2777
2789
عنوان

حرف بدی زدم؟!

287 بازدید | 28 پست

دوسال تمااااام خانوادم یکی از دخترای فامیلو میکوبیدن تو سرم

از فلانی یاد بگیر درسش خوبه مودبه کار بدی نمیکنه نمازشو میخونه همه کاراش خوبه با پسری دوست نمیشه خط قرمزشه😑💔

هی میگفتم منو با این مقایسه نکنیو اینا

ولی ول نیمکردن مخصوصا پارسال هی اونو میکوبیدن تو سرم

امروز داشتم میرفتم خونه تو راه دختره رو تو ماشین دوس پسرش دیدم

قبلا شک کرده بودم ک باهمن اما کاری نداشتم امروزم‌گفتم ب منچه 

اما مامانم گف امسال سال اخرته بخون مث فلانی یجایی قبول بشی سرت تو کار خودت باشه کسی با اینکه با پسری حرف بزنه و اینا ب جایی نمیرسه

منم سیمام قاطی کرد گفتم من کی با پسر حرف زدم امروز همینی ک هی میکوبینش تو سرم تو ماشین دوس پسرش بود

الان عذاب وجدان دارم حس میکنم‌نباید میگفتم

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

نه من بودم هرچی بلد بودم میگفتم کم آسیب ندیدیم و بدبخت نشدیم سر این رفتار هاشون یارد با معلم خصوصی و مدرسه با شهریه ۸۰ملیونی سه تا درسشو میفته هزار امکانات داره ماشین زیر پاشه هر گوهی میخوره بعد اون باید تو سر من کوبیده بشه 

من از پریشب فهمیدم که تنها تر از همیشم آره دوریت باعث میشه که بدتر عصبی شم....!🥲❤️‍🩹
نه احتمالا منم بودم میگفتم ادمو تحت فشار می‌ذارن مجبوره بعضی واقعیت هارو بگه

اخه اصن انگار اون مریم مقدس بود فکرشم نمیکردن بعد ک گفتم هیچی نگفتن فقط پشماشون ریخته بود

به نظرم تو م داستانای خانواده دوستات و همین دختره رو برای خانواده تعریف کن و مقایسه کن ببینن چه حسی داره. من خودمم اهل مقایسه نیستم ولی از همه طرف مقایسه میشم! به این نتیجه رسیدم اگه میخوای مقایسه نشی، باید تو اول مقایسه کنی!

نه من بودم هرچی بلد بودم میگفتم کم آسیب ندیدیم و بدبخت نشدیم سر این رفتار هاشون یارد با معلم خصوصی و ...

دقیقاااا دقیقااا دقیقاا

فقط میبینن ک طرف داره موفق میشه

خب ببین موقعیتشو بعد بکوب تو سرما

درسته نباید میگفتی

به هر حال اون هر اشتباهیم داره به خودش و خونوادش مربوطه و باید به حفظ آبروی آدما توجه داشته باشیم

به مادرت بگو انقدر منو با این شخص مقایسه میکنین عصبانی شدم و از کوره در رفتم نفهمیدم چی گفتم

میدونی اگر شنونده غیبت باشیم هفتاد برابر غیبت کننده گناه کردیم؟!! آره وحشتناکه!! دلیل بیشتر بودن گناه شنونده اینه که به غیبت کننده این جرات رو میده که بازم کارشو تکرار کنه. بیا از همین الان تلاش کنیم اجازه ندیم جایی که حضور داریم این گناه بزرگ اتفاق بیفته.  اولین قدم در برابر غیبت اینه که اصلا اجازه ندیم غیبت صورت بگیره، دوم اینکه اگر اتفاق افتاد ردّ غیبت کنیم،  یعنی از کسی که غیبتش شده دفاع کنیم. حدیث از پیامبر (ص) هست که گفتند کسی که بر برادر مسلمانش منت بگذارد و در برابر غیبتی که از او در مجلسی شنیده دفاع کند خداوند هزار در از شر و بدی را از او در دنیا و آخرت باز می گرداند و اگر دفاع نکند در حالی که قادر بر دفاع است هفتاد برابر گناه غیبت کننده بر او است. حالا سوال پیش میاد که چجوری دفاع کنیم؟ اگر از ویژگیهای ظاهری اون شخص غیبت شد که مثلا چهره ش فلانه ، بگیم اینا که عیب نیست ،عیب اینه که انسان از انسانیت به دور باشه یا گرفتار گناه باشه. اگه از خصوصیات اخلاقی اون شخص غیبت شد که مثلا حسوده یا خسیسه، اینجا سعی کنیم این ویژگی اون شخص رو توجیه کنیم و مثلا بگیم  اینطور نبوده و شاید منظورش این نبوده و صحبتایی مثل این رو بگیم و اگر اون خصیصه قابل توجیه نبود بگیم به هر حال هر آدمی گرفتار خطا میشه، کیه که خطا نداشته باشه ! یا این احتمال رو مطرح کنیم شاید به طور غیرعمد اون رفتار نادرست ازش سر زده. و اگر دفاع مقدور نبود بحث رو عوض کنیم و یا محل و مجلس غیبت رو ترک کنیم، و اگر ترک محل مقدور نبود باید به شکلی مثل بی اعتنایی یا تغییر رفتار نسبت به غیبت کننده نارضایتی خودمون رو نسبت به این عمل نشون بدیم. امام علی (ع) در این زمینه میفرمایند؛ پایینترین حد نهی از منکر و انکار عمل اهل گناه این است که با چهره ای در هم کشیده و ناراضی از عمل آنها با آنها برخورد کرد. و در آخر برای کسی که غیبتشو شنیدیم صلوات بفرستیم یا آیةالکرسی بخونیم یا واسش دعا و استغفار بگیم یا به نیابتش صدقه بدیم...اینجوری حداقل سعی خودمون رو کردیم قدم خیری برای اون شخص برداریم و در حد توان برای گناهی که ناخواسته درگیرش شدیم کاری رو به عنوان جبران انجام داده باشیم...