خاطره جالبی رو از زبان استادم نقل میکنم :
یه روز دانشجویی ناراحت و آشفته اومد دفترم و با حالت طلبکارانه گفت : این چه خداییه که ما داریم؟ چرا اینجوریه ؟ چه خدای بی وفا و به درد نخوریه . برای بنده ها هیچ کار نمیکنه
پرسیدم مشکل چیه ؟ خدا چیکار کرده که تو ناراحت شدی؟
گفت: من امروز امتحان داشتم ، دیشب تا صبح بیدار موندم دعا و راز و نیاز کردم با خدا و التماسش کردم که معجزه ای بکنه و این امتحانم پاس شم ولی امروز امتحانو خراب کردم، چرا با وجود اون همه دعا که به درگاهش کردم، امتحانم خوب نشد ؟
گفتم : اگه امتحانت خوب میشد ، به خدای خودم شک میکردم !
...........................................................
معنی توکل این نیست که خودمون دست از کار و تلاش بکشیم، بشینیم یه گوشه تا خدا هر چی میخوایم بفرسته برامون !
توکل در مقابل تلاش نیست . توکل به معنای نفی توانمندی و اختیار مخلوق نیست !( چرا که مخلوق توانمند و مختاره و قدرتش در طول قدرت خدا قرار میگیره و در تضاد با اون نیست ). توکل تحمیل جبر ذاتی نیست.
اینکه میتونیم تلاش کنیم ، اینکه توانمندی کار و فکر کردن و ... رو داریم . اینکه دست سالم داریم برای کار ، ذهن توانمند داریم برای درس خوندم ، اینا همه لطف خداست .اینا نعمت های الهی و دقیقا همون موهیبت هایی هستن که بهشون نیاز داریم .
خیلی از چیزایی که از خدا میخوایم رو ، خدا از قبل بهمون داده ! مثل اینه که من دوست دارم کیک بخورم . مواد کیک ، تخم مرغ ، شیر ، خامه ، پودر کیک ، همه رو برام خریدن ، کیک پختن رو هم بهم یاد دادن . ولی بهشون توجهی نمیکنم و انتظار دارم یکی از در برسه و برام کیک بیاره ! خب امکانات پخت کیکو خودم داره ، خودمم بلدم چجوری کیک درست کنم ، تنها کاری که باید بکنم اینه که درستش کنم!
خیلی جا ها خدا امکانات و ظرفیت وجودی رسیدن به خواسته هامونو بهمون داده ، فقط کافیه از این لطف خدا کمال بهره رو ببریم و به چیزی که میخوایم برسیم . 💕
اینکه درس نخونم بشینم دعا کنم که با معجزه پاس شم ، توکل نیست
اینکه از اول شروع کلاسام درسامو هر جلسه بخونم ، نکات مهم رو یادداشت کنم ، فیلم آموزشی ببینم ، خلاصه برداری کنم ، با استاد رفع اشکال کنم ، تست ها و نمونه سوالارو مرور کنم ، چند دور رفرنس و جزوه استادو مطالعه کنم ، و نهایتا دعا کنم و از خدا بخوام که مسیر رسیدن به هدفام رو هموار کنه و توسل کنم تا ارامش قلبی و حضور ذهن بیشتری داشته باشم سر جلسه و نتیجه رو هر جور که باشه به خدا بسپرم و راضی باشم به رضاش ، این توکله❤️