کبوتر و ایمنی از آزار جن و ارواح
بروایت عبدالله بن سنان امام صادق علیه السلام فرمود: مردی از ترس و وحشت به رسول اکرم صلی الله علیه و اله و سلم شکایت کرد فرمود : در خانه خود یک جفت کبوتر نگهدارد.
در روایت دیگری از امام صادق علیه السلام در کتاب مکارم الاخلاق آمده است که «لیس من بیت نبی إلا و فیه حمام لأن سفهاء الجن یعبثون بصبیان البیت فإذا کان فیه حمام عبثوا بالحمام و ترکوا الناس»؛ (سنن النبی ،ص۱۴۲/۱۳۸از ملحقات مسکن)
«در خانه همه انبیا کبوتر نگهداری می شده است ؛ زیرا سفیهان جن ، همواره با کودک خانه بازی می کنند و آنها را به خود سرگرم می کنند واگر کبوتر درآن خانه باشد، این جنیّان با کبوتران مشغول می شوند ودیگران را رها می کنند.»
محمد بن کرامه گفت : در منزل امام کاظم علیه السلام یک جفت کبوتر دیدم ،کبوتر نر، سبز رنگ و متمایل به مشکی بود ولی ماده، رنگ سیاه داشت ، و حضرت را دیدم که نان را از سفره بر میداشت و برای آنها خورد می کرد و می ریخت و می فرمود : اینها در شب حرکت می کنند و با من انس میگیرند و هیچ جنبنده ای نیست از ارواح که در شب در خانه بحرکت آید جز آنکه خدا به وسیله این کبوتران آن را دفع فرمایید.
برکت کبوتر
به روایت ابوبکر حضرمی ، امام صادق علیه السلام فرمود: هر که خواهد پرنده ای در خانه نگهدارد کبوتر سفید بگیرد که آن بیشتر ذکر و تسبیح خدا می کند و ما اهل بیت علیه السلام را دوست میدارد.
امام کاظم علیه السلام فرمود : خانه را از سه چیز خالی نگذارید که وجود آنها موجب آبادانی خانه است : گربه و کبوتر و خروس و اگر با خروس انیسه (مرغ) باشد مانعی ندارد جز آنکه فضله اش مکروه است.
عبدالکریم بن صالح گفت: بخدمت امام صادق علیه السلام رسیدم دیدم سه کبوتر سبز بر بستر امام (ع) فضله افکنده بودند عرض کردم : فدایت شوم این کبوتران بر بستر فضله افکندند فرمود : نه، مستحب است که اینها در خانه نگهداری شوند.
راوندی (ره) در کتاب لب اللباب آورده است که : رسول خدا (ص) نگاه کردن به ترنج و کبوتر قرمز را دوست می داشت.
به روایت ابوبصیر (ره) امام صادق علیه السلام فرزندش اسماعیل را از نگهداشتن فاخته منع کرد و فرمود : اگر ناگذیر از نگهداری پرنده ای باشی کبوتر سفید بگیر زیرا آن بسیار یاد خدای تعالی می کند.
عثمان اصفهانی گفت : اسمعیل بن امام صادق علیه السلام از من پرنده ای از پرندگان عراق خواست من کبوتر سفید را به او هدیه کردم امام صادق علیه السلام چون آنرا دید فرمود : همانا کبوتر سفید گوید :برکت باد شما را برکت باد شما را آنرا نگاه دارید.
احمدبن عائذ از ابی خدیجه گفت : از امام صادق (ع) شنیدم می فرمود : این کبوتران (مکه معظمه) از نسل کبوتران اسمعیل بن ابراهیم علیهما السلام می باشند.