2777
2789
عنوان

شاعره های تاریخ ادبیات(۲)

124 بازدید | 11 پست

رابعه؛؛ داستان عشقی پاک و نافرجام

رابعه بنت کعب قزداری که به رابعه بلخی  معروف است؛ نخستین شاعر زن پارسی گوی زاده نیمه ا‌ول قرن چهارم هجری در بلخ است.پدرش فرمانروای بلخ و سیستان و قندهار بود.

کعب، علاقه خاصی به این یگانه دخترش داشته و در تعلیم و پرورش او کوشا بود.رابعه در سرودن شعر و هنر نقاشی بسیار توانمند و در شمشیر زنی و سوارکاری به غایت ماهر بوده است.

پس از مرگ پدر و به تخت نشستن برادرش؛ رابعه با (بکتاش) خزانه دار برادرش آشنا و به او نرد عشق می بازد. شعر های زیبا و پر سوز و گداز رابعه در همین دوره و خطاب به بکتاش سروده شدند.اما افسوس که عشق پاک این دو دلداده به ثمر نرسید و برادر رابعه که از ماجرای عاشقانه آن دو باخبر شد بسیار خشمگین گردید.در آن زمان عشق دختر به مردی نامحرم بسیار ناگوار می نمود بخصوص که وی دختر فرماندار آن سرزمین بود.برادر رابعه فرمان به زندانی کردن بکتاش داد و رابعه را امر به زدن رگ دست و مرگ کرد.بکتاش که از مرگ رابعه باخبر شد از زندان فرار کرد و برادر رابعه را به خونخواهی معشوقه اش کشت؛ سپس بر سر مزار رابعه به زندگانی خویش پایان داد....💔💔💔💔

بله من منطقی تصمیم میگیرم و با احساساتم برای تصمیمی که گرفتم عزاداری میکنم 🙂😕 کتاب، شعر، موزیک و فیلم حالمو خوب میکنن 🌿

بیشتر اشعار رابعه توسط برادرش معدوم گردید و تعداد کمی که باقی مانده گویای ذوق سرشار او در شعر سرایی است.

عشق او باز اندر آوردم به بند

کوشش بسیار نامد سودمند

عشق دریایی کرانه ناپدید

کی توان کرد شنا ای هوشمند

عشق را خواهی که تا پایان بری

پس بباید ساخت با هر ناپسند

زشت باید دید و انگارید خوب

زهر باید خورد و انگارید قند

توسنی کردم ندانستم همی

کز کشیدن تنگ تر گردد کمند

بله من منطقی تصمیم میگیرم و با احساساتم برای تصمیمی که گرفتم عزاداری میکنم 🙂😕 کتاب، شعر، موزیک و فیلم حالمو خوب میکنن 🌿

ببین برای خارج از تهران که ویزیت آنلاین رایگان دارند، ولی اگه تهرانی و می تونی هزینه کنی حتماً یه نوبت از مرکز تندرستی دکتر گلشنی بگیر تا تمام مشکلات بدنت یکبار کامل چکاب بشه.

من خودم هم پای پرانتزی داشتم هم گردن درد ، همسرم هم کف پای صاف و کمردرد شدید داشت جفتمون با ورزش تخصصی و آبدرمانی الان خیلی بهتریم.

این شمارش: ۰۲۱۲۴۵۰۱۰۰۰

اینم لینک دریافت نوبت ویزیت آنلاین رایگان

تو سمفونی شماره ی ۹ یکم ازش نشون داد ادم واقعا ناراحت میشه

داستان زندگیش غم انگیزه 

همون همیشگی😕😕😕😕😕😔☹☹😭😭

مونااااااا😑😶خسته نشدی خودت؟ دل بِکَن 

یبار برای همیشه😤