2777
2789
عنوان

خودانضباطی

72 بازدید | 0 پست

یکی از مهمترین مشکلات افراد مبتلا به #طرحواره_خویشتنداری_و_خودانضباطی_ناکافی عدم توانایی در کنترل تکانه هاست. تکانه ها شامل هیجانات و امیال و افکار فوری هستند که به واسطه آنها فرد دچار تنش شده و میل شدید به انجام رفتاری برای فرونشاندن این تنش دارد.

برای کنترل تکانه ها اولین گام آن است که بدانیم به واسطه کنترل نکردن کدام تکانه دچار مشکلات جدی در زندگی شده ایم.پس ازمشاهده خود و درک این امر لازم است گام به گام برای کنترل این تکانه ها برنامه ریزی کنیم.

یکی از مهمترین تکنیکها در کنترل تکانه فاصله گذاری بین تکانه و رفتار است. فرد مانند یک مشاهده گر بدون قضاوت، ناظر بر احوال خود درلحظه است. او وقتی دچار یک تکانه است با شمردن تا ده یا بیست و ... سعی می کند قبل رفتار کردن مطابق بر تکانه، وقفه ای ایجاد کند. خیلی اوقات انجام این تکنیک باعث فروکش تکانه یا منصرف شدن از رفتار می شود. چون فرد فرصت بیشتری برای تمرکز بر خود و مدیریت رفتار دارد. خودگویی های فرد در این موقعیت مهم است. فرد نمی خواهد با این تکنیک خودش را فریب دهد بلکه با خود می گوید می خواهم بدانم که آیا چند دقیقه بعد هم همچنان مایل به انجام اینکار هستم یا نه؟ و در این بازه زمانی به پیامد انجام رفتار فکر کنم.

👤 دکتر مونا چراغی

من به همه احترام میزارم ولی اعتماد نمیکنم🤍🤍🤍🤍🍭✨🍓🎀