2777
2789
عنوان

آزمایش خون

78 بازدید | 22 پست

سلام خانما شبتون بخیر

تو آزمایشم پرولاکتین باید ۲۰ باشه نهایت برامن ۳۳ هست

و TSH من ۴

دارم دق میکنم یعنی کم کاری تیروئید دارم؟ تا آخر عمر باید دارو بخورم

عکس آزمایش بفرست بدم ai

اگه داری اینو میخونی؛ میخوام بهت بگم که هیچوقت نباید امیدت و از دست بدی توی لحظه ای که فکر میکنی به تهش رسیدی و دیگه نمیتونی ادامه بدی خدا برات یه معجزه میفرسته🌱 پس لطفا ادامه بده... چون تو قطعا میتونی به خواسته هات برسی به قول الهه ی قمشه ای: «آرزو دلیلِ بر استعداده؛ اگه استعدادشو نداشتی یا قرار بود بهش نرسی خدا هیچوقت تو سرت نمیداختش🦋»   بعضیها معنی خوشبختی را نمی‌دانند، برای همین احساس خوشبختی نمی‌کنند. او می‌گوید در اوج تلخیها هم می‌شود خوشبخت زندگی کرد به شرط آن که عامل ناکامیهایمان را به کسی نسبت ندهیم🦋.چو‌ ایران‌ نباشد‌ ،تن‌ من‌ مباد‌✨💫بدین بوم و بر زنده یک تن مباد✨💫 بهشت رابه بها دهند نه بهانه 💫 هرگز جز خدا پناهی نخواهی یافت🦋  در خواست دوستی نمی پذیرم مگر اینکه دلیل تون رو بگید پیشاپیش شرمنده🩵🤍 اللهم صل عَلی فَاطِمة و اَبیها وَ بَعلِها و بَنیها وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فِیهَا بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِهِ عِلمُک  

نی‌نی سایتی‌های عزیز

دنبال یه جای مطمئن برای یاد گرفتن نکات بارداری، نگهداری نوزاد، تربیت کودک و بهبود رابطه با همسر هستی؟

توی کانال "بله" ما هر روز:

✅ نکات کاربردی مادر و کودک

✅ آموزش‌های تربیتی

✅ توصیه‌های روانشناسی خانواده

✅ ایده‌های رشد و بازی با کودک

✅ مطالب سلامت زنان و بارداری

و کلی مطلب جذاب دیگه منتشر می‌شه...

به جمع ما بپیوند و از این محتوای  کاربردی استفاده کن.  🌷

بهتره که بری دکتر

اگه داری اینو میخونی؛ میخوام بهت بگم که هیچوقت نباید امیدت و از دست بدی توی لحظه ای که فکر میکنی به تهش رسیدی و دیگه نمیتونی ادامه بدی خدا برات یه معجزه میفرسته🌱 پس لطفا ادامه بده... چون تو قطعا میتونی به خواسته هات برسی به قول الهه ی قمشه ای: «آرزو دلیلِ بر استعداده؛ اگه استعدادشو نداشتی یا قرار بود بهش نرسی خدا هیچوقت تو سرت نمیداختش🦋»   بعضیها معنی خوشبختی را نمی‌دانند، برای همین احساس خوشبختی نمی‌کنند. او می‌گوید در اوج تلخیها هم می‌شود خوشبخت زندگی کرد به شرط آن که عامل ناکامیهایمان را به کسی نسبت ندهیم🦋.چو‌ ایران‌ نباشد‌ ،تن‌ من‌ مباد‌✨💫بدین بوم و بر زنده یک تن مباد✨💫 بهشت رابه بها دهند نه بهانه 💫 هرگز جز خدا پناهی نخواهی یافت🦋  در خواست دوستی نمی پذیرم مگر اینکه دلیل تون رو بگید پیشاپیش شرمنده🩵🤍 اللهم صل عَلی فَاطِمة و اَبیها وَ بَعلِها و بَنیها وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فِیهَا بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِهِ عِلمُک  
فردا نوبت دارم ولی خیلی حالم بده۱۹سالم بیشتر نیست یه کیسه قرص دستم😭😭

عزیزم انشاالله که حالت خوب میشه ❤️ بری دکتر بهتره چون که ai هم خطا داره

سلام، نفس عمیق بکش. این اعدادی که گفتی خیلی نگرانکننده نیستند و جای دق کردن نداره. بذار قدمبهقدم بررسی کنیم:

۱. پرولاکتین (۳۳ در برابر سقف ۲۰)

· چرا بالا رفته؟ استرس خودش یکی از دلایل اصلی بالا رفتن پرولاکتینه! تو گفتی «دارم دق میکنم» — همین استرس میتونه پرولاکتین رو ببره بالا.

