2777
2789

مامان پوریا:

وای بچه‌ها تازه فهمیدم چرا خواهرم انقدر تغییر کرده!😳

خواهرم با رژیم فستینگ دکتر کرمانی ۱۰ کیلو تو ۲ ماه کم کرد، منم وقتی دیدم چقدر حالش خوبه شروع کردم.

خودم هم خوابم بهتر شده، ولع غذا کمتر شده، انرژی‌م بالاتره، گفتم به شما هم بگم.

برید تو سایت دکتر کرمانی و شروع کنید.

قبلا داشتم نگاه کردم دیدم تموم شده

برات از هوش مصنوعی سرچ کردم

از اینکه با چنین حالتی دست و پنجه نرم میکنید واقعاً متاسفم. این تجربه بسیار ترسناک و ناراحتکننده است. اولین و مهمترین نکته این است: شما تنها نیستید و این علائم، هرچند شدید، قابل کنترل هستند.

بیایید قدمبه�قدم و با اولویتبندی پیش برویم:

1. در همین لحظه: تکنیکهای فوری برای آرامسازی

وقتی تپش قلب و تنگی نفس شدید میشود، سیستم عصبی در حالت "جنگ یا گریز" (استرس شدید) قرار دارد. هدف اول ما متوقف کردن این چرخه است.

· تنفس "مربعی" یا "جعبهای" را امتحان کنید:

· به آرامی تا شماره ۴ دم بگیرید.

· نفس را تا شماره ۴ حبس کنید.

· تا شماره ۴ بازدم داشته باشید.

· دوباره تا شماره ۴ قبل از دم بعدی مکث کنید.

· این چرخه را ۲-۳ دقیقه ادامه دهید. این کار مستقیماً سیستم عصبی پاراسمپاتیک (مسئول آرامش) را فعال میکند.

· با حواس خود ارتباط برقرار کنید (گرفتی ۵-۴-۳-۲-۱):

· ۵ چیزی که میتوانید ببینید (مثلاً رنگ دیوار، طرح فرش، نور پنجره)

· ۴ چیزی که میتوانید لمس کنید (مثلاً بافت مبل، سردی لیوان، فرش زیر پا)

· ۳ چیزی که میتوانید بشنوید (صدای تهویه، پرندگان، تیک تاک ساعت)

· ۲ چیزی که میتوانید ببویید (بوی چای، هوا، لباس)

· ۱ چیزی که میتوانید بچشید (طعم دهان، مقداری آب)

این تکنیک ذهن را از فاجعهسازی به لحظه حال بازمیگرداند.

· یک لیوان آب خنک (نه یخ) بنوشید. کمآبی میتواند تپش قلب را تشدید کند.

2. ارتباط برقرار کنید: تنها نمانید

· حتی اگر در خانه تنها هستید، با کسی تماس بگیرید. یک دوست، یکی از اعضای خانواده، یا یک آشنای قابل اعتماد. نیازی نیست جزئیات را توضیح دهید، فقط بگویید: "حال خوبی ندارم، میشود چند دقیقه با من صحبت کنی تا آرام شوم؟"

· اگر در ایران هستید، میتوانید با خط ملی مشاوره و اورژانس اجتماعی (شماره ۱۲۳) تماس بگیرید. آنها آموزش دیدهاند تا در چنین موقعیتهایی به شما گوش دهند و راهنمایی کنند.

3. ارزیابی پزشکی: چه زمانی باید جدی گرفته شود

علائم شما (بیخوابی شدید تپش قلب بسیار قوی احساس ترس شدید) میتواند نشانهی یک حملۀ اضطراب (پانیک اتک) یا تاثیر فیزیکی استرس و کم خوابی بر بدن باشد.

· اگر تپش قلب شما همراه با این علائم است، فوراً با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید:

· درد فشرده در قفسه سینه، گردن، فک یا دست (به ویژه سمت چپ)

· سرگیجهی شدید، احساس غش یا تاری دید

· عرق سرد

· تنگی نفس بسیار شدید (احساس خفگی)

· اگر این علائم هشدار را ندارید، اما تپش و اضطراب ادامه دار است، امروز یا فردا به یک پزشک عمومی یا در صورت امکان متقلب قلب مراجعه کنید. یک نوار قلب ساده (ECG) میتواند مطمئنتان کند که مشکل قلبی جدی وجود ندارد و این آرامش ذهنی، خود بزرگترین قدم برای بهبود است. بسیاری از تپشهای قلب ناشی از اضطراب هستند، اما بررسی پزشکی ضروری است.

4. برای امروز و فردای خود برنامهریزی کنید

· وظیفهی اصلی شما امروز "استراحت و بازیابی" است. از خود انتظار انجام کاری نداشته باشید.

· سعی کنید یک دوش آب گرم (نه داغ) بگیرید.

· اگر میتوانید، یک غذای سبک و مقوی بخورید (مثلاً سوپ). کمبود قند خون میتواند علائم را بدتر کند.

· از کافئین (چای پررنگ، قهوه، نوشابه)، سیگار و قلیان به شدت پرهیز کنید.

· محیط را کمی خنک و تاریک کنید. نور و گرمای زیاد محرک هستند.

5. نگاه به آینده: ریشهیابی و مدیریت

وقتی از این مرحله حاد گذشتید، به این فکر کنید:

· منبع استرس دیشب چه بود؟ آیا راهی برای مدیریت یا صحبت در مورد آن وجود دارد؟

· بیخوابی محرک بسیار قوی اضطراب است. برای امشب، سعی کنید به برنامهی منظم برگردید. اگر خواب نمیآید، از رختخواب خارج شوید و در نور کم کاری آرام (مثل گوش دادن به موسیقی ملایم یا مطالعهی سبک) انجام دهید تا دوباره احساس خواب آلودگی کنید.

· صحبت با یک روانشناس یا مشاور میتواند به شما ابزارهای قدرتمندی برای مدیریت استرس و پیشگیری از حملات اضطراب بدهد. این یک نشانه ضعف نیست، بلکه نشانهی هوشمندی و مراقبت از خود است.

به یاد داشته باشید: آنچه تجربه میکنید، هرچند ترسناک، یک واکنش طبیعی بدن و ذهن به استرس و خستگی شدید است. بدن شما در حال فریاد زدن برای دریافت کمک و آرامش است. با انجام قدمهای کوچک بالا، کنترل را دوباره به دست خواهید آورد.

لطفاً همین الان یکی از تکنیکهای تنفسی را شروع کنید و بعد با کسی تماس بگیرید. منتظر نمانید تا علائم خودبهخود بهتر شوند. شما شایسته آرامش هستید.