2777
2789
عنوان

بختک😟

162 بازدید | 22 پست

این اتفاقی که برای من میوفته بختکه؟ همه بم میگن از فشار روحی و درسه ولی خودم اینطور فکر نمیکنم  

https://www.ninisite.com/profile/forum/topic?topicId=14359063&slug=%D8%AA%D8%AC%D8%B1%D8%A8%D9%87-%D9%87%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D9%86%DA%A9%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D9%86%DA%A9%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D8%AF%D9%81-%D8%AF%D8%A7%D8%B1&postId=351060609 کنکوری های عزیز این تاپیکو پیشنهاد میکنم بخونید👀                                                                                                            ‌‌‌ د  /د/س/چ/چ😍                                                                                                                   امیدوارم به واقعیت به پیوندی مهم نیست چقدر            من برات صبر میکنم❤

ببین من یه پیشنهاد بهت بدم؟ خودم وقتی انجامش دادم توی زندگیم معجزه کرد.

قبل از هر تصمیمی چند دقیقه وقت بزار و برو کاملاً رایگان تست روانشناسی DMB مادران رو بزن. از جواب تست سوپرایز می شی، کلی از مشکلاتت می فهمی و راه حل می گیری.

تازه بعدش بازم بدون هیچ هزینه ای می تونی از مشاوره تلفنی با متخصص استفاده کنی و راهنمایی بگیری.

لینک 100% رایگان تست DMB

خوب من وقتی که بدنم آمادس از خواب بیدار بشه یعنی صبح ها انگار قفل میشم و می بینم حس میکنم  یه چیر نامرئی از جلوی در اتاقم میاد تا بالا سرم پیش تخت

https://www.ninisite.com/profile/forum/topic?topicId=14359063&slug=%D8%AA%D8%AC%D8%B1%D8%A8%D9%87-%D9%87%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D9%86%DA%A9%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D9%86%DA%A9%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D8%AF%D9%81-%D8%AF%D8%A7%D8%B1&postId=351060609 کنکوری های عزیز این تاپیکو پیشنهاد میکنم بخونید👀                                                                                                            ‌‌‌ د  /د/س/چ/چ😍                                                                                                                   امیدوارم به واقعیت به پیوندی مهم نیست چقدر            من برات صبر میکنم❤

من یبار افتاد روم

ࡅ߳و ࡅ߳ܝ̇ߺܣߊ ߊ‌حࡅ߳یߊ‌ܥܼܢ ܦ̈ܠܥ̣ߺ ܩܝ̇ߺی...❥   ﮼‌بی‌حسیِ‌مُطلق‌نسبت‌به‌همه‌چیز...                                           « غَریبه های زیادٓی میبینَم ك رِفیق ترینم بودَن!                 ایمانتان‌بویِ‌گناه‌میدَهد..    

بعد چشم هام بستن توانایی حرکت ندارم ولی هوشیارم و میدونم که الان صبحه و من رو تختم و این اتفاق داره برام میوفته خلاصه حسابی می ترسم و اتفاقای ترسناکی تو اتاقم برا مجسم میشه و یه عالمه با سدی که رومه تلاش میکنم تا بالاخره میتونم بیدارشم خیلی وحشتناکه

بختک، حالتیه که شما خواب هستید و بعد هوشیار می شید ولی توانایی حرکت دادن بدنتون رو ندارید. آدم میترسه.

در اینجور مواقع راه حلش اینکه از تکون دادن انگشتان پاهاتون شروع کنید. بعد از اینکه تونستید انگشتان پا رو تکون بدید، کم کم قدرتتون بر می گرده و سایر اعضای بدنو می تونید تکون بدید و بیدار بشید.

برای خودم اتفاق افتاده

بختک، حالتیه که شما خواب هستید و بعد هوشیار می شید ولی توانایی حرکت دادن بدنتون رو ندارید. آدم میترس ...

