حتما از کرفس ترد و تازه استفاده کن. ساقههاشو بشور و به اندازه دلخواهت خرد کن. معمولا اندازه ۲ سانت مناسبه. من توی تابه با نصف لیوان آب سرد و کمی روغن و خیلی کم نمک با درب بسته میذارم بپزه. اول زیرشو زیاد میکنم همین که آبش داغ شد، شعله رو متوسط میکنم میذارم با درب بسته تا آبش تموم بشه بعد درشو بر میدارم شعله رو کمی زیاد میکنم و تفت میدم. همین که از حالت آبپز در بیاد کافیه. نیازی نیست زیاد سرخش کنی.
برگهای خیلی سبز و تیره و سفت رو دور میریزم. برگهای روشن و سبز روشن و ترد رو استفاده میکنم. بعد از شستن همراه نعنا و جعفری تازه و پاک شده، خرد میکنم. سبزی کرفس رو مثل قورمه زیاد ریز نمیکنم. اینم مثل سبزی خورش، سرخش میکنم. اگه خیلی زیاد سرخ بشه، تلخ میشه.
بعد سبزی و کرفس رو مخلوط میکنم و بسته بندی میکنم.
موقع پخت اگه با مرغ بپزم، همون اول پخت به خورش اضافه میکنم و حتما بهش رب اضافه میکنم. و اگه با گوشت قرمز بپزم، دیرتر یا دو ساعت بعد از گوشت، اضافه میکنم و رب هم نمیزنم.
برای چاشنی خورش از نصف لیمو شیرازی استفاده میکنم. پوست و قسمت سفید رنگ لیمو رو میگیرم و دونههاشو درمیارم بعد نصفشو اوایل پخت به خورش اضافه میکنم. نیم ساعت آخر نمک و پوره یه حبه سیر اصافه میکنم و یکی دو قاشق نعناع خشک روی خورش میریزم بعد چندتا غل زدن آماده ست.
من موقع سرخ کردن سبزی، از میزان کمتری نعنای تازه استفاده میکنم چون آخرسر بهش نعنا خشک میزنم.
لیموها رو میتونی تو فصلش بگیری و به همین روشی که گفتم آماده کنی و تو زیپ کیپ بسته بندی کنی و تو فریزر بذاری.