2777
2789
مجله  بشارت  مهر و آبان 1384، شماره 49 
غیبت چیست؟
16

مصادیق غیبت بر سه قسم است:

قسم اول :ذکر کردن چیزی که نقص شرعی یا عرفی نسبت به حال شخص غیبت شده باشد و آن چیز هم، بر شنونده پوشیده باشد به طوری که راضی به فاش شدنش نباشد و غیبت کننده هم در مقابل کوچک کردن آن شخص و عیب گذاری بر اوست.

قسم دوم: نقل عیب پنهان است،لیکن نه به قصد مذمت کردن و عیب گذاردن و پست کردن او، بلکه به غرض دیگری مانند سرگرمی یا از روی دلسوزی، عیب پنهان دیگری را نقل کند که شکّی در حرام بودنش نیست.

قسم سوم: گفتن عیب کسی نزد دیگری که آن را می داند.ظاهر بعضی از روایات آن است که از عنوان غیبت بیرون است، لیکن از تعدادی روایات استفاده می شود که این مورد نیز غیبت است.1

1. گاهی شخصی غیبت کسی را می کند و اظهار می دارد که من این عمل را انجام نمی دهم و اهل آن نیستم؛ مثلاً اظهار می دارد:الحمدللّه که من مبتلا به حبّ ریاست نیستم.

2. طریق دیگر آن است که گاهی غیبت کسی را ـ با لباس و پوشش تعریف از او ـ می کند؛ مثلاً می گوید:حیف فلانی با وجودی که این همه صفت خوب دارد، امّا صبر ندارد و زود عصبانی می شود.

3. یا اگر در مجلسی غیبتی شود و بعضی حاضران نشنوند و یکی از آنها بخواهد غافلان را متوجّه کند،بگوید:سبحان اللّه چه چیز عجیبی این شخص ذکر می کند و از این روش عیب را فاش کند.

4. و از اقسام دیگر غیبت، گوش کردن به آن است از روی تعجّب، زیرا که او اظهار تعجّب می کند که نشاط غیبت کننده زیادتر شده و او را وادار به غیبت می کند.2

5. یا گاهی اینطور اظهار می دارد که این غیبت نیست، چون به خودش هم گفته ام یا اینکه در وسط مطلبی که راجع به شخصی بیان می کند،می گوید:حالا غیبتش نباشد!! در حالی که تمامی این موارد غیبت است.

شادی روح مادرشوهرم صلوات بفرستید  اَستَغفِرُالله رَبّی وَ اَتوبُ اِلَیه 

هر سال ماه رمضون یا وزنم بالا می‌رفت یا کلاً برنامه غذاییم به‌هم می‌ریخت 😅

امسال اما فرق کرد… چون با رژیم فست پرو دکترکرمانی جلو رفتم. این برنامه جوری طراحی شده که اگه روزه بگیری دقیق با سحر و افطار تنظیمه، اگه هم نتونی روزه بگیری می‌تونی مثل یه فستینگ اصولی انجامش بدی.

خودم بعضی روزها روزه نیستم، ولی با اینکه روزه نمی‌گیرم، میل به غذا هم ندارم! ولعم کمتر شده، خوابم بهتر شده و حس سبکی دارم.

اگه می‌خوای امسال هم روزه بگیری هم وزن کم کنی

یا حتی بدون روزه فستینگ اصولی داشته باشی

سایت دکترکرمانی رو حتما ببینید

موارد مجاز غیبت

1. غیبت متجاهر به فسق (کسی که علنی و آشکار گناه می کند)، که در مورد همان گناهش به اتفاق فقها جایز است و اما نسبت به گناهان دیگرش که پنهان است، مورد اختلاف است.

2. موارد تظلّم شخص از کسی که در حق او ظلم کرده، که می تواند ظلم او را بیان کند.

3. موارد مشورت، مانند کسی که می خواهد دخترش را به کسی بدهد، و با شخصی در مورد آن فرد مشورت می کند که آن شخص می تواند عیب پسر را نقل کند.

4. در موارد خیرخواهی و نصیحت، مثل اینکه شخصی با کسی رفیق شود و انسان احتمال دهد که این رفاقت منجر به فساد آن شخص شود. در این صورت، چون رفیق او آدم بدی است، می توان در مقام نصیحت و خیرخواهی، عیب او را ذکر نمود.