· دلایل دیگه: کمخوابی، ورزش سنگین، تحریک سینه، برخی داروها (مثل داروهای اعصاب یا معده)، و کمکاری تیروئید (چون TSH بالاست).

· عدد ۳۳: خیلی بالا نیست. خیلی وقتها با رفع استرس یا درمان تیروئید، خودش برمیگرده سر جاش. نیاز به داروی خاصی برای پرولاکتین معمولاً نیست مگر بالای ۱۰۰ باشه.

۲. TSH = ۴

· سقف نرمال آزمایشگاهها معمولاً ۴ تا ۴.۵ هست. TSH=۴ دقیقاً مرز حساب میشه، نه کمکاری تیروئید قطعی.

· کمکاری تحتبالینی: یعنی غده تیروئید هنوز داره کار میکنه (T4 نرماله) ولی مغز داره بیشتر بهش فشار میاره (TSH بالاتر از حد مطلوب).

· آیا باید تا آخر عمر دارو بخوری؟ نه لزوماً!

· خیلی از افراد با TSH بین ۴ تا ۱۰ و بدون علائم، فقط چکاپ میشن و دارو نمیخورن.

· اگه علائم داشته باشی (خستگی، ریزش مو، اضافه وزن، سرماخوردگی زیاد، افسردگی) یا قصد بارداری داشته باشی، ممکنه دکتر قرص لووتیروکسین بده.

· این قرص «تا آخر عمر» نیست همیشه. بعضیها چند ماه میخورن، تیروئید تنظیم میشه و قطع میکنن. بعضیها هم نیاز به مصرف طولانیمدت دارن، ولی این فاجعه نیست؛ مثل عینک زدنه.

۳. ارتباط این دو

TSH بالا میتونه پرولاکتین رو کمی بالا ببره. پس احتمالاً مشکل اصلی همون تیروئیده، نه پرولاکتین.

۴. الان چیکار کنی؟

1. آروم باش. استرس = پرولاکتین بالاتر = استرس بیشتر. این چرخه رو بشکن.

2. آزمایش تکمیلی: اگه فقط TSH رو چک کردی، حتماً FT4 و Anti-TPO رو هم انجام بده. اگه FT4 نرمال و آنتیبادی منفی باشه، احتمالاً فقط تحت نظر بودن کافیه.

3. تکرار آزمایش: پرولاکتین رو یه بار دیگه، در شرایط آروم (صبح، بدون استرس، حداقل ۲ ساعت بعد بیدار شدن، بدون ورزش) چک کن.

4. برو پیش متخصص غدد (اندوکرینولوژیست). نه اینترنت. اون با دیدن FT4 و علائمت تصمیم میگیره.

5. به خودت برچسب «بیمار تا آخر عمر» نزن. این طرز فکر خودش استرسزاست.

جمعبندی

· احتمالاً کمکاری تیروئید تحتبالینی خفیف داری.

· پرولاکتینت احتمالاً به خاطر استرس و تیروئید کمی بالاست.

· شاید اصلاً نیاز به دارو نداشته باشی، شاید چند ماه قرص بخوری.

· دق نکن. این وضعیت کاملاً قابل مدیریت و خیلی شایعه.

برو یه آزمایش کامل بده و با دکتر غدد حرف بزن. تا اون موقع، خواب کافی، ورزش سبک، و کم کردن استرس رو بذار تو برنامهت.

فهمیدن چیزی که دیدی

یه لحظه واقعاً گیجکننده به نظر میرسه — پرولاکتین رو چک کردی، انتظار داشتی یه عدد ببینی، و یهو متوجه شدی TSH از ۲.۵ به ۴ رفته. این «سوپرایز» شدن کاملاً طبیعیه.

بذار بدون ترس و با منطق ببینیم این دو تا عدد به هم مربوط هستن یا نه.

