سازگاری دستگاه گوارش گروه های خونی به مواد غذایی
انسانها از بسیاری جهات با هم تفاوت دارند. این تفاوت در گروههای خونی آنها
نیز وجود دارد. فردی که گروه خونی A مثبت دارد، نمیتواند از فردی با گروه خونی B منفی خون بگیرد زیرا در این صورت بدنش به شدت واکنش نشان میدهد.
در مورد موادغذایی نیز همین مساله صادق است، یعنی برخی موادغذایی که بدن بعضی افراد به خوبی میپذیرد با دستگاه گوارش برخی دیگر از افراد سازگار نیست. البته در اینکه دستگاه گوارش میتواند خود را سازگار کند، شکی نیست اما اگر بدانید چه موادغذاییای با بدن شما سازگارتر هستند، نیازی نیست بیدلیل دستگاه گوارشتان را خسته کنید.
گروه خونی O
این گروه خونی قدیمیترین و رایجترین گروه خونی است که از 50 هزار سال پیش تاکنون در رگهای انسانها جریان داشته است. بررسیها نشان دادهاند گروه خونی انسانهای اولیهO بوده و با توجه به اینکه آنها بیشتر گوشتخوار بودهاند، پس بدنشان با این ماده غذایی سازگار شده است. معده افرادی که گروه خونی O دارند اسید و تمام آنزیمهای لازم برای هضم پروتئینهای حیوانی را به اندازه کافی تولید میکند. از سوی دیگر، گروه خونی O دهنده جهانی است اما فقط از گروه O میتواند خون دریافت کند. از دیگر مزیتهای این گروه خونی، سیستم ایمنی قوی و متابولیسم خوب است.
جالب است بدانید سیستم ایمنی خوب و قوی این گروه، باعث میشود بیشتر به بیماریهای خودایمنی مبتلا شوند و میزان ابتلا به آلرژی نیز به همین علت در آنها بالاتر است. دستگاه گوارش دارندگان گروه خونی O به راحتی با غذاهای جدید سازگار نمیشود و جز پروتئین با سایر گروههای غذایی مشکل دارد. اگرچه این عدم تحمل را نمیتوان مسئول بروز مشکلات موثری در این افراد دانست، ولی ظاهرا در مقابل زخمهای معده و اثنیعشر حساسیت بیشتری دارند.
از آنجا که دستگاه گوارش افراد دارای این گروه خونی با مصرف پروتئین مشکلی ندارد، میزان چربی دریافتیشان بالاست و به همین علت خطر ابتلا به گرفتگی شرایین و ناراحتیهای قلبی – عروقی در آنها افزایش مییابد. به کسانی که گروه خونیشان O است، توصیه میشود میزان مصرف پروتئینهای حیوانی را کاهش دهند و سعی کنند سبزی را وارد برنامه غذاییشان کنند، در ضمن مراقب مصرف غلات، کلم و سبزیهای خشک باشند زیرا بدن آنها در هضم گلوتن کمی دچار مشکل است. بطورکلی این گروه خونی با گوشت قرمز سازگاری بیشتری دارند. غذاهای دریایی هم برای آنها خوب است. در عین حال باید انواع لوبیا، سویا، قارچ و زیتون را با احتیاط مصرف کنند.