بسم الله الرحمن الرحیم
توصیه های حضرت آیت الله العظمی سیستانی به جوانان
حضور محترم مرجع معظم دینی حضرت آیت الله سیستانی دامه ظله الوارف
ما عده ای از جوانان جامعه اسلامی که بعضا در اجتماع کنونی فعالیت های اجتماعی داریم تقاضا داریم در صورت امکان توصیه و نصایحی را برای ما عرضه دارید که همواره نصب العین ما در این روزگار قرار گیرد،و الگویی برای دوران حیاتمان باشد
جمعی از جوانان و فعالان اجتماعی
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین والصلاه و السلام علی محمد و آله الطاهرین
السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
اما بعد ، من توصیه می کنم جوانان عزیزرا – که به صلاح خودشان باشد نه صلاح من و خاندانم- به هشت وصیت که این هشت توصیه برای دنیا و آخرتشان کفایت می کند ،که این هشت توصیه خلاصه رسالت های الهی و جامع توصیه ها و موعظه های حکما و صالحین می باشد، وآن چیزیست که من در طول مدت عمرم تجربه کرده و منتهای علم من بدان رسیده است:
اول:
اعتقاد حق و درست داشتن به خدای سبحان و به معاد روز قیامت
پس به این اعتقادات با دلایلی واضح و محکم و راه و روشی درست دست پیدا کنید.که سیر در آفاق و مخلوقات خدای منان دلیل بر وجود صانعی قدیر و خالقی عظیم است.و همچنین خدای سبحان از طریق وحی وانزال رسل نیز بر این مسئله صحه گذاشته است.
وخدای سبحان هدف از حیات در این دنیا را این مساله عنوان کرده که مشخص شود که چه کسی بهترین عمل را انجام می دهد،پس هر کسی که اعتقتد درستی به خدای منان و آخرت ندارد ،در این مسیر راه خود را گم خواهد کرد و سر ازبی راهه در خواهد آورد. پس بر شماست که اعتقادتان را قوی قوی بدست آورید و محکم از آن محافظت نمایید. وسعی دراین مسائله نمایید که دائما بر ایمان و یقینتان بیفزایید به گونه که خدا را ناظر برخود ببینید .و با بصیرت نافذ واندیشه ای ثاقب به عبادت . اطاعت آن ذات اقدس در روز و شب بپردازید.
وچون در دوره ای از زندگیتان احساس کردید که رقبت شما به شعائر دینی و واجبات کمرنگ شده ،سعی کنید که ارتباط خود را با خدای سبحان به طور کامل قطع نکنیدو راه را برای بازگشت مجدد باز نگه دارید.و بدانید که در روزگاری که انسان در کمال صحت وسلامت و قوت و شعور به خدا توجه کند خدای سبحان در روزگار سختی و نقمت و مریضی و پیری دست اورا خواهد گرفت و پشتیبان وی خواهد بود.
بر شما باد که اهتراز کنید از تکرار سخنان کسانی که ایجاد تشکیک و شبه در دین می کنند وبا منطقی متین ومستدل به شبهات آنها پاسخ دهید و مواظب باشید که به خطوات کسانی که هم و غم آنها دنیا و لذات آن بوده و یا کسانی که دین را راه رسیدن خود به دنیا قرار داده اند گرفتار نشوید و سعی کنید که افراد را از روی حق بشناسید نه حق را از روی افراد.
دوم:
داشتن حسن خلق و سعی درکسب کردن فضائل کثیر از حکمت ، مدارا ، رفق ، تواضع ، تدبیر ، صبر ، حلم و امثال اینها
که این فضائل از مهمترین اسباب کسب سعادت در دنیا و آخرت می باشد.، و نزدیک ترین انسانها به خدای سبحان کسانی هستند که میزانشان در آخرت از همه پربار تر و سنگین تر باشد و بهترین چیزی که این میزان را پر بار می کند حسن خلق است.از آن سنگین تر نیست.
پس بهترین شما خوش خلق ترین شما با والدینش،خانواده اش ودوستان وهمچنین با سایر مردم باشد.
و اگر در درون خود قصور و کمبودی از این حیث احساس کردید،سعی در جبران آن داشته و با محاسبه نفس و موعظه آن به حکمت آن را به مدار باز گردانید.و به خود هیچ یاس و ناامیدی راه نداده بلکه به داشتن حسن خلق خود را مجبور سازید.
که چنین مجاهدتی اجری بس عظیم نزد خدای سبحان داشته و شما را در زمره کسانی قرار می دهد که در راه رسیدن به فضائل آنها تلاش می کنید.