من تجربه ی خودم رو میگم.
دوتا بچه دارم و به هردوشون شیر خودم رو دادم و تجربه ی دوبار از شیر گرفتن دارم.
طبق مطالعه و تجربه ی خودم یه دفعه و یهویی از شیر گرفتن بچه راحت ترین کار برای مادر ولی در عوض سخت ترین مرحله از زندگی بچه است که ممکنه آسیب هاش تا مدت ها رو روان بچه بمونه بدون این که ما خیلی متوجه بشیم.
خود شما اگه دوسال به یه چی عادت مداوم داشته باشین و بعد دو سال یهو قرار باشه ترکش کنین چه حسی خواهین داشت؟؟
و یکی دیگه از عوارض یهویی از شیر گرفتن بچه متوجه جسم مادر میشه این که بدنش نمیتونه یه دفعه تولید شیر رو متوقف کنه و شیر تو سینه های مادر می مونه و برای کسانی که شیر زیاد دارن ممکنه دو سه روزی خیلی دردناک بشه و حتی احتمال عفونت هم هست!
بهترین راه شروع کردن از شیر گرفتن بدون آسیب به روحیه مادر و بچه تلاش برای مدیریت اونه.
بین 6 ماهگی تا یک سالگی بهترین زمان از شیر شب گرفتن بچه است .
تو این فاصله هر زمان که احساس کردین مناسبه دیگه شیر شب به بچه ندین. منظور از شیر شب شیری نیست که بچه ابتدای شب می خوره تا بخوابه بلکه شیری که در فاصله ی خوابیدن تا بیدار شدن صبح و در زمان خواب می خوره.
و اینکه برای از شیر گرفتن شب هم کافیه کاری کنین خود بچه شیر نخوره نه اینکه بچه رو بغل کنین و اون گریه کنه و شما شیر ندین. من خودم از مقداری پودر سماغ استفاده کردم کمی نوک سینه ام رو خیس کردم . سماغ روش زدم دو شب بچه بیدار می شد شیر می خواست به این حالت سینه رو می ذاشتم دهنش بدش میومد کمی گریه می کرد و می خوابید اما نهایتش 2 یا 3 شب بشتر طول نکشید.
به این شیوه بچه کاملا شرطی میشه که دیگه بین خوابش برای شیر خوردن بیدار نشه و خوابش هم سنگین تر و با کیفیت تر میشه.
مرحله ی بعدی از همون پایان یک سالگی شروع میشه.
الان شیر شب نمی خوره اما ما باید توی روز جوری شیر خوردن بچه رو مدیریت کنیم تا غذای اصلی اش دیگه شیر نباشه و بچه غذا خور بشه.
برای این مرحله هم بهترین شیوه شرطی کردن بچه به مکانی از خونه برای شیر دادنه که بهترین مکان اتاق خواب بچه است. این جوری به طور کاملا نامحسوس اولین قدم هم برای جدا کردن جای خواب بچه برداشته میشه .من چون ریزه میزه هستم می رفتم تو تخت خود بچه و شیرش می دادم.
به این ترتیب بعد یه مدت بچه به مکان شیر خوردنش شرطی میشه و همش تا چشمش به شما میفته شیر نمی خواد و کلی از اضافه شیر خوردنش کم میشه.
مرحله ی بعد که حدودای یک سال و نیمگی به بعد بچه میشه علاوه بر مکان شیر دادن زمان شیر دادن بچه رو هم شرطی می کنین. یعنی تا بچه شیر خواست دیگه نمی برین اتاق شیرش بدین بهش می گین فقط موقع لالا شیر داریم و بچه رو سرگرم می کنین.یعنی بچه تقریبا تو روز دوبار شیر می خوره یکی قبل از خواب ظهرش و یکی قبل از خواب شبش. به این ترتیب باز هم بعد یه مدت بچه علاوه بر مکان، دیگه به زمان شیر دادن هم عادت می کنه و فقط موقع خواب شیر می خواد یعنی به جایی می رسه که اگه موقع خوابش تو ماشین هم باشه چون تو تخت و اتاقش نیست دیگه از شما شیر نمی خواد.
اینجوری باز هم از دفعات شیرخوردنش کم میشه و بچه غذاخورتر میشه.
و درنهایت مرحله ی آخر ازشیر گرفتن بچه به طور کامل میرسه که دیگه اصلا کار سختی نیست چون مقدار شیردهی زیاد نیست نهایت دوبار در روز! هرجور راحتین این مرحله ی آخر رو انجام بدین یا با حرف زدن که تو دیگه بزرگ شدی یا با تلخ کردن سینه یا باچسب زدن به سینه و ...
من برای بچه ی اولم تو این مرحله از تلخ کردن سینه استفاده کردم و برای بچه ی دومم یه مسافرت رفتیم چون تختش نبود شیر نخواست و همین جوری می خوابید برگشتیم خونه دیگه شیر نخواست.
امیدوارم تجربیاتم برای شما هم مفید باشه.
التماس دعا.