2777
2789
عنوان

🔮ریا چیست🔮

| مشاهده متن کامل بحث + 726 بازدید | 195 پست

امام زين العابدين عليه السلام :پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود : هر كس بگويد «سبحان اللّه » خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند، و هر كس بگويد «الحمد للّه » خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند، و هر كس بگويد «لا إله إلاّ اللّه » خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند، و هر كس بگويد «اللّه أكبر» خداوند به سبب آن يك درخت در بهشت برايش مى نشاند. مردى از قريش گفت: اى پيامبر خدا! [پس ]درختهاى زيادى در بهشت داريم! فرمود: درست است، اما مبادا آتشى بفرستيد و همه آنها را بسوزانيد؛ زيرا خداوند عزّ و جلّ مى فرمايد: «اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از خدا اطاعت كنيد و از پيامبر اطاعت كنيد و كارهاى خود را از بين نبريد».

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮 🌺🌺 🔮وظیفه مردم در زمان غیبت خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است🔮 🌺آتش بر ابراهیم گلستان نمیشد اگر تا آخر امیدوار باقی نمی ماند🌺

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله :«در آنجا ديدم‌ زمين‌هائي‌ را كه‌ در آنها فرشتگان‌، با يك‌ خشت‌ از طلا و يك‌ خشت‌ از نقره‌ مشغول‌ ساختمان‌ بودند؛ و چه‌ بسا مي‌شد كه‌ آنها دست‌ از كار مي‌كشيدند. من‌ به‌ آنان‌ گفتم‌: به‌ چه‌ علّت‌ شما از كارتان‌ دست‌ برميداريد؟!

آنان‌ گفتند: دست‌ بر ميداريم‌ تا به‌ ما نفقه‌ و مصالح‌ ساختماني‌ برسد. من‌ گفتم‌: نفقۀ شما چيست‌؟!

آنان‌ گفتند: گفتار مؤمن‌ كه‌ ميگويد: سُبْحَانَ اللَهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ وَاللَهُ أَكْبَرُ؛ چون‌ بگويد، ما مشغول‌ ساختمان‌ مي‌شويم‌ و چون‌ از گفتن‌ دست‌ بردارد ما هم‌ از ساختن‌ دست‌ بر ميداريم‌.»

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮 🌺🌺 🔮وظیفه مردم در زمان غیبت خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است🔮 🌺آتش بر ابراهیم گلستان نمیشد اگر تا آخر امیدوار باقی نمی ماند🌺

راستش یه جایی خسته شده بودم از اینکه هر رژیمی می‌گرفتم یا سخت بود یا وزنم برمی‌گشت. آخرین چیزی که امتحان کردم رژیم فستینگ دکتر کرمانی بود و تو ۲ ماه ۱۰ کیلو کم کردم، بدون احساس گرسنگی. مهم‌تر اینکه نه صورتم لاغر شد نه ریزش مو گرفتم.اگه خواستین، یه سر به سایتش بزنید و رژیم فستینگش رو ببینید.

نَفقه‌ و مصالح‌ ساختمان‌ بهشت‌، ذكر خداست‌

هركس‌ ذكر خدا گويد، به‌ مجرّد آن‌ خداوند درختي‌ براي‌ او در بهشت‌ مي‌كارد

«در آن‌ شبي‌ كه‌ مرا به‌ معراج‌ بردند، ابراهيم‌ عليه‌ السّلام‌ از نزد من‌ عبور كرد، و گفت‌: امّت‌ خود را امر كن‌ تا در بهشت‌، زياد درخت‌ بكارند! چون‌ زمين‌ بهشت‌ بسيار وسيع‌، و خاك‌ آن‌ بسيار پاك‌ است‌.

من‌ گفتم‌: درختي‌ كه‌ در بهشت‌ كاشته‌ مي‌شود چيست‌؟ ابراهيم‌ گفت‌: لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إلَّا بِاللَهِ است‌.»

❓سؤال

سلام استاد وقتتون بخیرخداقوت

اینکه میگن وقتی فاتحه بخونی یا دعایی ثوابی در حق اموات انجام بدیم بهش میرسه همون موقع درسته؟ این رسیدن یعنی چی و چه شکلیه؟ یک آیه و صلوات هم میرسه؟ حتی اگر مثلا وسط کاری یا در راه چیزی بخونیم...؟ تحت همه این شرایط هم باز بهشون میرسه؟؟

✅ پاسخ

بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم

بله هر خیراتی که برایشان بفرستید، ریز و درشتش به آن‌ها می‌رسد و به آن‌ها می‌گویند که فلان شخص، مثلا فرزند برادرت یا خواهرت، برای تو این خیرات را فرستاده است، خوشحال می‌شوند و دعا می‌کنند.

