2777
2789
عنوان

خیره به خورشید

134 بازدید | 3 پست

[این متن نقد شخصی من بر کتاب خیره به خورشید، اثر آقای اروین یالوم هست. امیدوارم دوست داشته باشیدش و به خوندن این کتابِ خوب ترغیب بشید.]

کتاب «خیره به خورشید» اروین یالوم رو می‌شه یکی از مهم‌ترین آثار ایشون در حوزه‌ی روان‌درمانی اگزیستانسیالیستی دونست. موضوع اصلی کتاب، هراس از مرگ و چگونگی مواجهه‌ی انسان با این حقیقت گریزناپذیره.

یالوم با الهام از هایدگر، مرگ رو نه یک پایان ساده، بلکه "افق معنا" برای زندگی می‌دونه. یعنی آگاهی به فناپذیری، زندگی رو اصیل‌تر می‌کنه. اگر مرگ نبود، زندگی تهی از جدیت و انتخاب‌های اصیل می‌شد.

از دید یالوم، بسیاری از اضطراب‌ها و اختلالات روانی در ریشه‌شون "ترس ناخودآگاه از مرگ" دارن. اینجا یک پل میان روان‌کاوی و فلسفه زده می‌شه: ناخودآگاهِ فرویدی در این کتاب رنگ اگزیستانسیالیستی می‌گیره.

فلسفه‌ی یالوم نزدیک به حکمت اپیکوره: اگر مرگ همیشه در برابر چشم ما باشه، بهتر می‌تونیم لحظه‌ی حال رو زیست کنیم. نگاه به مرگ، به‌جای فلج‌کردن، می‌تونه رهایی‌بخش باشه؛ نوعی "بیداری به زیستن".

تسکین‌های اگزیستانسیالیستی از دید این کتاب:

۱. رابطه‌ی اصیل با دیگران (عشق، دوستی)

۲. آفرینش و میراث (اثرگذاری و ماندگاری در جهان)

۳. اصالت و پذیرش محدودیت‌ها

۴. یادآوری مرگ به‌عنوان معلم

این‌ها درواقع نسخه‌ی فلسفی-درمانی‌ هستن که مرگ رو به نیرویی برای غنی‌کردن زندگی بدل می‌کنن.

می‌شه گفت یالوم ادامه‌دهنده‌ی راه اپیکور، شوپنهاور، نیچه و هایدگره، اما با زبان روان‌درمانی مدرن. پیامش اینه: "مرگ، گرچه پایان ماست، اما اگر با شجاعت به آن بنگریم، سرچشمه‌ی زندگی اصیل و پرمعنا می‌شود."

مامانِ آبان😍🥰🤍🐥 دانشجوی دکتری💓پژوهشگر👩🏻‍🔬رشته و شغلی که از اول عاشقش بودم😊🫀کوردِ زاده‌ی تهران و در حال حاضر مسافرِ سرزمین‌های دور🎓از دغدغه‌های زنان می‌نویسم و گاهی از تجربیات شخصی✍️کتاب‌های خوب معرفی می‌کنم📚این‌جا سایت عجایب‌المخلوقاته، از وقت گذروندن این‌جا لذت می‌برم👧🏻اغلبِ مطالبی که می‌نویسم نظر و عقیده‌ی شخصیم هستن✒️

چه دید زیبا به مرگ با اون چهره دهشتناکش .

بله و پیشنهاد می‌کنم حتمن خودِ کتاب رو بخونید 

مامانِ آبان😍🥰🤍🐥 دانشجوی دکتری💓پژوهشگر👩🏻‍🔬رشته و شغلی که از اول عاشقش بودم😊🫀کوردِ زاده‌ی تهران و در حال حاضر مسافرِ سرزمین‌های دور🎓از دغدغه‌های زنان می‌نویسم و گاهی از تجربیات شخصی✍️کتاب‌های خوب معرفی می‌کنم📚این‌جا سایت عجایب‌المخلوقاته، از وقت گذروندن این‌جا لذت می‌برم👧🏻اغلبِ مطالبی که می‌نویسم نظر و عقیده‌ی شخصیم هستن✒️

من ساکن تهرانم کالسکه شیر ساز و کل چیز های کوچولوم رو از اپ بی‌بی لایف سفارش دادم. راستش اولش برای خرید اینترنتی سیسمونی یکم حساس بودم، مخصوصاً از بابت اصل بودن جنس‌ها، ولی وقتی سفارشم رسید واقعاً خیالم راحت شد 😊

همه چیز دقیقاً همون چیزی بود که توی سایت دیده بودم، بسته‌بندی خیلی مرتب بود و ارسال هم سریع انجام شد. از پشتیبانی هم هر سوالی داشتم خیلی خوب راهنماییم کردن.

در کل تجربه خرید خیلی خوبی داشتم و چیزی که بیشتر از همه برام مهم بود این بود که محصولات اصل و اورجینال بودن. حتماً برای خریدهای بعدی هم دوباره از بی‌بی لایف سفارش می‌دم 💜👶🏻

https://babylifeshiraz.com/app/

بله و پیشنهاد می‌کنم حتمن خودِ کتاب رو بخونید

من کادر آموزشی هستم در ارتباط با کارم کتابهای خیلی لازمتری نیاز هست بخونم اگر وقت بکنم حتما میخونم . 

نفر سوم یه خلوت دونفره نباشیم . حتی اگر در این خلوت دونفر دارن از ما بدگویی میکنن .