2821
2789

راستش یه جایی خسته شده بودم از اینکه هر رژیمی می‌گرفتم یا سخت بود یا وزنم برمی‌گشت. آخرین چیزی که امتحان کردم رژیم فستینگ دکتر کرمانی بود و تو ۲ ماه ۱۰ کیلو کم کردم، بدون احساس گرسنگی. مهم‌تر اینکه نه صورتم لاغر شد نه ریزش مو گرفتم.اگه خواستین، یه سر به سایتش بزنید و رژیم فستینگش رو ببینید.

ددرخواست دادم سه دلیل داره بهتون میخام بفرستم نمیشه اینجا

اشکالی نداره

ممنونم از لطف تون

ممنون از وقتی که گذاشتید

روز خوش

صدای قلب من چرا...غمت نمی کشد مرا...چرا هنوز ادامه داری...🖤

اشکالی ندارهممنونم از لطف تونممنون از وقتی که گذاشتیدروز خوش

اگر چراغ روغن روشن نیست و ماشین اصلاً دود نمیدهد، اما همچنان چند لیتر روغن کم میکند، این یک خبر خوب و بد همزمان است!

خبر خوب: احتمال اینکه موتور شما نیاز به تعمیر اساسی (باز کردن موتور و تعویض رینگ و پیستون) داشته باشد، بسیار کمتر شده است؛ چون اگر روغنسوزی شدید بود، حتماً باید دود آبی رنگ میدیدید.

خبر بد: روغن همچنان دارد از جایی خارج میشود و باید حتماً منشأ آن را پیدا کنید، وگرنه اگر ناگهانی روغن تمام شود، موتور میسوزد.

با توجه به این شرایط، مشکل شما احتمالاً یکی از سه مورد زیر است:

۱. نشت خارجی (External Leak) - محتملترین حالت
روغن از قطعات موتور به بیرون از بدنه نشت میکند. چون دود نمیبینید، یعنی روغن وارد محفظه احتراق نمیشود، بلکه از ترکها یا واشرها بیرون میریزد.

واشر سرسیلندر یا واشر کارتر: اگر واشرها قدیمی شده باشند، روغن از لای آنها بیرون میزند.
واشر درب واشر (Valve Cover Gasket): این یکی از رایجترین جاها برای نشت روغن است.
میللنگ و کاسه نمدها: اگر کاسه نمدها (Oil Seals) خراب شده باشند، روغن از جلوی موتور یا پشت موتور (سمت گیربکس) به بیرون میچکد.
Filterروغن یا پیچ کارتر: گاهی اوقات پیچ تخلیه روغن یا filterروغن به خوبی سفت نشده یا واشرشان خراب است.
چطور بفهمید؟ زیر ماشین را بعد از پارک کردن چک کنید. اگر لکههای روغن روی زمین میبینید، مشکل شما ۱۰۰٪ نشت خارجی است و با یک تعمیر ساده و هزینه کم حل میشود.

۲. نشت داخلی بسیار جزئی (Minor Internal Leak)
ممکن است میزان روغنسوزی آنقدر کم باشد که هنوز دود تولید نکند، اما در طول هفته مقدار قابل توجهی کم شود.

لاستیک ساق سوپاپ: اگر کمی فرسوده باشند، روغن خیلی آرام وارد محفظه احتراق میشود و چون مقدارش کم است، دود آن در محیط باز دیده نمیشود.
۳. تبخیر روغن یا ایراد در سیستم تهویه موتور (PCV Valve)
هر موتور کمی بخار روغن تولید میکند. ماشینی که سیستم PCV (شیر کنترل تهویه کرانل) آن خراب باشد، به جای بازیافت بخار روغن، آن را به داخل مکش هوا میفرستد و روغن به صورت بخار سوخته میشود. در این حالت دود مشخصی نمیبینید اما روغن به سرعت کم میشود.

نتیجهگیری و پاسخ به حرف مکانیک:
با توجه به اینکه دود نمیدهید، حرف مکانیک که گفته “به فکر ماشین جدید باشید” بسیار اغراقآمیز و احتمالاً اشتباه است.

مکانیک احتمالاً تصور کرده که موتور شما “روغنسوز” است و نیاز به باز کردن کامل دارد. اما در وضعیت فعلی شما، مشکل احتمالاً با یک تعمیر جزئی و ارزان (مثل تعویض واشرها یا کاسه نمدها) حل میشود.

پیشنهاد نهایی من:

به دنبال لکههای روغن بگردید: زیر ماشین را چک کنید. اگر روغن میبینید، دقیقاً همانجا را به مکانیک نشان دهید.
سیستم PCV را چک کنید: از مکانیک بخواهید شیر PCV را بررسی کند؛ هزینه این قطعه بسیار کم است.
به دنبال مکانیک “عیبیاب” باشید، نه “تعمیرکار سنگین”: به جای رفتن به تعمیرکارانی که تخصصشان باز کردن موتور است، به کسی بروید که در پیدا کردن نشتیها (Leak Detection) مهارت دارد.
خلاصه: اصلاً نگران تعویض ماشین نباشید. مشکل شما احتمالاً یک “نشت” ساده است، نه “فرسودگی موتور”.

بببینید اصلا نگران نباشید چون ماشین شما نیاز به عوض کردن نداره صد درصد اون بنده خدا بلد نبوده

خیلی ممنونم از محبت تون

صدای قلب من چرا...غمت نمی کشد مرا...چرا هنوز ادامه داری...🖤