از نظر اسلام در بسیاری از موارد، افسون باعث گمراه کردن مردم و تحریف حقایق و متزلزل ساختن پایه های اعتقادات افراد ساده ذهن می شود. در یک تعریف کلی میتوان گفت که افسون عملی خارق العاده است که آثاری از خود در وجود انسانها به جا می گذارد و گاهی نوعی چشم بندی و تردستی است یا تنها جنبه روانی و خیالی و تلقینی دارد و گاه با استفاده از خواص ناشناخته فیزیکی و شیمیایی بعضی از اجسام و عناصر یا از طریق کمک گرفتن از شیاطین انجام می گیرد.
در احادیثی كه از پیشوایان بزرگ اسلام به ما رسیده است افسون به شدت مذمت و از آن نهی شده است، از جمله این كه: حضرت علی (ع) می فرماید: ” كسی كه آنرا بیاموزد، كم یا زیاد، كافر شده است، و رابطه او با خداوند به كلی قطع می شود ”.
روایات دینی؛ افسونگری(saheri) را كفر، كفر به قرآن، شرك، دوری از رحمت الهی و دین اسلام، بی نیازی از بندگی الهی و مایۀ ورود به جهنم و افسونگر را ملعون دانسته اند.
پس از نظر اسلام، انجام، تعلیم، تعلم و تكسب به افسون، ممنوع و حرام و از گناهان كبیره است و در بعضی از روایات، تعلیم و تعلم آن را موجب كفر شمرده اند، البته افراد منحرف و دنیاپرستی هستند كه اساس كارشان بر تحریف حقایق است.فقها هم به دلیل آیات و روایات و ضررهای جسمانی و روانی و دینی و اجتماعی كه این کار دارد، آن را حرام دانسته اند.
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : مَن تَعَلَّمَ شَيئا مِنَ السِّحرِ قَليلاً أو كَثيرا فَقَد كَفَرَ ، و كانَ آخِرَ عَهدِهِ بِرَبِّهِ ، و حَدُّهُ أن يُقتَلَ إلاّ أن يَتُوبَ .[بحار الأنوار : 79/210/2.]
امام على عليه السلام : هر كه چيزى از افسون بياموزد ، كم يا زياد ، كافر است و [اين ]پايان عهد او با پروردگارش باشد و كيفرش آن است كه كشته شود، مگر اينكه توبه كند .
صلى الله عليه و آله فقالَت : يا رسولَ اللّه ِ ، إنَّ لي زَوجا و لَهُ عَلَيَّ غِلظَةٌ ، و إنّي صَنَعتُ بهِ شَيئا لأِعطِفَهُ عَلَيَّ ! فقالَ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : اُفٍّ لَكِ : كَدَّرتِ دِينَكِ ! لَعَنَتكِ الملائكةُ الأخيارُ ، [بحار الأنوار : 79/214/13.]
امام على عليه السلام : زنى خدمت رسول خدا صلى الله عليه و آله آمد و عرض كرد : اى رسول خدا! شوهرى دارم كه با من تند است و من با او كارى (جادو جنبل) كرده ام تا وى را با خودم مهربان كنم! رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود : اف بر تو! دينت را تيره و تار كردى! نفرين فرشتگان بزرگ بر تو باد!