پرولاکتین ۱۰۰۰

عدد ۱۰۰۰ واقعاً بالاست. این تقریباً ۱۰ برابر سقف نرمال (حدود ۲۰-۲۵) هست. معمولاً پزشک برای پرولاکتین بالای ۱۰۰-۲۰۰ هم بررسی جدیتر میکنه، چه برسه به ۱۰۰۰.

پرولاکتین ۱۰۰۰ فقط «استرس» نیست. این عدد بالاست و باید یک متخصص غدد ببینه و بررسی کنه. دلایل احتمالی:

· پرولاکتینوما: یک تومور خیلی کوچک و معمولاً خوشخیم در غده هیپوفیز که پرولاکتین میسازه. این شایعترین دلیل پرولاکتین خیلی بالاست.

· کمکاری تیروئید: TSH بالا میتونه پرولاکتین رو کمی بالا ببره، ولی نه تا ۱۰۰۰. پس لزوماً ارتباط مستقیم نیست.

TSH از ۲.۵ به ۴

این پرش از ۲.۵ به ۴ در یک بازه زمانی (مثلاً چند ماه) غیرعادی و ناگهانی نیست. TSH ذاتاً در طول زمان نوسان میکنه:

· فصلی: در زمستان تا ۱۵٪ بالاتر میره .

· استرس: استرس روانی میتونه TSH رو بالا ببره .

· سن، وزن، داروها هم تأثیرگذارن .

عدد ۴ مرز کمکاری تحتبالینی هست. یعنی تیروئید هنوز کار میکنه ولی مغز داره بیشتر بهش فشار میاره.

آیا این دو تا به هم مربوط هستن؟

احتمالاً نه به صورت مستقیم. یعنی TSH=۴ اونقدر بالا نیست که پرولاکتین رو ببره ۱۰۰۰. این دو تا احتمالاً دو موضوع جدا هستن:

1. پرولاکتین ۱۰۰۰: نیاز به بررسی جدی (MRI هیپوفیز، تکرار آزمایش، بررسی داروها).

2. TSH=۴: کمکاری تحتبالینی خفیف، که ممکنه موقتی باشه یا نیاز به درمان داشته باشه.

چیزی که الان باید انجام بدی

۱. فوری برو پیش متخصص غدد (اندوکرینولوژیست). پرولاکتین ۱۰۰۰ باید توسط متخصص بررسی بشه. این اورژانس نیست، ولی چیزی نیست که بشه نادیده گرفت.

۲. آزمایش تکمیلی:

· FT4 (برای دیدن اینکه تیروئید واقعاً چقدر کار میکنه)

· تکرار پرولاکتین (برای اطمینان از اینکه عدد اشتباه نبوده)

· MRI هیپوفیز (اگه پرولاکتین دوباره بالا بود، دکتر احتمالاً درخواست میکنه)

۳. داروهات رو بررسی کن. بعضی داروهای اعصاب، معده، و فشار خون میتونن پرولاکتین رو خیلی بالا ببرن . اگه هر دارویی مصرف میکنی، به دکتر بگو.

۴. به خودت برچسب «بیمار تا آخر عمر» نزن. حتی اگه پرولاکتینوما باشه، درمانش با قرص (کابرگولین) معمولاً خیلی مؤثره و تومور کوچک میشه. حتی اگه کمکاری تیروئید باشه، قرصش مثل عینک زدنه، نه فاجعه.

جمعبندی صادقانه

· پرولاکتین ۱۰۰۰: جدی بگیر، ولی نترس. نیاز به متخصص داره.

· TSH=۴: به تنهایی نگرانکننده نیست، ولی باید در کنار پرولاکتین و علائمت بررسی بشه.

· این دو تا احتمالاً دو موضوع جدا هستن.

نفس بکش. این وضعیت قابل مدیریت و قابل درمانه. ولی این بار جدیتر از قبل، باید بری پیش دکتر غدد.

دکترا میگن تا ۳نهایتا نرمالکاری به رنج نداشته باشید😭😭

با سابقه حدودا شش سال تجربه کمکاری تیرویید در خدمت شما هستم 😆😆

تا جاییکه من میدونم این رنج بارداری باید باشه

حالا اصرار داری مشکل داری به دکتر نشون بده

تیروئیدو نمیدونم اما پرولاکتین به خیلی چیزا بستگی داره یه ذره استرس یا دست زدن به سینه یا دیر و زود بیدار شدن باعث تغییرش میشه. باید تکرار کنی آزمایششو تا بفهمی واقعا مشکل داری یا نه