💎وجود انسان آفریده شده است برای انتخاب و الا نمیتواند ارزش افزوده تولید کند.
♦️انتخاب هم باید بین دو تا علاقه باشد که یکی قویتر ولی پنهان است و دیگری ضعیفتر ولی آشکار است.
⚠️ آنچه مانع کشف علاقههای عمیق و پنهان است، همین علاقههای ضعیفتر و آشکار یعنی همین هواها و هوسها هستند.
⚡️ لذا انسان باید مدام با هواهای نفسانی یا علاقههای سطحی و آشکار خود مبارزه کند و آنها را قربانی کند تا به علاقههای عمیق فطری خود برسد. و انسان این کار را با «عقل» انجام میدهد.
🔰 عقل به ما میگوید: فریب این علاقههای ظاهری را نخور! علاقههای عمیقتر تو لذت بیشتری دارند، از این علاقههای سطحی بگذر تا به آن علاقههای عمیق خود برسی
🌈چرا گنهکارها در خانۀ خدا نمیروند؟ چون از خدا بدجوری میترسند و فکر میکنند خدا میخواهد حساب آنها را برسد.
😒 خودشان با خدا قهر هستند و فکر میکنند که خدا با آنها قهر است.
شما وقتی توبه میکنید و از خدا میترسید، خدا را چگونه تلقی میکنید؟🙄
چرا دلتان میگیرد و توبه میکنید؟🤔
آیا به خاطر این از خدا عذرخواهی میکنید که حرف خدا را گوش نکردهاید و حالا میترسید حساب شما را برسد؟!
چون میترسید خدا شما را بزند توبه میکنید؟🤔
🍁 در حالی که خدا میخواست شما بیشتر لذت ببرید، خدا میخواست علاقههای فطری خود را شکوفا کنید و بیشتر لذت ببرید،
🍄 لذا چون شما به خودتان آسیب زدهاید و بیشتر لذت نبردهاید، از شما ناراحت شده است؛ از بس که ما را دوست دارد ناراحت شده است...
♨️الان هم نمیخواهد شما را بزند، بلکه میخواهد شما برگردید...
🌻🦋امام باقر(ع) میفرماید: وقتی بندهای توبه میکند انگار خداوند گمشدۀ خود را پیدا کرده است.🤗
💥 خدا میفرماید وقتی بندۀ گنهکار من میآید و توبه میکند، مثل کسی هستم که در بیابان سفر میکند و در تاریکی شب آذوقۀ خود را گم کرده است و دارد دنبال آذوقۀ خود میگردد که ناگهان در دل تاریکی آذوقۀ خود را پیدا میکند، او چقدر خوشحال میشود؟! 😊
🌸من وقتی بندۀ گنهکارم توبه میکند و به سمت من برمیگردد همانقدر خوشحال میشوم 😍
(إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى أَشَدُّ فَرَحاً بِتَوْبَةِ عَبْدِهِ مِنْ رَجُلٍ أَضَلَّ رَاحِلَتَهُ وَ زَادَهُ فِی لَیْلَةٍ ظَلْمَاءَ فَوَجَدَهَا فَاللَّهُ أَشَدُّ فَرَحاً بِتَوْبَةِ عَبْدِهِ مِنْ ذَلِکَ الرَّجُلِ بِرَاحِلَتِهِ حِینَ وَجَدَهَا»(کافی/ج2/ص435
لذا باید برگردیم و از اول خداشناسی، انسانشناسی و حیاتشناسی خود را درست کنیم.
پایان جلسه ۱۰✔️