اره دقیقا کلی تلاش میکنم تا بتونم بیدارشم

فقط نترس ازش

از همون لحظه که حضور همون چیز نامرئی رو حس میکنم دیگه میدونم چه اتفاقی قراره بیوفته😪 زیادپیش میاد برام

آره بختکه برا منم خیلی اتفاق میفته متاسفانه

اون لحظه هرررکاری میکنی نمیتونی تکون بخوری حتی داد میزنی ولی کسی صداتو نمیشنوه

خواهشا عقده ای ها ریپلای نکنن حوصله بگو مگو ندارم مرسی اه
خوب من وقتی که بدنم آمادس از خواب بیدار بشه یعنی صبح ها انگار قفل میشم و می بینم حس میکنم  یه چ ...

فلج خواب یا بختک چیست؟

فلج خواب با از دست دادن کوتاه کنترل عضلانی به نام آتونی (atonia) شناخته می‌شود که درست پس از به خواب رفتن یا بیدارشدن اتفاق می‌افتد.

افراد اغلب درطول دوره‌های فلج خواب علاوه بر آتونی، دچار توهم هم میشوند.

از آنجایی که فلج خواب با مرحله حرکت سریع چشم(REM)  درچرخه خواب در ارتباط است، به عنوان پاراسومنیای REM هم در نظر گرفته میشود.

خواب REM  زمانی است که ما رویا میبینیم که در این مرحله ما دچار آتونی (ناتوانی درحرکت دادن عضلات) میشویم.

اما معمولا این اتفاق در زمانی که ماخواب هستیم رخ میدهد و اصلا متوجه آن نمیشویم اما.... 

برای افرای که بختک را تجربه میکنند این اتفاق درست قبل از به خواب رفتن یا بیدار شدن رخ میدهد به همین دلیل از تجربه خود آگاه هستند.

در واقع بی حرکت بودن مفاصل از بروز آسیب‌هایی که فرد ممکن است حین خواب دیدن به خود وارد کند جلوگیری مینماید.

فلج خواب فرایند خواب و همچنین چرخه REM یا حرکت متمادی چشم را مختل میکند.

بدن مرتباً از حالت REM به NREM تغییر می کند. حرکت بین حال REM و NREM حدود 90 دقیقه به طول می‌انجامد.

ما بخش زیادی از مدت زمان خواب خود را در حالت NREM به سر میبریم که درطول این مدت بدن درحالت آرامش کامل قرار دارد.

در حال REM چشم ها به سرعت حرکت کرده اما بدن همچنان آرام است خوابها و رویاها درحال REM اتفاق می‌افتند.

انتقال و جابجایی به خواب REM در زمان بروز فلج خواب، فرآیندی است که مغز آن را شناسایی نمیکند.

در واقع فرد از نظر ذهنی هوشیار است اما بدنش همچنان در آرامش کامل قرار دارد.
در این حالت قسمتهایی از مغز که مسئول شناسایی تهدیدها و خطرات میباشد بیش از حدحساس میشوند.

فلج خواب چه حسی دارد؟

علامت اساسی فلج خواب، آتونی یا ناتوانی درحرکت بدن است. این حالت مدت کوتاهی پس از به خواب رفتن یا بیدار شدن از خواب رخ میدهد و درطول یک اپیزود، فرد احساس بیداری میکند و نسبت به ناتوانی درحرکت دادن عضلات خود آگاهی دارد.

طبق تخمین‌های صورت گرفته، 75 درصد از فلج خوابها شامل توهماتی است که از رویاهای معمولی متمایز هستند. این توهمات هم مانند آتونی، میتوانند هنگام به خواب رفتن یا بیدارشدن از خواب رخ دهند.

توهمات در بختک به سه دسته تقسیم می‌شوند:

• توهمات مزاحم :که شامل ادراک حضور فردی خطرناک یا حضور چیزی در اتاق است.

• توهمات فشار قفسه سینه:  که به آن توهم انکوبوس (incubus) نیز گفته میشود. در این حالت فرد احساس می کند فردی روی سینه او فشار می آورد و به او اجازه حرکت نمی دهد.

• توهمات وستیبولار حرکتی (V-M) : در این حالت فرد احساس میکند روحش از بدنش خارج شده یا درحال پرواز کردن است. مثلا فرد میگوید احساس کردم از بالا خودم را که در تخت خواب هستم می بینم.