خب هرچه که بزرگ‌تر باشد بهتر است ولی ریز و درشتش همه‌اش به آن‌ها می‌رسد. حتی یک صلوات هم آن‌جا غوغا به پا می‌کند.

اما این‌که به چه شکلی به آنها می‌رسد؟

فرض کنید انسان در یک مخمصه‌ای گیر کرده باشد یا در یک محفظه‌ای گیر کرده باشد و خفقان بار دارد خفه می‌شود از گرما و از نبودن اکسیژن؛ [دررعین حال که]یک جایی دارد خفه می‌شود از گرما و سختی، بعد یک روزنه‌ای باز بشود و یک نسیمِ خنکِ حیات‌بخش و روح‌افزا از آن روزنه بیاید و بخورد به انسان!

یک چنین وضعی دارند در برزخ وقتی شما کار خیری انجام می‌دهید! یک چنین نسیمی از دنیا به آن‌ها می‌خورد.

🖊پیاده شده از صوت استاد رضا محمدی شاهرودی

⏪⏪ کانال ایتا اصول دین

چرا وقتی دعا میکنیم میگن صلاح نیست اتفاق بیوفته خوب مگه دنیا دست خدا نیست یه جوری بچینه که به صلاح باشه

#دعا

#مصلحت

✅ بسم‌الله الرحمن الرحیم

بله دنیا دست خدا است، اما اگر خدا بخواهد قوانین و مقرراتی را که خودش قرار داده است، مرتب عوض کند که دیگر اصلا نمی‌شود زندگی کرد. به هر حال آتش یا باید حرارت داشته باشد یا باید نداشته باشد.

یعنی نمی‌شود آتش یک لحظه حرارت داشته باشد و یک لحظه‌ی بعد حرارت نداشته باشد و مثلاً غذایی که می‌خواهیم گرم کنیم، این آتش مدام در لحظه یخ می‌کند و باز گرم می‌کند!

اگر این سنّت‌ها بخواهد مُدام به هم بریزد که دیگر نمی‌شود زندگی کرد!

سنّت‌ها باید حاکم باشد در چهارچوب آن سنّت‌ها هم بله دعا کردن صدقه دادن و این قبیل اعمال هم تأثیر دارد

اما این که خود خدا بخواهد مدام سنت‌ها را به هم بریزد، نه خدا این کار را نمی‌کند.

امام صادق علیه‌السلام فرمودند « أبَى اللّه ُ أن يُجرِيَ الأشياءَ إلاّ بِأسبابٍ » خداوند بنا ندارد که کارها به جریان بیفتد مگر از طریق اسباب خودش.

❓پرونده عمل انسان، چه زمانی بسته می ‏شود؟

🔰پاسخ :

💎 شخصی برق سالن و تالار عروسی را خاموش و فرار می ‏کند. اگر او را برای مجازات دستگیر کنند، کیفر عادلانه زمانی است که تمام حوادث پیش آمده را به حساب آورند. مثلا:

🍃به خاطر تاریکی ظرف‏هایی شکسته شد. دو نفر از پله ‏ها افتادند. سر چند نفر به ستون خورد. شیرینی ‏ها ریخت.

اطفالی ترسیدند و گریه کردند. برای خارج شدن از سالن تاریک، زمان زیادی تلف شد.خانواده ‏های عروس و داماد از مهمان ‏ها خجالت کشیدند.

✳️آری، تمام آثار خاموش شدن سالن، باید محاسبه و بر اساس آن، جریمه تعیین شود.

💠قرآن در این زمینه می‏ فرماید: نکتب ما قدموا و آثارهم ( سوره یس، آیه 12.) هم خود اعمال را می ‏نویسیم و هم آثار آنها را.

در حدیث می‏ خوانیم: هر کس کار خوبی را بنا نهد، پاداش تمام کسانی که به آن کار عمل کنند، بدون آنکه از عامل کم شود، به او داده می‏ شود. همان گونه که اگر کسی راه بدی را به روی مردم باز کند، در گناه تمام کسانی در آن راه پا نهند شریک است.

