2777
2789
عنوان

طب اسلامی

| مشاهده متن کامل بحث + 77090 بازدید | 206 پست

۲-حرکت وسکون:

حرکت برای حیات بشر ضروری میباشدواستراحت وسکون پس ازآن نیز برای تمددقوا ،حیاتی وضروری است.

تمامی حرکات ،حرارت راافزایش میدهندوموجب کاهش رطوبت بدن میگردندواستراحت،رطوبت بدن رابازمیگرداندوقوای لازم رابرای حرکات بعدی فراهم میاورد.حرکت وسکون نامتعادل باتوجه به زمینه مزاجی فردزمینه سازبروزبیماریهای مختلف می شود.

حرکت بیش ازحد باایجادحرارت،رطوبات بدن راازبین میبرد.

فعالیت کم موجب افزایش رطوبت وسردی بدن وبروزبیماریهای بلغمی بخصوص بیماریهای مفصلی میگردد.

علاوه براینکه حرکت به دونوع جسمانی ونفسانی تقسیم میشود،حکماحرکت جسمانی رابه شش نوع تقسیم کرده اند که شامل:

حرکت شدید،خفیف،طولانی،کوتاه،سریع وکند میباشد.

هریک ازاین نوع حرکات اثرخاصی برمزاج انسان میگذارند.

بعنوان مثال،درحرکت سریع شدید ایجاد حرارت بیشتر ازمیزان تحلیل است وبرعکس ،درحرکت کندخفیف طولانی ،تحلیل بیشتری نسبت به حرارت ایجادمیشود.پس درتدابیر عملی باتوجه به شرایط خاص  بیمار ،بایدحرکات خاصی رابه او توصیه کرد.

دست و پا گیر ترین منتظرَت من هستم...بخورَد توی سرم ناله ی یا بنَ الحسنم..اللهم عجل الولیک الفرج

۳-خواب وبیداری

تعادل خوابوبیداری درحفظ سلامتی ودرمان بیماریها اهمیت دارد،ولی امروزه کمتر به این مساله توجه میشود.

عدم تعادل در خواب وبیداری میتواندزمینه سازبیماریهای مختلف گردد.خواب تمامی نیروهای طبیعی شامل هضم ،متابولیسم ودفع سموم وقوای مغزی راتقویت کرده وتجدیدقوای اندامهای مختلف وترمیم بافتهای صدمه دیده وبه طورکلی بازگرداندن سلامتی به کشوربدن راموجب میگردد.

بهترین زمان خواب ازساعت ۱۰شب تا سحرمیباشد.

لازم است صرف شام حداقل ۳ساعت قبل از خواب صورت پذیردوفرد نیم ساعت پس از خودن شام حدود۱۵ الی۲۰ دقیقه ،راه برود.

دست و پا گیر ترین منتظرَت من هستم...بخورَد توی سرم ناله ی یا بنَ الحسنم..اللهم عجل الولیک الفرج

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

علت خواب:

علت خواب وجودرطوبت معتدل درمغزاست که اعصاب راسست وراه های عصبی وروح نفسانی راغلیظ میکند.بدین سبب روح نفسانی در مسالک اعصاب نفوذنمیکندودرحس های ظاهری سکون پدیدمیآید وموجب بی حرکتی به جزحرکت تنفسی میشود.

طبیبان بیداری رابه حرکت وخواب رابه سکون تشبیه کرده اند.

معمولا خواب افراد بلغمی ودموی بیشتراست.ولی انرژی افرادسوداوی وصفراوی با میزان کمتری خواب ،دوباره تامین میشود

دربدن یک شخص صفراوی یک دوره خواب طولانی به علت ایجادسردی ورطوبت به کاهش حرارت کمک مینماید.

برعکس پرخوابی درشخص بلغمی باعث افزایش خلط بلغم میشود.

کودکان معمولا بیشترین خواب رادارندزیرارطوبتبیشتری دربدن دارنذوبه تدریج وباافزایش سن که رطوبت مزاجی کاهش می یابد،خواب آنهاکمترمیشود.

بیداری،ظاهرراگرم وباطن راسردمیکنددرحالیکه خواب ،ظاهرراسردولی باطن راگرم میکنددرنتیجه خون متوجه قسمت احشا میشودواعمال دستگاه گوارش مثل هضم وجذب به بهترین وجه انجام میشود.

هم کم خوابی وهم خواب بیش ازاندازه مضراست وبهترین حالت خواب معتدل است.