چنین تجربیاتی همراه با احساس ناتوانی درحرکت کردن خیلی آزار دهنده هستند و به همین دلیل در 90 درصد افراد تجربه فلج خواب با ترس همراه است.

طول دوره هرحمله خواب میتواند از چند ثانیه تا حدود ۷دقیقه طول بکشد اپیزودها در بیشتر موارد به خودی خود پایان مییابند، اما گاهی اوقات با لمس شدن از جانب شخص دیگری یا شنیدن صدایش یا با تلاش شدید خود فرد برای حرکت و غلبه بر آتونی، تمام میشوند

خوب من وقتی که بدنم آمادس از خواب بیدار بشه یعنی صبح ها انگار قفل میشم و می بینم حس میکنم  یه چ ...

فلج خواب به معنی احساس ناتوانی درحرکت چه درشروع خواب و چه پس از بیداری است.

در این حالت فرد هوشیاری کامل دارد، اما ممکن است احساس کند فشاری بر او وارد شده یا دچار احساس خفگی می شود.

در مواردی، این حالت با حس ترس و وحشت نیز همراه است. فلج خواب مسئله ای نیست که زندگی و حیات فرد را تهدید کند، اما منجر به اضطراب و نگرانی خواهد شد.

فلج خواب گاهی با دیگر اختلالات خواب مثل حمله خواب نیز همراه می شود. این نوع اختلال اغلب در دوره جوانی شروع شده و در بیست و سی سالگی به ندرت اتفاق می‌افتد و به هیچ وجه جدی و خطرناک نیست.

با اینکه شروع اختلال فلج خواب در جوانی است؛ ولی اگر به درستی درمان نشودممکن است تا میانسالی ادامه پیدا کند.

برای بررسی و انجام آزمایشات در این زمینه می توانید به کلینیک یامان تب در تهران مراجعه کنید.

حقایقی کوتاه در مورد اختلال فلج خواب

• فلج خواب بیشتر در آغاز جوانی اتفاق می افتد.

• این حالت چند ثانیه یا چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد.

• استرس، اختلال جت لگ یا پرواز زدگی، کمبود خواب و ترس فلج خواب را تشدید میکند.

• عدم توانایی فرد درحرکت کردن یا صحبت کردن ویژگی اصلی این اختلال است در مواردی هم فرد دچار ترس و توهم میشود.

• این اختلال از نظر فیزیکی خطرناک نبوده و قابل پیشگیری است

فلج خواب چیست

فلج خواب نوعی ناهنجاری یا اختلال آزار دهنده مرتبط با خواب است.

این اتفاق معمولاً بعد از فرو رفتن به خواب عمیق یا پس از بیداری رخ میدهد، دقیقاً زمانی که فرد هنوز درحالت خواب و بیداری است.

این رویداد اغلب زمانی روی میدهد که فرد درحالت خواب عمیق یا درحالت دیدن رویاست و توهم بصری، شنیداری و احساسی ایجاد میکند.

فلج خواب گاهی بعد از بیداری یعنی زمانی که فرد بین حالت هوشیاری و خواب قرار دارد هم ایجاد می‌شود. در این حالت این اختلال به سه دسته مختلف تقسیم خواهد شد.

• نوع مختل کننده .  در این حالت، فرد توهم کوبیدن به در، صدای پا، سایه انسان یا وجود عامل تهدیدکننده در فضا دارد.

• کابوس یا بختک . احساس فشار بر روی قفسه سینه، اختلال در تنفس و احساس خفگی یا اینکه فرد تصور می کند مورد آزار جنسی قرار گرفته.
• در این موارد فرد احساس می کند در حال مرگ است.

• اتاق متحرک . احساس چرخیدن، افتادن، شناور شدن، پرواز کردن یا هر نوع تجربه خارج از بدن.

فلج خواب طولانی نیست و حیات فرد را تهدید نمی کند، اما اغلب افراد آن را به عنوان یک حادثه دلهره آور بر میشمارند.