نکته دوم که باید در نظر داشته باشی اینه که با توجه به وجود اصل عوارض و اصل درد تو هر دو نوع روش طبیعی و سزارین، واقعا کدوم روش بهتره؟
قبل جواب به این سوال توجه کن به کلمه (ترس) درصد زیادی از مادرهایی که تو جامعه ما به جای طبیعی سزارین رو انتخاب میکنن، به خاطر ترسی هست که از درد زایمان دارن. به خاطر چیزهای وحشتناکی که اطرافیان تعریف کردن، اما حقیقت اینه که تولد فرزند به روش طبیعی استعداد و توانایی ای هست که خدا در وجود زن قرار داده، پس هر زنی میتونه از پس دردهاش بربیاد و یه زایمان طبیعی خوب داشته باشه(در صورتی که موانع جسمی برای زایمان طبیعی وجود نداشته باشه،مثل بریچ بودن بچه یا عدم تناسب لگن مادر با نوزاد و...)
عزیزم درصورتی که مادر اطلاعات و مهارت های لازم درباره زایمان طبیعی رو بدست بیاره دردهاش رو میتونه کنترل کنه. استفاده از تکنیک های غیر دارویی برای کنترل دردها(ماساژ، آب گرم، ورزش های توصیه شده و نفس های عمیق،تلقین مثبت و بوی خوش و قرائت قرآن و توجه به اینکه در چه جایگاه والایی قرار داره اون لحظه و...)، در کنار روش های دارویی که وجود داره(آمپول پدتین،ماسک اکسیژن،اپیدورال یا بی حسی از کمر)
عموم این روش های غیر دارویی که موثر هم هستن، مادربزرگ های ما قدیم انجام میدادن که متاسفانه تو فرایند غربی شدن سبک زندگی اینهارو از ما دزدیدن.
اما واقعا سزارین چیه؟ سزارین قطعا یک دستاورد علمی بزرگ برای بشر هست، که به واسطه اون جون خیلی از مادر ها و نوزاد ها نجات داده میشه، اما نه اینکه یک روش مستقل برای تولد فرزندمون انتخابش کنیم. اینکه من بشینم فکر کنم که خب، طبیعی بیارمریا سزارین؟ من باید بدونم که روش اصلی و درست و چیزی که برای سلامت من و نوزادم بهتره در یک شرایط نرمال، قطعا طبیعی هست، اما ممکنه وضعیتی پیش بیاد ک لازم باشه سزارین انجام بشه.