اگرکسی بیش ازاندازه بخوابد.کم کم یکسری ازاعمالش مختل ودچارضعف میشودوحافظه وی افت میکند.

مزاجش سردوبیماریهای مفصلی وبلغمی در او زیادمیشود.

نکته:

خواب روزبرای بیماران مفصلی با سو مزاج بلغمی پسندیده نیست وموجب شدت بیماری ،افزایش وزن و.... میشود.

نکته:

بیداری شبانه برای بیماران عصبی باسو مزاج صفراوی مناسب نمیباشد.

اسباب حفظ سلامتی

سته ی ضروریه

۴- طعام وشراب(خوردنی ها وآشامیدنی ها):

غذاهااهمیت خاصی درحفظ سلامتی انسان دارند،ازطرفی نیازبه غذایک نیازدائمی است تا آنچه را   که به وسیله اسباب درونی وبیرونی بدن به تحلیل میرودجایگزین نمایدوازسویی دیگرهرنوع غذابامزاج مخصوص خودمیتواندبرمزاج بدن انسان اثربگذارد.

انسانها بایکدیگرتفاوت مزاجی وساختاری دارندوهرکدام یک کتاب جداگانه محسوب میشوند.

بدین ترتیب لازم است پزشک مزاج شخص رامشخص نموده وبه مشخصات ساختاری اوتوجه کامل نمایدوسپس برای هرفردتدبیرغذایی مناسب وتدابیردیگرراتجویزنماید.

غذاهاعلاوه براینکه ماده مصرفی سوخت وسازبدن هستند،براعضای مختلف بدن نیزاثرمیکنند.

یعنی باتوجه به کیفیت مزاجی خودوهمچنین اعضای مختلف بدن اثرات مثبت یامنفی ازخودبه جای میگذارندوجسم وروان شخص راتحت تاثیرقرار میدهند.

۵- استفراغ واحتباس

استفراغ ازریشه فراغت میباشدودرطب به معنی پالایش وتخلیه بدن ازموادزائدوغیرطبیعی میباشد.

به عبارت دیگریعنی زدودن سموم وموادزائد که درهریک ازمراحل چهارگانه هضم ومتابولیسم موادغذایی ایجادمیشود.این موادزائدبه طورروزمره دربدن ایجادمیشودولازم است ازراه های خروجی که طبیعت تعبیه کرده است دفع گردد.

اگرفردی به اندازه کافی غذابخورد،ولی دفع مدفوع،ادرارویاتعریق داشته باشدوبه عبارت دیگر،استفراغ بیش ازاندازه داشته باشدنیزدچارمشکل میشود.

احتباس نگه داشتن به اندازه موادموردنیازوضروری برای بدن است.ضرورت نیازبه احتباس موادازآن جهت است که اولا بدن انسان به طوردائمی درحال تحلیل مواددرونی است وازطرفی امکان استفاده وخوردن همیشگی برای انسان وجودنداردپس بایدموادغذایی ضروری بوسیله بدن نگهداری شوند.

پدیده احتباس واستفراغ دوپدیده متضادبوده وتعدیل عملکردآنهاضامن سلامتی میباشد.گاهی قوه تدبیر کننده بدن به صورت طبیعی موجب اسهال میشودوموادزائدراازطریق دستگاه گوارش دفع میکندوسپس خود آن رابرطرف میکندویاگاهی حجم ادراررا کم یازیادمیکند.

نکته:

مفهوم استفراغ با اصطلاح امروزی استفراغ به معنی خروج موادموجوددرمعده ازطریق دهان،متفاوت میباشد.

حکما به این حالت قی میگویند.

انواع استفراغ :

استفراغ طبیعی واستفراغ درمانی

ادامه درفرصتی دیگر

ان شاالله

طرز تهیه نان وتره:یک کیلوتره،یک دونه خمیرنان سنگک،یک پیاز بزرگ سفید،روغن زیتون،زننبیل،دارچین،زردچوبه،زعفران،اگرخواستیدکمی گوشت چرخ کرده پخته،               سبزی تره راشسته وخوردکنید،باپیازی که درروغن تفت دادید مخلوط کنید وتفت بدید،گوشت چرخ کرده پخته رااضافه کنید،زردچوبه،زنجبیل،دارچین وزعفران اضافه کنید،وقتی سردشد این موادرابا خمیر نان سنگک خوب ورز بدید که مخلوط شوند،یک ماهیتابه رابا روغن زیتون چرب کنید کف واطرافش را،این خمیر وتره مخلوط شده رادرکف ماهیتابه پهن کنیددربش رابذارید،روی حرارت ملایم بپزد،پشت ورویش کنید هردوطرفش پخته بشه،ابن نان وتره خواص بسیارزیادی داره.

