درواقع شدنیه، اما صرفا مطالعه، نه یادگیری، چون عامل یادگیری "نوروپلاسیستی" یا انعطاف پذیری عصبیه، مغز ما در طول چرخه های بیداری، محدودیت انعطاف پذیری عصبی داره، این یعنی از یه جایی به بعد، درواقع ما مطالبی که میخونیم رو به کیفیت مطالب اول یاد نمیگیریم، یا اصلا یادشون نمیگیریم، یا یه تصویر تار ازشون میمونه و درست بهم پیوند نمیخورن، درواقع مهم تر از ساعتای مطالعه، ساعت و کیفیت خوابه، چون اساسا مغز ما توی چرخه آخر خواب، اطلاعات رو دسته بندی و ذخیره میکنه و خودشو دوباره برای یادگیری و انعطاف پذیری عصبی آماده میکنه. پس عملا 20 ساعت درس خوندن، غیر ممکن نیست ولی ایده احمقانیه از نظر علمی و بسیار کم بازده و نتیجه برعکس.
یه تجربه بگم بهت. الان که دارم اینجا می نویسم کاملاً رایگان، ولی نمی دونم تا کی رایگان بمونه. من خودم و پسرم بدون هیچ هزینه ای یه نوبت ویزیت آنلاین کاملاً رایگان از متخصص گرفتیم و دقیق تمام مشکلات بدنمون رو برامون آنالیز کردن. من مشکل زانو و گردن درد داشتم که به کمر فشار آورده بود و پسرم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت که خدا رو شکر حل شد.
خیلی مهمه که خوابتونو درست کنید و بجای اینکه توی فکر این باشید که ساعتای نجومی و عجیب غریب درس بخونید، به این فکر کنید خیلی متمرکز و موثر درس بخونید. همچنان متوجه شدم که درگیر استرس شدید هستید، این استرسه تاثیر منفی روی خواب و تمرکز و یادگیری شما میزاره، حتما و حتما یه فعالیت ورزشی برای خودتون روزانه انتخاب کنید و انجام بدید چون ورزش منظم موجب ترشح اندروفین ها و کاهش اضطراب و نگرانی میشه، خواب موثر و کافی هم بشدت اضطراب رو کاهش میده، درنهایت نتیجه خوب گرفتن توی درس، برای آینده و رفاه شما و خانوادهتونه، نه اینکه ابزاری برای آسیب زدن به خودتون بشه.
مغز انسان گنجایش زیادی داره ولی ازونور هم ظرفیت خودش رو داره. بیشتر از یکی دو ساعت درس خوندن، میشه اتلاف وقت. چون مغز شما دیگه خسته میشه و اون عملکرد اصلی خودش رو از دست میده. مگر اینکه استراحت طولانی بین درس خوندن بدین تا مغزتون رفرش شه