2777
2789

میفهمم نگرانیات خیلی جدی است 🌸. اجازه بده کمی توضیح بدهم:

🔬 درباره نتایج آزمایشها

- FSH بالا (۵۰): هورمون محرک فولیکول وقتی بالا باشد، میتواند نشانه کاهش عملکرد تخمدان یا نزدیک شدن به یائسگی زودرس باشد.

- LH (۶): این مقدار خیلی بالا نیست، اما در کنار FSH بالا اهمیت دارد.

- پرولاکتین (۶۰): پرولاکتین بالا میتواند باعث اختلال در چرخه قاعدگی و باروری شود.

- TSH (۱۴): این عدد نشاندهنده کمکاری تیروئید است (مقدار طبیعی معمولاً حدود ۰.۵ تا ۴.۵ است). کمکاری تیروئید خودش میتواند باعث بینظمی قاعدگی و علائم شبیه یائسگی شود.

📌 نکته مهم

- در سن ۲۹ سال، یائسگی طبیعی خیلی بعید است. چیزی که ممکن است مطرح باشد یائسگی زودرس (Premature Ovarian Insufficiency) یا مشکلات هورمونی دیگر مثل کمکاری تیروئید یا پرولاکتین بالا.

- این نتایج بهتنهایی کافی نیستند برای تشخیص قطعی. پزشک باید علائم بالینی، تاریخچه قاعدگی، و آزمایشهای تکمیلی (مثل استرادیول، آنتیمولرین هورمون AMH، سونوگرافی تخمدان) را بررسی کند.

✅ چه کار باید بکنی

- حتماً با متخصص زنان و غدد مشورت کن.

- درمان کمکاری تیروئید و پرولاکتین بالا میتواند چرخه قاعدگی را به حالت طبیعی برگرداند.

- اگر یائسگی زودرس مطرح باشد، پزشک میتواند درمانهای هورمونی یا حمایتی پیشنهاد کند.

---

💡 جمعبندی: نتایج آزمایش نشان میدهد اختلال هورمونی وجود دارد، اما بههیچوجه بهتنهایی به معنای یائسگی قطعی نیست. در این سن، بیشتر باید به مشکلات تیروئید و پرولاکتین توجه کرد.

میخواهی برایت یک جدول مقایسهای از مقادیر طبیعی هورمونها و مقادیر آزمایش تو آماده کنم تا خیلی شفاف ببینی کجا تفاوت وجود دارد؟

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

میفهمم نگرانیات خیلی جدی است 🌸. اجازه بده کمی توضیح بدهم:🔬 درباره نتایج آزمایشها- FSH بالا (۵۰): ه ...

تیروئید و پرولاکتین ممکنه باعث بشه fsh بالا بره؟

کاش یارب که نیفتد به کسی کار کسی‌‌‌‌...
تیروئید و پرولاکتین ممکنه باعث بشه fsh بالا بره؟

سؤال خیلی خوبی پرسیدی 🌿

🔬 ارتباط بین تیروئید، پرولاکتین و FSH

- کمکاری تیروئید (TSH بالا): وقتی تیروئید درست کار نکند، محور هورمونی هیپوتالاموس–هیپوفیز–تخمدان بههم میریزد. این اختلال میتواند باعث بینظمی قاعدگی و تغییر در سطح هورمونهای جنسی شود. اما معمولاً کمکاری تیروئید بهطور مستقیم باعث بالا رفتن FSH نمیشود؛ بیشتر روی چرخه قاعدگی و تخمکگذاری اثر میگذارد.

- پرولاکتین بالا: پرولاکتین زیاد معمولاً تخمکگذاری را مهار میکند و باعث کاهش استروژن میشود. این وضعیت میتواند شبیه یائسگی به نظر برسد (قطع پریود، گرگرفتگی، خشکی واژن). اما پرولاکتین بالا بهطور مستقیم FSH را زیاد نمیکند؛ بلکه با مهار تخمدان، سطح استروژن پایین میآید و بدن ممکن است واکنش جبرانی نشان دهد.

- FSH بالا: معمولاً نشانه کاهش عملکرد تخمدان یا یائسگی زودرس است. اگر تخمدانها استروژن کافی تولید نکنند، هیپوفیز برای جبران FSH بیشتری ترشح میکند.

📌 جمعبندی

- TSH بالا و پرولاکتین بالا میتوانند چرخه قاعدگی را مختل کنند و علائم شبیه یائسگی ایجاد کنند.

- اما بالا بودن FSH بیشتر به کاهش عملکرد تخمدان مربوط است، نه مستقیماً به تیروئید یا پرولاکتین.

- گاهی ترکیب این مشکلات (کمکاری تیروئید پرولاکتین بالا) باعث میشود پزشک برای تشخیص دقیق نیاز به آزمایشهای تکمیلی مثل AMH یا استرادیول داشته باشد.

---

💡 نکته مهم: در سن ۲۹ سال، قبل از اینکه نتیجهگیری شود "یائسگی زودرس" وجود دارد، باید حتماً مشکلات تیروئید و پرولاکتین درمان شوند. خیلی وقتها بعد از درمان این دو، چرخه قاعدگی دوباره طبیعی میشود.

میخواهی برایت یک جدول مقایسهای درست کنم که نشان دهد هر هورمون چه نقشی دارد و بالا بودنش چه اثری روی چرخه قاعدگی و FSH میگذارد؟

اره ۹ ساله نه ناباروری دارم

من خودمم یائسگی زورس داشتم ولی تو ۳۸ سالگی

۴ ساله با هورمون پریود میشم

اگه دیدی با کامنتم مخالفت کردی و جوابتو ندادم یعنی حوصله بحث ندارم😇 آره اصلا هر چی شما میگی درسته😁
علائمت چجوری بود؟بچه دارید؟

یدونه بچه دارم

منم همون زمان یهو تیروییدم کم کار شد و از نوع هاشیموتو بود

افسردگی شدید گرفتم و پریودم قطع شد

اگه دیدی با کامنتم مخالفت کردی و جوابتو ندادم یعنی حوصله بحث ندارم😇 آره اصلا هر چی شما میگی درسته😁
هورمون هرروز استفاده میکنی؟ عوارض نداره؟

فعلا مشکلی نداشتم.سالی یکبار مامو گرافی و سونو سینه انجام میدم

۶ ماه یکبار سونو شکم و لگن

هر روز میخورم تا ۲۵ شب.۵ شب استراحت و دوباره شروع میکنم

فعلا مشکلی نداشتم.سالی یکبار مامو گرافی و سونو سینه انجام میدم۶ ماه یکبار سونو شکم و لگن هر روز میخو ...

خونریزی پریودت کمه یا زیاده؟

میل جنسی اینات چطوره؟

خشکی واژن نگرفتی؟

کاش یارب که نیفتد به کسی کار کسی‌‌‌‌...