شش اصل ضروری برای زندگانی سالم سته ی ضروریه ۱ -هوا ۲- حرکت وسکون ۳- خواب وبیداری ۴- طعام وشراب( ...

.برای تعادل مزاج وجلوگیری از غلبه خلط ها ...

سلام برای تنبلی تخمدان چی دارید؟

پاسخ؛

درمان تنبلی تخمدان

۱-داروی باه.زنان (جرجیر) هر شب یک قاشق مرباخوری از هفتم قاعدگی تا چهاردهم مصرف کرده و شب چهاردهم همبستر شوند.

۲-خوردن.شاهی

۳-خوردن پیاز سفید

لیست داروها به همراه خواص هر کدام:

۱_انواع سویق (وجه مشترک انواع سویق: رویاننده گوشت و تقویت کننده استخوان)

۲_داروی بلغم (درمان بلغم،ضعف حافظه،ریزش موی پیرها،خلط پشت گلو)

۳_داروی سودابر (درمان سودای زائد،افسردگی،ترس،فکروخیال،یبوست،تیرگی پوست و کک و مک)

۴- داروی صفرابر (درمان صفرای زائد،گرگرفتگی،عصبانیت،بدخواب رفتن وسخت بیدارشدن و ریزیش موی جوانها)

۵- قرص خون (درمان تمام بیماری های خونی،قلبی،عروقی،بواسیرو…)

۶_خونساز (کمک به خونسازی بدن و رفع کم خونی)

چربی خون (درمان چربی بالای خون)

لخته خون (رفع لخته های خونی داخل بافت های بدن و دردهای ناشی از لخته شدن خون)

فشارخون (درمان فشار بالای خون و غلظت خون)

صاف کننده خون (درمان غلظت خون،خواب رفتگی دست وپا،درد عضلات،جوش صورت و بدن ورفع حساسیت)

تقویت اعصاب (مقوی اعصاب،رفع افسردگی و احساس خستگی، موثر در درمان بیماری های ام اس،صرع و سی پی و…)

مفرح (برطرف کننده حالت افسردگی و ایجاد نشاط)

پوستی مالیدنی (درمان بیماری های پوستی مثل اگزما،زونا،پیسی،کیست موئی،لکه های روی پوست،لایه برداری از پوست)

تقویت مو (تقویت مو و پیاز مو)

روغن بنفشه کنجدی (درمان بیماری های مربوط به سرو بینی مثل سردرد،سینوزیت،میگرن و..)

روغن بسباسه (درمان درد شقیقه)

روغن بنفشه زیتونی (موثر در رشد موها و رفع سفید شدن مو و برطرف کردن خشکی و کک و مک صورت و بدن)

روغن گل سرخ (رفع عیوب ظاهری پوست به واسطه سوختگی)

روغن گوش (درمان بیماری های گوش مثل سنگینی و صدای وزوز و شستشوی گوش)

روغن شحم گاو (در حدیثی حضرت میفرماید: هرکه یک لقمه از شحم (گاو) بخورد به همان اندازه درد از بدن او خارج می شود)

ابهل (درمان قطع شدن و نامنظم شدن قاعدگی)

اذخر (این دارو همراه مکملش برای درمان عفونت،سوزش،خارش،کیست و گوشت های زائد رحم مفید است)

افتادگی رحم (درمان افتادگی رحم و فشار روی مثانه زنان)

باه زنان (درمان نازایی،تنبلی تخمدان،سرد مزاجی و ضعف جنسی در زنان)

تین فیل (درمان عدم وجود اسپرم وضعف اسپرم مردان، و درمان بی میلی و ضعف جنسی در مردان)

جزر (درمان عدم نعوظ مردان)

چسبندگی رحم (درمان چسبندگی در قسمتهای مختلف رحم مثل لوله های تخمدان)

درد رحم (موثر در کاهش و درمان درد رحم)

رطوبت رحم (درمان ترشح رطوبت و آب سفید رحم)

سماق رومی (درمان قطع خونریزی و لکه بینی خارج از زمان قاعدگی)

