میکنی
بهتره حقیقت رو بگیم. باید بگیم که دردش زیاده، فرد باید بتونه خودش رو برای سخت ترین درد ممکن آماده کنه. این میشه آمادگی ذهنی.
این جمله ها رو بگیم:
- دردش قطعا خیلی زیاده اما مهم اینه که تموم میشه
- دردش زیاده اما به چند ساعت بعدش که نینی تو بغلت فکر کن
- دردش زیاده اما این درد زایمانه و طبیعیه خیلیا این درد رو پشت سر گذاشتن
شاید برای هممون پیش اومده باشه بعضی وقتا خودمونو برای بدترین شرایط ممکن آماده کردیم و وقتی وارد اون شرایط شدیم راحت تر از چیزی که فکر میکردیم ازش عبور کردیم چون "آماده بودیم" برای بدترین شرایط. و برعکس گاهی قرار بوده وارد شرایط سختی بشیم اما چون خودمونو براش آماده نکردیم نتونستیم راحت ازش عبور کنیم.
خوب یا بد، اکثر خانم های ایرانی از نظر ذهنی برای زایمان طبیعی آماده نیستن (تو بعضی کشورا کاملا متفاوته و اکثر خانم ها نسبت به سزارین ذهنیت بدی دارن) و نباید مجبورشون کنیم به زایمان طبیعی، حتی معتقدم تشویق هم نکنیم، صرفا فواید و مضرات هر نوع زایمان رو بگیم و در نهایت خود فرد تصمیم بگیره.
برای اینکه بفهمیم آمادگی ذهنی کافی داریم یا نه، این سوالات رو از خودمون بپرسیم:
آیا قبول دارم زایمان طبیعی بهتر از سزارین هست؟
آیا حاضرم با یکی از بدترین دردهای ممکن مواجه بشم؟
آیا انگیزه کافی برای زایمان طبیعی دارم؟
اگر جواب سوالات "بله" است یعنی آمادگی ذهنی کافی دارم.
و اگر "خیر" است سزارین بهتر است.
یکی از مشکلات مهم اینه که فقط به "آمادگی جسمانی" برای زایمان طبیعی اهمیت داده میشه غافل از اینکه "آمادگی ذهنی" خیلی خیلی مهتره.