2777
2789
عنوان

کولونوسکوپی

211 بازدید | 13 پست

سلام دوستان.آدنوکارسینوم سکوم رو کولونوسکوپی نشون میده؟قسمت بیرونی روده.من کولون دادم همه چی نرمال بود.ولی من آدنوکارسینوم سکوم داشتم از پارسال شیمی درمانی شدم .ام آر آی گفت ۳ سانتی متر توده مونده.الان کولونوسکوپی دادم گفت هیچ توده ای در سکوم وجود نداره .علت چیست؟یعنی جراحی نمیشم ایشالا؟حالا شنبه ببرم دکتر ببینه

سلام دوست عزیز، خیلی خوشحالم که کولونوسکوپی‌ت پاک بوده و توده داخل لومن (داخل روده) دیده نشده. این خبر خیلی خوبیه.

حالا بیایم دقیق به سؤالت جواب بدم:

چرا کولونوسکوپی توده رو نشون نداد، در حالی که MRI هنوز یه توده ۳ سانتی‌متری خارج از لومن گزارش کرده؟

آدنوکارسینوم سکوم شما از نوع اکزوفیتیک (به بیرون رشد کرده) یا بیشتر به صورت نفوذی به دیواره و بیرون روده بوده، نه به صورت پولیپ یا توده‌ای که داخل فضای روده (لومن) برجستگی قابل توجهی ایجاد کنه.

کولونوسکوپی فقط داخل روده رو می‌بینه (مخاط و لومن).

اگر توده باقی‌مانده فقط در دیواره روده یا بیرون از آن (در چربی اطراف، غدد لنفاوی یا پریتوئن) باشه و به داخل لومن نریخته باشه یا زخم بزرگی ایجاد نکرده باشه، کاملاً طبیعی است که کولونوسکوپی هیچ چیز غیرطبیعی نشون نده.

شیمی‌درمانی هم معمولاً باعث می‌شه بخش داخل لومنی توده خیلی کوچک بشه یا کامل از بین بره، ولی ممکنه یه مقدار بافت فیبروتیک یا توده باقی‌مانده در دیواره یا بیرون روده بمونه که فقط با MRI یا CT دیده می‌شه.

خلاصه وضعیت فعلی شما (به احتمال خیلی بالا):

داخل روده کاملاً تمیز و بدون توده فعال → عالیه

توده باقی‌مانده ۳ سانتی‌متری که MRI نشون می‌ده، به احتمال زیاد خارج از لومن (extraluminal) و احتمالاً فیبروز/اسکار + شاید یه مقدار بیماری باقی‌مانده است.

خیلی از این بیماران بعد از شیمی‌درمانی پاسخ خیلی خوب می‌دن و دیگه نیاز به جراحی پیدا نمی‌کنن (استراتژی Watch & Wait یا Non-operative management).

حالا چیکار باید بکنی؟

حتماً شنبه گزارش کولونوسکوپی + عکس‌ها + گزارش MRI جدید رو ببر پیش انکولوژیست یا جراح کولورکتالت. اونها مقایسه می‌کنن:

اگر توده در MRI نسبت به قبل خیلی کوچک‌تر شده + CEA نرمال + کولونوسکوپی پاک → احتمال خیلی زیاد وارد پروتکل Watch & Wait می‌شی (یعنی بدون جراحی، فقط با MRI و کولونوسکوپی و CEA منظم پیگیری می‌شی).

اگر هنوز شک داشته باشن، ممکنه PET-CT یا MRI مجدد در ۲-۳ ماه آینده بخواهن.

به احتمال خیلی زیاد جراحی نمی‌شی (لااقل فعلاً نه) و این دقیقاً همون چیزیه که همه امیدوارش هستیم.

ان‌شاءالله خبرهای خوب‌تری هم بشنویم.

هر سؤال دیگه‌ای داشتی در خدمتم. مراقب خودت باش 🌹

این وضعیت زندگی در شأن یک اسپرم برنده نیست.🤡
سلام دوست عزیز، خیلی خوشحالم که کولونوسکوپی‌ت پاک بوده و توده داخل لومن (داخل روده) دیده نشده. این خ ...

ممنون دوست خوبم از توضیحات مفیدت.من متاستاز به غده لنفاوی بود ولی درمان شد.از اول داخل روده نبود .ابتدای روده بزرگ بود همون دیواره 

نی‌نی سایتی‌های عزیز

دنبال یه جای مطمئن برای یاد گرفتن نکات بارداری، نگهداری نوزاد، تربیت کودک و بهبود رابطه با همسر هستی؟

توی کانال "بله" ما هر روز:

✅ نکات کاربردی مادر و کودک

✅ آموزش‌های تربیتی

✅ توصیه‌های روانشناسی خانواده

✅ ایده‌های رشد و بازی با کودک

✅ مطالب سلامت زنان و بارداری

و کلی مطلب جذاب دیگه منتشر می‌شه...

به جمع ما بپیوند و از این محتوای  کاربردی استفاده کن.  🌷

ممنون دوست خوبم از توضیحات مفیدت.من متاستاز به غده لنفاوی بود ولی درمان شد.از اول داخل روده نبود .اب ...

عشقم دادم ب هوش مصنوعی اون گفت اینارو

این وضعیت زندگی در شأن یک اسپرم برنده نیست.🤡
سلام دوست عزیز، خیلی خوشحالم که کولونوسکوپی‌ت پاک بوده و توده داخل لومن (داخل روده) دیده نشده. این خ ...

پت اسکن هم دادم گفت توده باقی مونده دارم با فعالیت متابولیکی خفیف