2777
2789

مامان پوریا:

وای بچه‌ها تازه فهمیدم چرا خواهرم انقدر تغییر کرده!😳

خواهرم با رژیم فستینگ دکتر کرمانی ۱۰ کیلو تو ۲ ماه کم کرد، منم وقتی دیدم چقدر حالش خوبه شروع کردم.

خودم هم خوابم بهتر شده، ولع غذا کمتر شده، انرژی‌م بالاتره، گفتم به شما هم بگم.

برید تو سایت دکتر کرمانی و شروع کنید.

عزیز من از این مورد اطلاعات کافی نداشتم پس از چت جی پی تی کمک گرفتم امید وارم جواب سوال شما هم باشه

بهترین روش برای فریز کردن قارچ، **بلانچ کردن (Blanching)** آنها قبل از انجماد است. این کار باعث حفظ رنگ، بافت و طعم قارچها شده و از تخریب آنزیمی که باعث خراب شدن قارچ در فریزر میشود، جلوگیری میکند.

در اینجا مراحل کامل بهترین روش فریز کردن قارچ آمده است:

### ۱. آمادهسازی اولیه

1. **تمیز کردن:** قارچها را با یک پارچه مرطوب یا برس نرم تمیز کنید. از شستن زیاد زیر آب خودداری کنید، زیرا قارچ آب زیادی جذب میکند.

2. **برش:** قارچها را به صورت دلخواه خرد کنید (ورقهای یا مکعبی).

### ۲. مرحله بلانچ کردن (اختیاری اما توصیه شده)

بلانچ کردن به معنای جوشاندن سریع و سپس خنک کردن فوری است.

1. **آب و لیمو:** یک قابلمه آب را روی حرارت بگذارید تا بجوشد. برای جلوگیری از سیاه شدن قارچها، به ازای هر لیتر آب، ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو یا کمی سرکه سفید اضافه کنید.

2. **غوطهور سازی:** قارچهای خرد شده را به مدت **حدود ۳ تا ۴ دقیقه** در آب جوش بریزید.

3. **شوک سرد:** بلافاصله قارچها را با یک کفگیر سوراخدار از آب جوش خارج کرده و آنها را به ظرفی پر از **آب و یخ** منتقل کنید. این کار فرآیند پخت را متوقف میکند.

4. **آبگیری کامل:** قارچها را از آب یخ خارج کرده و آنها را روی یک حوله تمیز یا دستمال کاغذی قرار دهید تا **کاملاً خشک شوند**. این مرحله بسیار حیاتی است؛ هرچه آب کمتری باقی بماند، قارچها در فریزر به هم نمیچسبند و یخ نمیزنند.

### ۳. مرحله فریز کردن

1. **انجماد اولیه (اختیاری):** قارچهای خشک شده را روی یک سینی فر که با کاغذ روغنی پوشاندهاید، به صورت تک لایه پخش کنید. سینی را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در فریزر قرار دهید تا قارچها کاملاً سفت شوند.

2. **بستهبندی نهایی:** قارچهای منجمد شده را به کیسههای زیپدار مخصوص فریزر (Ziploc) منتقل کنید. هوای داخل کیسه را تا جای ممکن خارج کرده و درب آن را ببندید.

3. **تاریخگذاری:** روی کیسه تاریخ بزنید. قارچهای فریز شده به این روش معمولاً تا **۹ تا ۱۲ ماه** کیفیت خود را حفظ میکنند.

---

**نکته جایگزین (بدون بلانچ):** اگر زمان ندارید، میتوانید قارچها را فقط خرد کنید، کاملاً خشک نمایید و مستقیماً در کیسه فریزر (بدون هوا) قرار دهید. اما در این حالت، بافت آنها پس از یخزدایی نرمتر خواهد بود و بهتر است بلافاصله در غذاهایی که نیاز به پخت طولانی ندارند، استفاده شوند.

بلانچ میکنم

بزار آب جوش بیاد وقتی اومد یکم نمک و آبلیمو بزن قارچارم که شستیو خرد کردی بهشون اضافه کن پنج دقیقه بزار بجوشه بعد آبکش کن بعد بریز تو ی کاسه پر از یخ که کمی آب شده دو دقه بزار بمونه بعد دوباره آبکش کن آبش رفت بریز تو ظرف دربسته یا مشما کیف زیپ بزار فریزر