2777
2789
عنوان

اعتراف کنید چقدر احتکار کردین

| مشاهده متن کامل بحث + 2588 بازدید | 142 پست

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

مردم مقصرند؟

تحلیلی بر جریان هاییکه در این وانفسای اقتصادی، صرفا به دنبال محکومیت مردم هستند.

همه شما داستانِ معروف تحریم شیر را شنیده اید و می دانید که آلمانی ها چطور با تحریم شیر، توانستند تولید کنندگانِ فرآورده های لبنی را مجبور به کاهش قیمت کنند اما در ایران موضوع متفاوت است.

?روایتگران پرهیجان مقاومت در برابر گرانی، آیا تا به حال از خود پرسیده اند که ایران ما که با یک اقتصاد بسته دولتی مدیریت می شود و از حدالاقل شفافیت های قضایی و اداری نیز محروم است، چطور قرار است با کشوری مقایسه شود که بر اساس اقتصاد آزاد خصوصی بنا شده و از شفافیت بالای قضایی و ادرای برخوردار است؟ 

?تا به حال از خود پرسیده اید که کشوری چون آلمان، که تورمی نزدیک به یک درصد دارد را چطور می توان با ایرانی مقایسه کرد که تورمی نزدیک به سیصد درصد را پشت سر می گذارد و افقِ تورمیِ پانصد درصدی را پیش روی خود دارد؟

? تا به حال از خود پرسیده اید در حالی که بسیاری از ایرانیان شیر نمی خورند و برنامه ای نیز برای مصرف شیر در مدارس وجود ندارد، باقی تولیدات لبنی کشور چه می شود؟ آیا می دانید بیشتر تولیدات لبنی کشور به جای اولویت مصرف داخلی و ارتقای سطح سلامت عمومی، صرفا برای ارز آوری صادر می شوند؟ 

ادامه پست قبل:

?آیا می دانند ایران ما برخلاف آلمان که از ثبات ارزی بالایی برخوردار است، دچار سقوط ارزش پول ملی گشته و با توجه به کاهش قیمت تمام شده کالاهای ایرانی، بسیاری از تولید کنندگان داخلی، در شرایط فعلی، علاقه مندند ولو با وجود خطر قحطی در بازار داخلی، کالاهای خود را در بازارهای جهانی به فروش برسانند و به سود بیشتری دست یابند؟

?آیا افزایش سرسام آور قیمت کالاهایی چون گوجه فرنگی، سیب زمینی، پسته و به زودی بسیاری از کالاهای دیگر را ندیدند که به خاطر صادرات و سودآوری بیشتر تولید کنندگان به یکباره گران شدند؟ فکر می کنید با تحریم مردم به نخریدن این کالاها چه اتفاقی خواهد افتاد؟ کالاهای تولید داخل ارزان می شوند؟ هرگز، بلکه مازاد بازار هم صادر خواهد شد.

?آیا روایتگران چنین داستان هایی، می دانند که با عدم موفقیت در ایجاد انسجام عمومی بنا به تفاوت های فاحش دو کشور ایران و آلمان، جامعه دچار یاس و سرخوردگی خواهد شد و خود را شماتت خواهد که از ماست که برماست؟ آیا بهتر نیست به جای تحقیر روحیه عمومی، بر مطالبه گری عمومی تاکید شود؟

?پس تلاش کنیم در تله ی از پیش تعیین شده ای که تلاش دارد، همه ضعف های موجود را، به گردن مردمِ بی تقصیر، بیندازد نیافتیم.

ما هم اکثر خریدامون برا چند ماهمونه

مثلا ریکا و صابون مایع و سفید کننده همیسه ۴ لیتری میخرم

یا اکثرا تاید جعبه ای ولی الان هر وقت برم فروشگاه تقریبا ۵ تا میخرم

نوار بهداشتی چون مشکل خرید داریم نه خودم راحت میتونم نه شوهر جان اکثرا موقع خرید زیاد میخریم الان ۱۰ بسته دارم

برنج هم چکی میخره برا همین شاید سالی دو یا سه بار بخریم الانم اول تابستون گرفتیم

رب هم خودم درست میکنم از پارسال ۴ کیلو دارم

فعلا نتونستم بخرم درست کنم

اگه دوست