طرز تهیه ی اش دوغ
دوغ (محلی و تازه باشه خیلی بهتره ولی میتونید از دوغ کارخونه ای هم استفاده کنید )1/5 لیتر
ماست با اب رقیق شده 1لیتر
نخود پخته نصف لیوان
برنج نصف لیوان
سبزی اش دوغ(تره+اسفناج+شوید+گشنیز+ساقه ی سیر تازه ی خورد شده )یک کیلو
تخم مرغ یک عدد
خب اول از همه نخود رو بشورین بعد با یه ته خیار بذارید بپزه (ته خیار نفخ نخودو میگیره).ماست رقیق شده رو قشنگ هم بزنید بعد با دوغ مخلوط کنید تخم مرغو داخل یه ظرق با یه چنگال قشنگ هم بزنید بعد بریزید داخل دوغ و بازم هم بزنید (نگران بوی تخم مرغ نباشین کوچکترین بو و مزه ی بدی نداره خیالتون راحت اگه بو داد بیاین یقه ی منو بچسبید اصن😂)تخم مرغ باعث میشه دوغ نبره 👌
خب دوغتوت رو با تخم مرغ قشنگ مخلوط کردین حالا بذارین روی اجاق گاز و با یه ملاقه مدام هم بزنید که دوغ نبره شعله ی گاز هم تقریبا زیاد باشه ،همزمان برنجتون رو با یه کم اب بپزید بعد بریزید داخل دوغ یا میتونین مستقیما برنج رو بریزید داخل دوغ که با دوغ بپزه .
به جوش که اومد نخود و برنج و سبزی رو بریزید تو قابلمه و هم بزنید .من یه مقدار سیر تازه گرفته بودم که الانم فصلشه بعد ساقه ی سیرتازه رو شستم خرد کردم و گذاشتم فریز هر بار یه پیاله قاطی سبزی دوغم اضافه میکنم طعم اش دوغتون معرکه میشه 👌😋😋
یکم که رنگ سبزی از خامی درومد و تیره شد نمک رو اضافه کنید و 20 دقیقه بذارید ملایم بپزه اگه رشته ی اشی هم دوست دارین میتونین یه ربع قبل اماده شدن غذا بریزین ولی زیاد نریزین که اش دوغو سفت و خیلی غلیظ میکنه ،ش دوغ شما اماده شد😍😋
چند تا نکته:
1 :دوغ که به جوش اومد دیگه لازم نیست مدام هم بزنید
2:نمک رو از ابتدا تو دوغ نریزین که باعث میشه دوغ ببره
3:بعضیا گوشت قلقلی سرخ شده هم میریزن داخل اش که سلیقه ایه اگه دوس داشتین یه مقدار قیمه با پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه قلقلی کنید تو روغ سرخ کنید اخر سر کنار اش دوغ سرو کنید 😍نوش جونتون
@mamanemartia
@mamanemartia
@mamanemartia
سبزی اش دوغ بنا به سلیقه ی مردم هر شهری متفاوته مثلا
اردبیل:تره،گشنیز،جعفری،برگ سیر،نعنا
کردستان:گشنیز،برگ سیر،شوید،اسفناج،برگ چغندر،نعنا و یه سبزی محلی ای هم هست که فصل بهارتو کردستان به وفور پیدا میشه بهش میگن گل اقا
همدان:برگ چغندر،اسفناج
لرستان:اسفناج ،نعنا خشک
چهارمحال وبختیاری:تره،اسفناج،گشنیز،جعفری،سیرکوهی،پونه کوهی،نعنا