فیبرم رحم (از بین بردن لایه های سخت داخل رحم)

ورم رحم (درمان غدد و ورم رحم)

کاسنی (موثر در بالابردن احتمال بارداری)

کراویا (درمان زود انزالی در مردان)

شیرافزا (افزایش دهنده شیر مادران)

سرمه اثمد (رفع ضعف بینایی و تقویت چشم)

سرمه کافوری (رفع ضعف بینایی، قوز قرنیه، تقویت چشم و درمان اکثر بیماری های چشم)

سرمه نشادر (درمان ناخنک و آب مروارید چشم)

مرکب ۱ (درمان بیماری های کبد،ویار،برسام،پروستات،اسهال خونی و تنظیم کننده غلبه سودا،صفرا و بلغم)

مرکب ۲ (درمان بیماریهای معده، طپش قلب، تنگی نفس،پهلو درد و زردی صورت)

مرکب ۳ (رفع رسوبات مثانه،درمان بیماری های مجاری ادرار، ورم شکم، مشکلات معده و دفع بلغم)

مرکب ۴ (درمان بیماریهای قند، پروستات، درد پهلو و شکم، طپش قلب و تنگی نفس)

مرکب ۹ (درمان درد خاصره و یبوست و برای تمامی بیماری ها)

مرکب ۱۰ (سید الادویه) (موثر در درمان انواع بیماری های پوستی)

استخوانساز (تسریع در رشد و ترمیم استخوان و مفاصل)

اورام (جمع و کوچک کننده غدد و ورم های زیر پوست و خارج نمودن مواد زائد داخل آن)

باز کننده عروق (بازکننده عروق گرفته شده حتی رگهای ریز و کوچک)

بزرگ کننده اعضای بدن

بواسیر (درمان بواسیر و قطع خونریزی روده بزرگ)

بوی بدن (رفع کننده بوی نامطبوع بدن)

پروستات (کمک در درمان پروستات)

پماد مفاصل (درمان دردهای مفصلی، کمک به خارج کردن رسوبات زائد مفصل))

)

پماد مفاصل (درمان دردهای مفصلی، کمک به خارج کردن رسوبات زائد مفصل)

تشنج (کمک در درمان و پیشگیری از تشنج)

تقویت قلب (تقویت کننده قلب، نبض و ضربان ضعیف قلب)

داروی امام کاظم (درمان و پیشگیری سرماخوردگی، آنفولانزا، گلو درد، تب و تقویت سیستم ایمنی بدن)

جامع مرزنجوش (درمان تیروئید کم کار و پر کار و انواع امراض مربوط به سیستم های عصبی و مغز)

داروی عقل (تقویت کننده و افزایش دهنده عقل)

داروی هوش (بالابردن کارایی مغز و ایجاد تحریک جنسی و رفع بی میلی جنسی)

روماتیسم (موثر در درمان انواع روماتیسم)

قطره سداب سرکه (موثر در رفع اضطراب و مشکلات روحی)

سرد کننده (درمان گر گرفتگی، کاهنده گرمای درونی بدن و میل جنسی)

سعال (درمان سرفه نو و کهنه و بیماری های ریه)

سعد دهان (تمیزکننده دهان و دندان، جلوگیری از پوسیدگی دندان)

کوچک کننده (سفت و کوچک کننده اعضاء بدن)

سنگ صفراء (از بین بردن سنگ و جلوگیری از سنگسازی کیسه صفرا و درمان عفونت و مشکلات کیسه صفرا)

شیطرج (خارج کننده رسوبات و زوائد از مفاصل و درمان درد های مفصلی و نقرس

✨ ✨  ✨

☘ #استفاده از به و کندر در زمان بارداری کمک بسیار خوبی به تشکیل قلب و مغز جنین می کند. مدت استفاده هم باید به مقداری باشد که جنین از آن مواد تغذیه کند. مثلا یک ماه روزی 10 گرم.

💠 #تقویت_جنسی با #غذا

✅ امام كاظم (علیه اسلام):

📖 مَن أكَلَ البَيضَ وَالبَصَلَ وَالزَّيتَ، زادَ في الجماعه

📝 هر كس #تخم_مرغ و #پياز و #روغن_زيتون بخورد، بر توان #جنسى او افزوده شود.

✅ امام صادق (علیه السلام):

📖 پیاز را ریز و در روغن زیتون، سرخ کن، تخم مرغی هم بردار و در ظرفی بشکن و قدرى #نمک بر آن بپاش، آنگاه این تخم مرغ را روى پیاز و روغن زیتون بریز و اندکى بجوشان و سپس از آن بخور.

