2777
2789

دو روایت مختلف برای تولد ته‌دیگ و سپس ورود آن به سفره ایرانی‌ها وجود دارد. اولی به دوره قاجار و زمان سلطنت ناصرالدین شاه یا مظفرالدین شاه قاجار بازمی‌گردد. بنابر این روایت، خدمه‌هایی که در مطبخ شاه کار می‌کردند، با باقی مانده غذا، شکم‌شان را سیر می‌کردند. و روزی نوکرها بر سر ته‌دیگ غذا دعوا می‌کنند. وقتی ماجرا را از سرآشپز جویا می‌شوند، ماجرای ته‌دیگ به گوش شاه می‌رسد و او دستور می‌دهد که کمی از ته‌دیگ را برایش ببرند. شاه که از خوردن ته‌دیگ مسرور می‌شود، دستور می‌دهد پس از آن، ابتدا ته‌دیگ را به عنوان پیش غذا برای او ببرند و بعد، غذای اصلی را.

حکایت دوم اما به هیچ دوره تاریخی‌ای اشاره نمی‌کند و بیشتر رنگ افسانه دارد. بنابر این حکایت، حواس یکی از طباخان درباری، هنگام پختن چلو مرغ پرت می‌شود و چلو شفته شده و ته‌دیگ می‌بندد. طباخ از ترس جانش از زعفران کمک می‌گیرد و مرغ غذا را همراه با ماست و تخم مرغ به چلوی ته گرفته، اضافه می‌کند. به این ترتیب نه تنها جان طباخ در امان می‌ماند که اولین ته چین زعفرانی متولد می‌شود.

نی‌نی سایتی‌های عزیز

دنبال یه جای مطمئن برای یاد گرفتن نکات بارداری، نگهداری نوزاد، تربیت کودک و بهبود رابطه با همسر هستی؟

توی کانال "بله" ما هر روز:

✅ نکات کاربردی مادر و کودک

✅ آموزش‌های تربیتی

✅ توصیه‌های روانشناسی خانواده

✅ ایده‌های رشد و بازی با کودک

✅ مطالب سلامت زنان و بارداری

و کلی مطلب جذاب دیگه منتشر می‌شه...

به جمع ما بپیوند و از این محتوای  کاربردی استفاده کن.  🌷

@اتوبان     @مامان،مهدیار     @دختران_تابستان     @مامان_بهاا ...

مرسی عشقم 😍😍

دلم خواست 

مرسی 😋😋😋😋

یه چیزایی قابل جبران نیست 👈مثل حرمتهاییکه شکسته شد،دلهایی که شکست، شخصیتهایی که خوردشد،واعتمادهایی که نموند،اینا قابل بخشش نیست ،قابل جبران هم نیست 💍💍متاهل🤌 🖤💔اشک میون خندهامی 💔🖤 🚫درخواست دوستی هیچ کاربر مردی قبول نمیشود 🚫

@mary2772    

سلام اجی عکس عشق منم که اوردی 

*اگه میتونی تصور کنی پس میتونی انجامش بدی*💪

من ته دیگ سیب زمینی رو با برنج و ماکارونی درست می کنم خیلی خوشمزه هست 😋

*اگه میتونی تصور کنی پس میتونی انجامش بدی*💪
@اتوبان     @مامان،مهدیار     @دختران_تابستان     @مامان_بهاا ...

اووووف بازم لیلا جونی اومد با تاپیکای خوشمزه 😋😋😋😋

💙💙ممنون میشم برای سلامتی و عاقبت بخیری پسرام  یه صلوات بفرستید💙💙

عاشق ته دیگ هستم 😋😋😋 

شوهرم ته دیگ نمیخوره همه رو خودم نوش جان میکنم 

ولی خونه مامانم من و داداشم و زنداداشم و مامانم میخوریم 

همیشه میگم ماکارونی رو توی یه ماهیتابه بزرگ درست کن تو قابلمه درست نکن که سطح ته دیگ زیادی داشته باشه 😅😋😋 اونجا مامانم یه ماکارونی رو توی بزرگترین ماهیتابه در دار درست میکنه که به همه برسه  😋😅😅😅🤣

💙💙ممنون میشم برای سلامتی و عاقبت بخیری پسرام  یه صلوات بفرستید💙💙