2821
2789
عنوان

کمکم کنیدددد

| مشاهده متن کامل بحث + 351 بازدید | 41 پست

راستش یه جایی خسته شده بودم از اینکه هر رژیمی می‌گرفتم یا سخت بود یا وزنم برمی‌گشت. آخرین چیزی که امتحان کردم رژیم فستینگ دکتر کرمانی بود و تو ۲ ماه ۱۰ کیلو کم کردم، بدون احساس گرسنگی. مهم‌تر اینکه نه صورتم لاغر شد نه ریزش مو گرفتم.اگه خواستین، یه سر به سایتش بزنید و رژیم فستینگش رو ببینید.

خلاصه و مستقیم: بسیار بعید است که قرص «کارتیژن» (معمولاً حاوی گلوکوزامین±کاندرویتین، دارویی برای مفاصل) که مادر شیرده مصرف کند، از طریق شیر به مقدار کافی برسد تا یک کودک دو ساله را «مسموم» کند و باعث استفراغ شدید شود. منابع تخصصی می‌گویند مصرف گلوکوزامین و کاندرویتین در مادر شیرده به‌طور کلی احتمال آسیب به نوزاد/کودک شیرخوار را کم می‌دانند، هرچند داده‌های انسانی محدود است و بعضی برچسب‌ها احتیاط را توصیه می‌کنند. �

مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی +2

چند نکته مهم و عمل‌گرایانه که باید در نظر بگیری:

اگر کودک فقط بعد از یک نوبت شیر بالا آورده، این می‌تواند دلایل بسیار متداول‌تری (مثل ویروس معده، رفلاکس، خوراندن غذای جدید، خوردن چیزی دیگر یا حتی بلع هوا) داشته باشد تا اینکه ناشی از داروی مادر باشد. �

مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی

احتمال دیگری که باید بررسی شود: آیا کودک ‌مستقیماً قرص را بلعیده یا با دست یا ظرف آلوده در تماس بوده؟ (این حالت — اگر قرص خورده باشد — منطقی‌تر از مسمومیت از طریق شیر است.)

برخی تولیدکنندگان/دفاترچه‌های راهنما می‌گویند «مصرف در شیردهی توصیه نمی‌شود» به‌خاطر داده‌های ناکافی؛ این یعنی احتیاط، نه شواهد قوی از خطر برای نوزاد. �

اگر کودک علائم جدی دارد — تب بالا، خواب‌آلودگی غیرمعمول، تنفس مشکل‌دار، تشنج، خون در استفراغ یا تعداد مکرر/غیرقابل‌مهار استفراغ — بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید یا با مرکز مسمومیت محل تماس بگیرید.

اگر فقط یک یا دو بار استفراغ کرد و حالش نسبی خوب است، با پزشک اطفال تماس بگیرید و شرح کامل بدهید: چه زمانی مادر قرص خورده، چه دوزی، آیا کودک به‌طور مستقیم به قرص دسترسی داشته و چه علائم دیگری دارد.

اگر احتمال می‌دهید کودک ممکن است قرصی را مستقیم خورده باشد، نگهدارنده‌های قرص را بررسی و بقیه داروها را از دسترس کودک دور کنید و هر چه سریع‌تر از نظر مسمومیت اقدام کنید.

درباره ادامه یا قطع مصرف دارو با پزشک یا ماما مشورت کنید — در بیشتر موارد قطع شیردهی لازم نیست مگر پزشک براساس وضعیت خاص شما چنین توصیه‌ای کند. �