2777
2789
عنوان

کردستان زیبا خانه کورد

292 بازدید | 25 پست

اگر خواهان این هستید که با زندگی مردمان کورد در گذشته‌های دور و سده معاصر آشنا شوید بازدید از خانه کورد سنندج می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشد.

خانه کورد در دل عمارت آصف قرار دارد که پس از آن که این بنا از خانواده آصف وزیری به تملک اداره کل میراث فرهنگی کردستان درآمد، امروزه به عنوان موزه مردم شناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عمارت آصف از سال ۱۳۸۲ به عنوان خانه کُرد تغییر نام و کاربری داد و یکی از قدیمی‌ترین و با ارزش‌ترین بناهای تاریخی موجود در استان کردستان است که در چهار دوره ساخت و تکمیل شده است.

.

شما کوردا... خیلی خیلی آدمای دوست داشتنیی هستین نامزد منم کورده با اینکه دیگه با من نیست ولی خیلی خوشحال بودم از بودن بین همچین آدمای باحالی💖💚🤍

🧡زهرا سادات خانومم🥰👋   /(^o^)\    این👇🏻👇🏻 امضارو نگه داشتم که به همه بگم من تو این حال بودم 🌱💙نامزد من شفا گرفته🧿🙏🏻🌹 این داستان زندگی منه👈🧚‍♂️🧡 یه نامزد دارم عقد کردشم و مثل دیوونه ها میپرستیدمش💚💚☘️🦋💙☘️🦋 همزمان درگیر سرطان خون و ام اس بود ولی خداروشکر هر دوتاشو باهم شکست داد و الان حالش خوبه مطمعنم🩵🥺 ۲۷ تیر کمرشو عمل کرد و از اون روز به بعد تا  ۶ شهریور پاهاشو اصلا حس نمیکرد ولی کم کم داره بهتر میشه🌿🩵ا🦋

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

در این قسمت سردیس‌های "امان‌الله خان اردلان (والی کردستان)، صلاح‌الدین ایوبی(فرمانده کُرد)، شیخ شهاب‌الدین سهروردی(شاعر و فیلسوف)، مولوی کُرد(شاعر)، ملا حسن حزین (خطاط)، میرزا محمدرضا کلهر (خوشنویس)، مظهر خالقی (موسیقیدان)" و برخی از مفاخر و مشاهیر برجسته را می توان مشاهده کرد.

.

بخش پوشاک نیز یکی دیگر از قسمت‌های جذاب خانه کُرد است که در آن لباس مردان و زنان تمامی مناطق کردنشین از جمله استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، مناطق کردنشین آذربایجان غربی، خراسان و کشورهای ترکیه، سوریه و عراق از گذشته تا به امروز دیده می‌شود.

.

غرفه‌های متعددی هم به مشاغل و کار و پیشه‌های مردم مناطق کُردنشین از جمله آهنگری، مسگری، خراطی، نجاری، چاقوتیزکنی، جولایی، شکار، ماهیگیری، مطبخ، کشاورزی و دامداری اختصاص یافته و وسایل و ابزارآلات قدیمی نیز در آنها دیده می‌شود.

.

مکتب‌خانه هم در یکی دیگر از اتاق‌های این موزه قرار دارد که یک استاد و چهار کودک پسر با لباس‌های محلی حلقه زده و در مقابل آنها کتاب‌هایی بر روی کرسی قرآن دیده می‌شود.

مکتب‌خانه در واقع یک کلاس درس بوده که در آن معمولا علوم اسلامی، قرآن و کتاب‌های شاعران بزرگ همچون گلستان سعدی تدریس می‌شده است.

.

از دیگر قسمت‌های مهم این عمارت، حمام آن بوده که از زیباترین حمام‌های تاریخی سنندج است و دارای ستون‌های سنگی حجاری شده و تزیینات آهک بری و کاشی کاری است.

حمام دارای خزینه است و یک دلاک و مشتری با لباس مخصوص حمام در فضای آن دیده می‌شوند.

.

نظر لطفته عزیزم🥰کاش عروسمون میشدی حیف شد😅

🤭آره واقعا

🧡زهرا سادات خانومم🥰👋   /(^o^)\    این👇🏻👇🏻 امضارو نگه داشتم که به همه بگم من تو این حال بودم 🌱💙نامزد من شفا گرفته🧿🙏🏻🌹 این داستان زندگی منه👈🧚‍♂️🧡 یه نامزد دارم عقد کردشم و مثل دیوونه ها میپرستیدمش💚💚☘️🦋💙☘️🦋 همزمان درگیر سرطان خون و ام اس بود ولی خداروشکر هر دوتاشو باهم شکست داد و الان حالش خوبه مطمعنم🩵🥺 ۲۷ تیر کمرشو عمل کرد و از اون روز به بعد تا  ۶ شهریور پاهاشو اصلا حس نمیکرد ولی کم کم داره بهتر میشه🌿🩵ا🦋

2790
2778
2791
2779
2792