🔰نکات :

1⃣ پیاز سفید (کوچک)

2⃣ روغن زیتون طبیعی (بودار)

3⃣ تخم مرغ محلی (رسمی)

4⃣ نمک طبیعی (دریا یا سنگ نمک)

5⃣ به عنوان صبحانه مصرف شود.

📚 منابع:

▫️بحار الأنوار، ج 10، ص 84

▫️دانشنامه احادیث پزشکی ص ۲۶

▫️طبّ الأئمّه، ص 130

@:
#معتدل کننده‌ها:

البته درمان #طبائع چهارگانه را قبلا گفتیم.

1️⃣یکی #عسل است:

وَ هُوَ شِفَاءٌ مِنْ كُلِّ دَاء[2]
آن شفاء همه بیماری‌هاست.

2️⃣همچنین هرکدام از #سیاهدانه، آب #باران، آب #زمزم، آب #فرات، و #تربت امام حسین ع متعادل کننده هستند.

3️⃣بعضی از چیزها هم متعادل کننده‌ی چند اخلاط هستند مثل سویق بصورت خشک و ناشتا که بلغم و مره(صفرا و سودا) را متعادل می‌کند.

4️⃣یکی دیگر از این متعادل کننده‌ها بادنجان است:

الْبَاذَنْجَانُ جَامِعُ‌ الطَّعْمِ مَنْفِيُّ الدَّاءِ صَالِحٌ لِلطَّبِيعَةِ مُنْصِفٌ فِي أَحْوَالِهِ صَالِحٌ لِلشَّيْخِ وَ الشَّابِّ مُعْتَدِلٌ فِي حَرَارَتِهِ وَ بُرُودَتِهِ حَارٌّ فِي مَكَانِ الْحَرَارَةِ وَ بَارِدٌ فِي مَكَانِ الْبُرُودَة[4]
یعنی کل طعم‌ها در بادنجان نهفته، بیماری‌ها را برطرف می‌کند برای طبایع چهارگانه مفید و صالح است و همیشه حالت انصاف دارد. برای پیر و جوان خوب است در گرمی و سردی متعادل است و گرم است درجائیکه نیاز به گرمی است و سرد است موقعی که نیازمند سردی باشیم.

در روایتی داریم

الْبَاذَنْجَانُ جَيِّدٌ لِلْمِرَّةِ السَّوْدَاءِ وَ لَا يُضِرُّ بِالصَّفْرَاء[5]
یعنی بادمجان برای سودا خوب است به صفرا هم آسیب نمی‌رساند.

5️⃣اما در روایات به برخی متعادل کننده‌ها تصریح شده است. امام صادق ع می‌فرماید:
چهار چیز متعادل کننده هستند:
✅-انار سورانی
✅-خرمای خشک پخته شده
✅-بنفشه( یعنی روغن بنفشه و شامل گل آن هم میشود، مثلا دمکرده آن ).
✅کاسنی
می‌شود داروی ترکیبی از این‌ها درست کرد که درمان ریشه ای بیماری‌ها می‌شود.

شهر سورا درشمال بغداد قرار دارد یکی از ناحیه های بغداد است انار سورانی شیرین و خوشرنگ است هسته هم ندارد امام صادق ع می‌فرماید اگر درعراق باشم هرروز یک انار سورانی می‌خورم بیشتر در منطقه خالص، خانقین و اینجور مناطق است.

خرمای خشک همانند خرمای زاهدی البته بعضی ها معتقدند که مراد خرمای نارس است یا خرمای سبز است.

❌🚫🚫🚫🚫❌❌❌
در انتها باید یادآوری کرد که باید حتما از خوردن غذاهای فست فود و کارخانه ای و تمام محصولاتی که______ داره خودداری نمایید و از مواد غذایی ارگانیک و طبیعی که در روستاها تولید میشه و همچنین اصلاح روغن و نمک  و آب و نان رو در نظر بگیرید تا انشاالله سلامتی خودتون رو بدست بیاورید

درمان #برونشیت_مزمن

- انجدان رومی (کاشم-گلپر) درمان تمام بیماری های شش و ریه است آن را آسیاب کنند و صبح یک قاشق مربا خوری مصرف کنند

2- داروی پالایش_ریه (اکثر آن کاشم است)