ب بهانه پژمان جمشیدی رفتم تو سایتا اینو بخونین
رئیس پلیس تهران روز دوشنبه هفته پیش اعلام کرد که کیوان امام وردی، صاحب کتابفروشی، در پی اقدامی شجاعانه از جانب ۳۰ زن در طرح شکایت قانونی علیه او، به تجاوز به ۳۰۰ زن اعتراف کرده است. به گفته پلیس، او به اتهام «افساد فیالارض» محاکمه خواهد شد، که مجازاتش اعدام است.
شرکت اینترنتی دیجیکالا تحقیقات در مورد مدیر سابق خود را آغاز کرد و از کارمندان زن این شرکت عذرخواهی نمود. انجمن جامعهشناسی ایران نیز استاد متهم را اخراج و خواستار رسیدگی و برخورد قاطع در دانشگاهها شد. نقاشی آقای آغداشلو از روی جلد یک کتاب ادبی مشهور حذف گردید و حداقل سه زن در فکر اقدامات قانونی علیه وی هستند.
.
یکی از شاگردان سابق او گفت که آقای آغداشلو در قبال همخوابگی با او تابلویی به ارزش ۱۰۰ هزار دلار (معادل قیمت یک آپارتمان کوچک در تهران) به او پیشنهاد داده است. شاگردی دیگر گفت وقتی پیشنهاد آقای آغداشلو را رد میکند، او تلافی کرده و به گالریها میگوید که کارهای او را قبول نکنند، امری که به حرفهاش لطمه جدی وارد کرد.
سولماز اژدری، ۳۲ ساله، از شاگردان نقاشی آقای آغداشلو گفت، «آوازهی آقای آغداشلو در دنیای هنر رازی آشکار بود اما کسی اقدامی در این مورد نمیکرد.» او گفت در سال ۲۰۰۷ در یکی از کلاسهای طراحی مدادش میافتد روی زمین و خم میشود آن را بردارد که میبیند دست آقای آغداشلو میان پاهای یکی از شاگردان دختر است.
برخی از مصاحبهشوندگان درخواست کردند که تنها نام کوچکشان قید شود، امری که حساسیت موضوع در جامعهی محافظهکار ایران و ترس آنها را از آقای آغداشلو بازتاب میدهد.
«معلوم نبود چه بلایی سر خودم یا شغلم میآورد.»
مریم، عکاس هنری ۴۹ ساله، گفت که در سال ۲۰۱۰ به آتلیهی آقای آغداشلو رفت تا برای گالریای که در آن مشغول به کار بود دو نقاشی از او بگیرد.
مریم گفت که آقای آغداشلو به اصرار نقاشیهای زنان لخت خود را به او نشان داده، بعد به زور او را بوسیده و سعی کرده لباسهایش را پاره کند. مریم گفت که با فریاد او، آقای آغداشلو با دست جلوی دهانش را گرفت. مریم او را هل میدهد و میگوید «خجالت نمیکشی؟!» و فرار میکند.
مریم گفت بعد از آن ماجرا از کارش استعفا میدهد و به توصیهی مادرش حرفی در این مورد به کسی نمیزند و با پلیس هم تماس نمیگیرد.
مریم گفت، «اگر به کسی چیزی میگفتم یا شکایتی علیه او میکردم معلوم نبود چه بلایی سر خودم یا شغلم میآورد.»
به گفته شاگردان سابق آقای آغداشلو، وی در کلاسها از زنان میخواسته در حین بررسی کارهایشان روی پایش بنشینند، بدنشان را میمالیده، حرفهای شنیع میزده و با جزییات از شیفتگیاش نسبت به دخترهای نوجوان میگفته است.
مهرناز، ۵۴ ساله، گفت او را مجبور کرد روی پایش بنشیند و رانهایش را نوازش کرد. آتی، ۳۰ ساله، گفت او را در دفتر کارش قفل کرد و به زور بوسید.