2777
2789

الآن یک تاپیک زده شد راجع به این موضوع که قفل شد. وظیفهٔ خودم دونستم که اطلاعاتی که دارم رو توی یک تاپیک جداگانه توضیح بدم شاید برای عدهای رفع ابهام بشه.

چند همسری در دین عمل صحیحی به شمار میره. سخنی هم در رابطه باهاش نیست اما، اگه یک مرد که نمیتونه شرایط اون ازدواج مجدد رو رعایت بکنه اما با تمام اینها باز هم ازدواج میکنه، مشکل از اونه و نباید با ثبت ازدواجش موافقت بشه.

یکی از شرطها که بحث سر همین شرط هست "رضایت همسر اول"عه. همسر اول باید به ازدواج مجدد شوهرش رضایت بده حالا، اگه رضایت نده و شوهرش ازدواج بکنه؟! خلاف عقیده و تفکری که اکثریت جامعه دارند میشه جلوی ازدواج رو گرفت.

همسر اول در صورتی که موافق ازدواج نباشه، میتونه از راههای حقوقی جلوی ثبت ازدواج رو بگیره. برای ثبت ازدواج، به رضایت زن اول نیازه و اگه زن مخالفت بکنه؛ دادخواست "منع ثبت ازدواج مجدد" رو بده؛ کار به دادگاه کشیده بشه و مرد نتونه شرایط قانونی مثل عدم تمکین زن، بیماری صعبالعلاج، ترک زندگی، نازایی و... رو توی دادگاه ثابت کنه، دادگاه اجازه ازدواج مجدد نمیده و ازدواج قابل ثبت نیست و دادگاه اون عقد رو قابل ثبت نمیدونه.

حالا در شرایطی هم حق طلاق برای زن وجود داره. اگه توی عقدنامه شرطی تحت عنوان "عدم ازدواج مجدد" باشه، زن اول میتونه بلافاصله طلاق خودش رو بگیره.

برای این که منبع رسمی داشته باشید، توی کامنتها مواد قانونی مرتبط باهاش رو میزارم.

پرانرژی | اهل اندیشه | علاقهمند به تاریخ، گربه تایپیست = نسخه آنلاین من 🐾این گربه تایپیست فقط اومده بگه: «نظرم جدیه، حتی اگه بامزه به نظر بیاد» 🐱💻

ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده ۱۳۵۳

ماده ۱۷ قانون حمایت خانواده ۱۳۵۳

ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱

ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی

پرانرژی | اهل اندیشه | علاقهمند به تاریخ، گربه تایپیست = نسخه آنلاین من 🐾این گربه تایپیست فقط اومده بگه: «نظرم جدیه، حتی اگه بامزه به نظر بیاد» 🐱💻