این توییت یکی بود ذخیره کرده بودم، فکر کنم به دردت بخوره:
درست یک سال پیش تصمیم گرفتم تا برای همیشه سیگار را ترک کنم و هر ثانیهاش تا الان، حس طراوت و زندگی میکنم.
به مناسبت یکسالگی؛ در ادامه چند نکته برای شروع #ترک_سیگار بهتون میگم.
ممنون میشم برای کسایی که میشناسید بفرستید. یه نفرم ترک کنه، رسالت من تموم میشه.
خیلیها فکر میکنن، سیگار رو بهخاطر «گرفتن آرامش» میکشن. اما این یه خطای ذهنیه. سیگار یا فراوردههای نیکوتیندار (ویپ، قلیون، پیپ و …) هیچکدوم آرامبخش نیستن، بلکه شما رو تو دام یه چرخه مریضگونه میندازن.
فهم این چرخه، میتونه برای کسایی که میخوان ترک کنن، خیلی مفید باشه. این چرخه این شکلیه؛
عمر نیکوتین در بدن حدودا یک ساعته. یه چیزی حدود ۹۰ درصدش بعد از یکساعت از خون پاک میشه. بعد از این زمان، بدن شروع به واکنشهایی میکنه که شبیه به عصبیشدن و حوصلهنداشتنه.
برای همینه که سیگاریا، بعد یک ساعت به هیچچیز جز سیگار کشیدن نمیتونن فکر کنن.
وسط جلسه
وسط غذا
وسط معاشقه
وسط فیلم
وسط کتاب
وسط کار
و ….
وسط هرکاری به کشیدن یه نخ دیگه فکر میکنن وکلا تمرکزشون صفر میشه. اصلیترین نشونه این اتفاق؛ عدم آرامش ذهنیه.
فکر کنم حالا متوجه این چرخه مریض شدین.
سیگار، اول یه آرامش لحظهای به شما میده
بعد از یه تایمی تمرکز و آرامش رو ازتون میگیره
بعد شما احساس ناآرامی میکنین
به سراغ کشیدن نخ سیگار و شروع چرخه مریض میکنین.
به همین راحتی با یه نخ، اسیر و برده بزرگترین زندانبان تاریخ میشین.
من خودم برای ترک سیگار به پیشنهاد مجید عابد، کتاب صوتی «ترک آسان سیگار» رو گوش دادم و طی سه روز معجزه کرد.
بعد از گوش دادن به این کتاب، عطش سیریناپذیر من از بردگیِ این «بردهدار» برای همیشه متوقف شد!
من الان وقتی بوی سیگار به دماغم میخوره، از امعاء و احشام، تهوع خارج میشه.
همون موقع به این فکر میکنم، تو سن هیجده سالگی چرا از این بو و مزه چندشاور، بیزار نشدم و چرا اسیرش شدم.
الان بعد از یک سال میتونم کوه برم، ورزش کنم وبعضی وقتا هم دوست دارم بال در بیارم و پرواز کنم.
الان میتونم با خیال راحت و تمرکز کامل؛
۱۰۰ صفحه پشت هم کتاب بخونم
۳ ساعت فیلم ببینم
ساعتها بدون فکر به سیگار، با آدمها صحبت کنم
بعد از خوردن غذا بشینم و ریلکس کنم
و ….
تو این مسیر، پارتنرم خیلی بهم کمک کرد و تونست تو یه ماه اول کلی بهم نیرو و آرامش ذهنی بده ❤️
امیدوارم به روزی برسه؛ شمایی که سیگار میکشی، به این نتیجه برسی که دیگه بسه و اون روز بدون تلفکردن وقت، این کتاب صوتی رو بخری و گوش کن.
تمام