🔸من سن سنة حسنه عمل بها من بعده کان له أجره و مثل اجورهم من غیر أن ینقص من أوزارهم شیئا ( کنز العمال،حدیث 43079.)

🔹گاهی یک نفر دیگری را سیگاری یا معتاد می‏ کند و دومی نفر سوم را و او نفر چهارم را، نفر اول در گناه نفرات بعدی شریک است.

💠در حدیث می‏ خوانیم: والدین در تمام کارهای خیر فرزندان شریکند و معلم کلاس اول، در پاداش تحصیل دوره ‏های بعد شریک است.

📚پرسش های مهم پاسخ های کوتاه

کانال اصول دین ایتا استاد رضا محمدی شاهرودی

❓سؤال

سلام و عرض ادب وقت بخیر

در مورد صدقه جاریه و فضلیت آن توضیح بفرمایید و از مصادیق و نمونه های آن توضیح فرمایید و اینکه هرکسی در ساخت مسجد به اندازه دو آجر یا یک پنجره سهم داشته باشد بازم صدقه جاریه برایش محسوب میشود؟

✅ پاسخ:

بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم

صدقه جاریه آن کارهایی است که دوام دارد.

یک وقت انسان فرض کن که نماز می‌خوانَد، نماز همان لحظه که خواند دیگر تمام می‌شود، بعدش پرونده اش بسته می‌شود.

وقتی از دنیا رفت دیگر پروندۂ نمازهایی که می‌خواند بسته می‌شود.

یک وقتی نه، یک مسجدی که می‌سازد، مادامی که آن مسجد باز است و مردم، آنجا نماز میخوانند، پرونده اش باز می‌مانَد و ثوابَش به حسابش نوشته می‌شود.

بناهای خیر مثل مسجد مدرسه ساختمانهایی مثل بیمارستان و چیزهایی که مردم از آنها استفاده میکنند[یعنی]عام المنفعه باشند؛ جاده و نهر آب مثلا، قنات، درختی که انسان می کارَد و مردم از سایه اش استفاده می کنند، علمی که[یک فرد] تولید می‌کند، کتابی که می‌نویسد، شاگردهای که تربیت می‌کند، فرزند صالحی که از خودش باقی می‌گذارد، سنّت حَسنه ای که از خودش باقی می‌گذارد؛ اینها می‌شود صدقات جاریه.

🖊پیاده شده از صوت استاد

کانال اصول دین

استاد محمدی

❓سوال :

اگر بنده، عنایت و اراده خدا را شناخت و عاقل هم بود هرگز اراده و خواسته ای بر خلاف اراده و خواسته خدا انجام نمی دهد، زیرا که معرفت به اراده خدا ، حکم می کند به این که خداوند هرگز چیزی جز خیر و صلاح در حق بنده اش اراده نمی کند و از طرفی شخص عاقل ، هیچ حرکتی نمی کند مگر اینکه به صلاح او باشد ، پس وقتی متوجه این مطلب شد ریشه اراده مخالفتش با خدا از بین می رود ، پس چنین کسی طبق اراده الهی حرکت می کند و اراده ای جز اراده او نخواهد داشت.

دعا یعنی تغییر حال مثلا دعا می کند که خدایا وضع فعلی مرا تغییر ده ولی با توجه به توضیحات بالا وضعیت فعلی برای او بهترین است.

از طرفی دیگر ما ایمان داریم که خدا اکرم اکرمین و اجود اجودین است یعنی قبل از این که از او در خواست شود عنایت می کند پس در این صورت دعا منتفی می شود که این هم غلط است .

چگونه می توان این دو را توضیح داد؟

✅ پاسخ : بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند بنا ندارد که بخواهد بدون سبب کاری را انجام  بدهد .

این اسباب ممکن است ،اسباب مادی باشد،[مثلا] شما چرا غذا می خورید ؟خدا که می داند شما گرسنه اید دیگر خب شما را سیرتان کند.

خب چرا شما به غذا متوسل می شوید؟ شما مریض می شوید ،چرا دکتر می روید مگر بهتر نیست حالتان خوب بشود؟

اصلا مریض نشوید وقتی هم مریض شدید ، مگر شافی خدا نیست ؟چرا به دکتر مراجعه می کنید؟ چرا دارو مصرف می کنید؟ این ها اسباب مادی است که خود خدا عالم را عالم اسباب و سببات خلق کرده.

امام صادق می فرماید:«ابی الله ان یجری الاشیا الا باسبابها» [ترجمه] خدا بنا ندارد که کارها به جریان بیفتد مگر از طریق اسبابش.

