سلام به همگی .
ممنون از دوستانی که احوالم رو پرسیدن . شکر خدا ، خوبم و سرم فعلا " به کار گرمه ولی تا 1 ماه و 4 روز دیگه ، قراردادم نمومه !!!! سعی میکنم بهش فکر نکنم . من تمام تلاش خودم رو کردم و میکنم ، دیگه بقیه اش هم با خدا . یکی از دوستانم توی فیس بوک یک کامنت گداشته بود که در برابرتقدیر و توکل به خدا ، مثل بچه یک ساله ای باشید که وقتی پدرش به هوا میندازتش میخنده ، چون میدونه که پدرش میگیرتش . منهم امیدوارم خدا نگذاره بیفتیم زمین .
نلیسا دیگه کاملا " با دوستان و عروسکهاش انگلیسی با لهجه غلیظ صحبت میکنه و از ما هم غلط میگیره !!!!!! گاهی فکر میکنم توی ایران چقدر باید هزینه میکردم تا انگلیسی رو باین خوبی یاد بگیره و به خودم روحیه میدم !!!!
بحث داغ ساپورت مالی دولت کانادا است . واقعیت اینه که اینجا در هر حال نمیگذارن خانواده ای در بدر کوچه و خیابون بشه . بحث خیریه اینجا خیلی داغتر از ایرانه ....و البته دولت هم نقش فعالی در این زمینه داره .در خصوص در آمد خانوار برای خانواده های زبر 25000 دلار در آمد در سال ، ماکزیمم برای بچه های زیر 6 سال 480 دلار در ماه میدن که 100 دلارش درواقع برای مادر هستش و اونهم بعد از شش سالگی قطع میشه . توصیه بچه ها هم برای اینکه با زیر 30000 تا مهاجرت نکنید ، کاملا " درسته .
صادقانه بگم ما خودمون 32000 تا آوردیم و ماشین هم نخریدیم . تا دو ماه و 6 روز دیگه میشه یکسال که اومدیم و بیشتر از نصف این پول خرج شده !!! تازه توی این دو ماه اخیر ، تقریبا " ماهی 200-300 تا بیشتر از حسابمون بر نداشتیم و مابقی اش با همین دستمزد ناچیز من تامین شده . هزینه های اصلی اینجا هم خونه و ماشین هستش . برای تازه واردین که هنوز درآمد ندارن ؛ اصلا " گرفتن کابل تلویزیون و تلفن رو توصیه نمیکنم . فقط یک اینترنت پر سرعت بگیرید کافیه . تلویزیون را با گرفتن آنتن با حداکثر 70-80 دلار ، میتونید انواع کانال ها رو از air بگیرید . ما این رو نمیدونستیم و با bell قرارداد بستیم و الان ماهی 70 دلار فقط داریم برای تلویزیون میدیم که تمام کانال هاش رو Air داره ، بجز Tree House کانال محبوب بچه های اینجا که اونم روی اینترنت هست و میشه دانلود کرد .
برای خونه خوب نوی تورنتو بین 1200 تا 1500 دلار در ماه باید گداشت کنار . هزینه ماشین که شامل بیمه و سوخت میشه ( بفرض اینکه ماشین دست دوم نقد بخرید ) حدود 500 دلار در ماه خواهد بود . خورد و خوراک از همه کمتره و اگر بیرون غذا و قهوه و صبحانه و... نخورید ، با حداکثر 400 دلار در ماه حل میشه . چون اینجا مردم وحشتناک به خوردن غذای بیرون عادت دارن و ظاهرا " کم کم خرج میشه . تیم هورتون عکس قهوه و نون تستش با پنیر رو میزنه که فقط با 5 دلار یک صبحانه بخورید ولی همون برای یکماه میشه 75 دلار و خیلی از مردم اینجا تا قهوه تیم هورتون روو نخورن ، روزشون شروع نمیشه !!!
و اما راجع به کمک هزینه مهد ، حداقل توی انتاریو و منطقه یورک ، از زمانی که ثبت نام میکنید برای این کمک هزینه تا وقتی بهتون تعلق میگیره ، یک یکسالی باید توی نوبت باشید . من از سپتامبر سال گذشته ثبت نام کردم و هنوز خبری نیست !!! تا قبل از اینکه تاییدیه اش هم بیاد کل هزینه های نگهداری بچه پای خودتونه !!!! الان نلیسا عصر ها از مدرسه میره دی کر نزدیک خونه که البته خیلی تمیز و مرتبه بابت 3:30 تا 6:15 عصر ، هفته ای 80 دلار داریم میدیم ولی خیالمون راحته که دم سرویسش میرن برش میدارن و میبرنش دی کر .تا 6:15 هم بالاخره یکیمون میرسه بهش .
خلاصه زمانها رو لحاظ کنید . یادتون باشه اینجا زمان و پول با هم دشمن هستن !!!