5. کسی که می خواهد به دین ضرر بزند.

6. کسی که می خواهد به خودش ضرری بزند که لازم است او را حفظ نمود.

7. کسانی که نوشته های مسموم، منحرف کننده و باطل دارند. (منهاج الصالحین، ج 1، م 39 تقلید؛ استفتائات جدید، ص 209)

عجب .خوب ماس مالی میکنی .چ توجیه جالبی

عزیزم پست بالاییم رو ببین موارد مجاز غیبت رو نوشتم.  

اوووف من خط قرمزم اینه کسی ب خانوادم توهین کنه خدا صبرت بده

منم خط قرمزمه دیگه 

فک نمیکنم به این زودیا آشتی کنم

پدرشوهرمم از اون مغروراست که رو اشتباهش پافشاری میکنه

تاوقتی که خودش نظرش عوض نشه و به اشتباهش پی نبره نه خونه خودش میرم نه خونه فامیلاشون 

تمام😐😂

اوف منم الان دوسدارم بفهمم شوهرت چرا سر سنگین شده😊فضول خودتی

امروز باز جای دیگه دعوت بودیم شوهرم از صبح تو خودش بود بعد از ظهرم رفت بیرون و اومد گوشیشم چک گردم با مامانش تماس داشت وقتی از بیرون اومد بدتر شده بود عصبانی با منم زیاد اوکی نبود..یهو عصر گفت امشب 7 و نیم باید اونجا باشیم گفتم چرا اینقدر زود اخه منم کار داشتم ضمن اینک حس میکردم دستور مامانشه لجم گرفته بود گفت چون درست نیس دیر بریم و..خلاصه با کلی غر و لند من و تاکیدا و استرسای شوهرم ی ربع ب 8 رسیدیم فک کن هنوز خود مادرشوهرم اینا نیمده بودن😐 بعد اومدن شوارم محل نمیذاشت حتی مامانش دعوت کرد گفت ما نمیتونیم بیایم بعدم پاشد رفت جای دیگه نشست

بدجور ضایع شدیا😊

😂😂😂😂اره والا کلا مامان کم از خونه میره بیرون ولی هر چی که فکر میکنی دسته اوله رو بهش میگی با ریز جزییات خودش میدونه انگار به همه دوربین وصل کرده ولی در کل چون قبلا مشاور بوده همه هر چی شد و بهش میگن و این باعث میشه کلا من حرف زیادی نداشته باشم 

امروز هم عروس عمه م اینقد گفت کسی نمیدونه و فقط به تو گفتم فکر کردم من کیم حالا😎😝😝 

نامرد ولی خودشم نگفت به کسی نگو گفت اولین نفری هستی که بهت میگم 

❤️فلانی پسرزاس...اولین فرزندش پسراست...پسر پسر قند عسل,پسر پسر قند و نباتفلانی زايمان کرد...شکم اولش است؟دختر؟...وای دختر؟...و هیچ کس ندانست دختری که ديگران برای ورودش به اين دنيا از واژه ی (وای)استفاده کردند، اکنون سوگولی پدرش هست و عسل مادرش...دختر غم خوار مادراست،اولين خمیدگی کمر پدر به چشم دخترش می آید...دختر چین و چروک های اطراف چشم مادر را از بر کرده،مادر امروز يک چين، بر گوشه ی چشمان معصومت اضافه شده است...ترس از جدایی از پدر,دوری از مادر وجود يک دختر را هزاران بار ميلرزاند...دختر بودن کار دشواريست، اينک درک ميکنی، چرا اولين بار برای وجود پر مهرت (وای)گفتند؟...چون همه ميدانستند که ای (وای)تحمل اين همه غصه برای تو کمی بزرگ است...دختر بودن کار سختیستQ‌‌
اصلایه سوال مثلایه نفری پشت سرمون حرف زده بعدبه گوشمون برسه بعدواس کسی تعریف کنیم غیبت میشه آیا؟!؟

گلم مطمئنی این حرفو زده ? یعنی مطمئنی که کسی غیبتت رو کرده ?