[حالا این اسباب]  گاهی مادی است مثل همان دارو و پزشک و غذا و وسیله نقلیه و این ها گاهی معنوی است مثل دعا و مثل صدقه و صله رحم و چیزهایی از این قبیل .

خدا اراده کرده است که بخشی از سرنوشت انسان از طریق دعا رقم بخورد

پس اگر شما با دعا تغییری در سرنوشتتان دادید، عین اراده ی خداست. اگر ندادید، خلاف دستور خدا عمل کردید .

چون خدا فرموده :«ادعونی استجب لکم »[ترجمه] دعا کنید تا من اجابت کنم.

اگر شما دعا نکردید خلاف دستور خدا عمل کردید و ان دعا در واقع سرنوشت شما را عوض می کند .

پیامبر فرمود که:« الدعا یرد القضا وقد ابرم ابراما » [ترجمه] دعا سرنوشت را تغییر می دهد هر چند محکم محکم شده باشد.

چون سرنوشت با علل و اسباب مادی و معنوی تغییر می کند.

یکی از ان عوامل تغییر دهنده ی سرنوشت دعاست و استدلال شما به هیچ وجه درست نیست.

🖋پیاده شده از صوت استاد

کانال اصول دین ایتا استاد رضا محمدی شاهرودی

نــــباشد جز الله پـــــروردگار                      که حی است و قیوم آن کردگار

نگــــــیرد خدا را کســالت فرا                    نه هرگز به خواب اندر آید خدا

زمـــین و ســماوات،از آنِ اوست                    همه ملک گیتی به فرمان اوست

به درگاه ایزد چه کسی را سزاست؟               که سازد شفاعت مگر آن خداست

همه علم گیتیست او را به دست                  به هر چیز کاید به هر چیز هست

بــــه چــیزی به عـلم یگـانه اله                   احــاطه نـدارد کســی هیچگاه

جز آنـچه بـخواند خــدای نگه                    کـه مــردم بـدانـند از عــلم او

بود وســعت عــلم او بـیکران                        فراتر ز ارض است و هفت آسمان

ندارد بر او زحمتی حفظشان                       علی و عظیم است آن بی نشان

شاعر:امید مجد

🔮پيامبر اکرم – صلّي الله عليه و آله – فرمودند:

اي سلمان بر تو باد تلاوت قرآن، به درستي که تلاوت قرآن کفاره است براي گناهان و حجاب از آتش و امان از عذاب است و براي کسي که قرآن مي خواند به ازاي هر آيه ثواب صد شهيد نوشته مي شود.

«بحار الأنوار، ج 92 ، ص 17»

🔮قال رسول الله – صلّي الله عليه و آله – : ان المؤمن اذا قرء القرآن نظر الله اليه بالرحمة و اعطاه الله بکل آية الف حور و … .

پيامبراکرم – صلّي الله عليه و آله – فرمودند: مؤمن هر زمان که قرآن بخواند، خداوند با رحمت به او نگاه مي کند و به او به ازاي هر آيه هزار حوريه مي بخشد.

« بحار الأنوار، ج 92 ، ص 17 »

🔮قال رسول الله – صلّي الله عليه و آله – : من قرأ عشر آيات في ليله لم يکتب من الغافلين و من قراء خمسين آية کتب منالذاکرين ومن قرأ مائة آية کتب من القانتين.

پيامبر اکرم – صلّي الله عليه و آله – فرمودند:

کسي که ده آيه در يک شب بخواند، نوشته نمي شود از غافلين و هر کس پنجاه آيه بخواند در زمره ذاکرين نوشته مي شود و هر کس صد آيه بخواند در زمره پارسايان نوشته مي شود.

« الکافي، ج 2، ص 448 »

🔮قال رسول الله – صلّي الله عليه و آله – : يا سلمان المؤمن اذ قرء القرآن فتح الله عليه ابواب الرحمة و خلق الله بکل حرف يخرج من فَمه ملکاً يسبح له الي يوم القيامه.

پيامبر اکرم – صلّي الله عليه و آله – فرمودند:

اي سلمان زماني که مؤمن قرآن تلاوت مي کند بازمي کند خداوند بر او دربهاي رحمت را و به ازاي هر حرفي که از زبان او خارج مي شود، خلق مي کند ملکي را که براي او تسبيح کند تا روز قيامت.

« بحار الأنوار، ج 92 ، ص 17 »

2790
2778
2791
2779
2792