مامان ایلیا ، من قبل از اینکه بیام ، اطمینان داشتم با توجه به توان فنی همسر من در زمینه الکترونیک ، کامپیوتر ، مکانیک و تاسیسات ؛ اینجا بیشتر از دو سه ماه بیکار نمیمونه !!!! و اصلا " هم فکر نمیکردم خودم بتونم توی فیلد پلیمر اونم در قطعات خودرو که دقیقا " ادامه کار ایرانم بود بتونم کار پیدا کنم و فکر دانشگاه رفتن بودم !!!برای همین من رفتم کلاس زبان و همسرم نرفت !!!اومدیم اینجا و دقیقا " بحث زبان ، باعث شد که همسرم با یک شوک وحشتناک مواجه بشه و منهم در بدر بیفتم دنبال کار !!! خدار ا شکر کلاسهای رایگان زبان دولتی ، خیلی به بهبود روحیه همسرم کمک کرد و منهم در عین ناباوری خودم ، تونستم توی همون شرکتی که از ایران دنبالش بودم placement بگیرم که البته با نامردی تمام ، شش هفته من رو تا سه ماه تمدید کردن و بعد باهام یک قرار داد سه ماهه بستن و با مبلغی بسیار ناچیز ولی برای من بسیار باارزش بود و شاید برای همین سختمه که فکر کنم داره تموم میشه . باز هم شانس اوردم که نوی شرکتی هستم که اکثریت نسل دوم مهاجران هستن و بجز من و اون دختری که co-op داره میاد ، دیگه ایرانی نداریم !!! در نتیجه با تمام وجود canadian job culture رو درک کرده و میکنم و پوستم داره کنده میشه .اما دیدم تمام تصورم اشتباه بود . لزوما " داشتن قابلیت ، اینجا برای شما کار ایجاد نمیکنه و حتی برای کارهای دم دستی ، وجود رابطه خیلی موثره . و خوب این بستگی داره به اینکه دوستانتون ، آشنایانتون در اینجا ، اولا " اصلا " هستن یا خیر ؟ ثانیا "تا چه حد حاضرن براتون مایه بگذارن .همین الان که همسرم برای کار نصب تجهیزات سرمایشی گرمایشی ، بصورت پاره وقت ،که در حد تکنسینی با حداقل حقوق ، هست میره هم به لطف معرفی یکی از دوستان خوبم ، اتفاق افتاد .
و باور کن به جز دو سه تا دوست خیلی خوبمون ، دوستانی هم داریم که از زمانی که اومدیم حتی یکبار هم زنگ نزدن بپرسن چه میکینید؟
اینجا کاملا " عادیه که برای استخدام اول از آشنایان ، بعد از دوستان و اشنایان کارمندان همون شرکت دنبال آدم میگردن . برای کارهای نرمال ، معمولا " ادم مورد نظر توی همین گروه پیدا میشه و کار به دادن اطلاعیه استخدام نمیرسه . بخاطر همینه که وقتی آگهی های استخدامی رو میخونی ، میبینی یکی رو میخوان که همه جوره پهلوون باشه !!!!!!مهندس مکانیک باشه ، PLc هم بدونه .آب حوض هم بکشه !!!
خلاصه شانستون رو امتحان کنید و اگر همسرت قبول میکنه بچه رو با خودش ببره و شما اینجا دنبال کار بگردی ، بسیار عاقلانه است . چیزی که من سال گذشته از همسرم خواستم و قبول نکرد .چون اینجوری با صرف هزینه کمتری به نتیجه میرسید .فکر کن تا حالا بالای 30000دلار خرج کردیم ( با هزینه دو ماه اقامت سال گذشته میگم ) و هنوز هم نمیتونیم بگیم جامون محکم هست یا نه .البته هر کسی به نوعی این هزینه رو میکنه ولی برای امثال ما که منبع درآمدو ساپورتی از ایران نداریم و هرچی داشتیم رو آوردیم اینجا ، یقینا " هزینه کمتر ، یعنی خریدن زمان بیشتر .
و البته همونجور که صد گل نازنین گفت اینجا روی غلطک افتادن ؛ حالا حالاها کار داره . منهم فکر میکردم میشه سریع روی غلطک افتاد ولی برای خیلی ها این موضوع سریع پیش نمیره و هستن آدمهایی که بعد از چندین سال ، فقط دارن به روز زندگی میکنن . شب چهارشنبه سوری توی میدون mellas-man، مجری برنامه حرف خوبی زد . میگفت سلسله ایران مهاجر رو میشه در سه دوره دید : اول صفویان ، اولش که میان میرین توی صف کارت PR ،کارت ohip ، گواهینامه رانندگی و...همه خوشحالن که اومدن ، بعد از اون سلسله اشکانیان هست که از 6 ماه تا 50 سال طول میکشه . پولها تموم میشه و اشک ریختن ها شروع میشه ,وددنبال کار گشتن و.... . بعدش سامانیان هست که اونهایی که از دوره اشکانیان در میان ، میرن توی اون سلسله و دیگه اینجا نمیان . برای چهارشنبه سوری میرن قلان رستوران و نفری 100 دلار پول بلیط میدن .اون شب کلی خندیدم ولی عین واقعیت رو گفته .
و اینکه بحث دلتنگی و جدایی از ریشه و ....کمترین چیزهایی هستند که اینجا آدم رو آزار میدن . یعنی برای من اینجوری بوده .