# طرز تهیه# # سویق ها
# سویق گندم
خود گندم را آرد و آردش را تفت دهید و سپس الک کنید.
سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید..
حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید.
.
# سویق # جو:
مثل سویق گندم به دست می آید.
.
# سویق # برنج
هم می توان مثل سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد .
# سویق # عدس
چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آنرا تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت دهید و الک کنید.
# سویق # سنجد:
ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید.
بعد هسته را آسیاب کنید و جداگانه تفت دهید، و خوب الک کنید.
گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید.
حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید.
# سویق # سیب:
سیب را بتدریج رنده کنید، تفت دهید و پس از خشک شدن آنرا پودر کنید.
# سویق# نخود:نخودراآسیاب کرده وبدون آب و روغن تفت دهید.
# سویق # کامل:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید.
# سویق # کودک:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید و کمی شکر سرخ(منظور نیشکر است نه چغندر که همام شکرسفید است) رابه آن اضافه کنید.
دلیل اضافه کردن شکر سرخ??
امام صادق علیه السلام:به کودک سویق باشکربدهید ،زیراگوشت رامی رویاند واستخوان راتقویت می کند
۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد.
2- توجه کنید که تمام سویقها بدون آب و روغن تفت-----------------------------