انجیر سیاه رسیده و سالم
شکر
آب
آبلیمو تازه
گلاب یا هل ساییده
طرز تهیه
انجیرها رو خوب بشور و دمشون رو بگیر. اگه انجیرها خیلی درشتن، نصفشون کن تا قشنگ شربت جذبشون بشه.
توی قابلمه لعابی یا استیل، آب و شکر رو بریز و روی حرارت ملایم بگذار تا شکر کامل حل شه و شربت شفاف بشه.
انجیرها رو آروم داخل شربت بذار. حرارت رو متوسط کن و ۳۰–۴۰ دقیقه بذار تا بجوشه و انجیرها نرم شن. کف روی مربا رو با قاشق بگیر تا رنگش شفاف بمونه.
وقتی مربا کمی قوام گرفت، آبلیمو و در صورت تمایل گلاب یا هل رو اضافه کن. ۵ دقیقه دیگه بجوشون.
یک قطره از شربت رو روی نعلبکی سرد بریز، اگه سریع پخش نشد و حالت ژلهای داشت یعنی قوامش خوبه.