2777
2789
عنوان

خدای من!

712 بازدید | 33 پست

من به خدای اسپينوزا اعتقاد دارم!

وقتی انیشتین در دانشگاه های ایالات متحده سخنرانی می کرد، پرسش تکراری بیشتر دانشجویان از او این بود:

آیا به خدا اعتقاد داری؟

و او همیشه پاسخ می داد:

- من به خدای اسپینوزا ایمان دارم.

باروخ دو اسپینوزا فیلسوف هلندی، به همراه دکارت، از بزرگ‌ خردگرایان فلسفه قرن ۱۷ بود.

اسپینوزا می گفت:

خدا می گوید:

دست از دعا بردارید.

کاری که من می خواهم انجام دهی این است که از زندگی لذت ببری.

من از تو می خواهم آواز بخوانی و لذت ببری. 

از همه چیزهایی که برای تو ساخته ام.

دیگر از رفتن به آن معابد تاریک و سرد که خود ساخته ای دست بردار و نگو آنجا خانه خداست.

خانه من در کوه ها، جنگل ها، رودخانه ها، دریاچه ها و سواحل است.

من در همه جا با تو زندگی می کنم و عشق خود را به تو ابراز می کنم.

از سرزنش خود در زندگی دست بردار. من هرگز به تو‌ نمی‌گویم مشکلی داری یا گناه‌کاری.

مرا به‌ خاطر هر آن‌چه باور تو را برانگیختند سرزنش نکن. 

اگر نمی توانی مرا در طلوع آفتاب، در منظره ای، در نگاه دوستان یا در چشمان پسرت یا ذره ذره وجودت دریابی... در هیچ کتابی پیدا نخواهی کرد! 

دیگر از من نپرس که چگونه کارم را انجام می دهم؟

به عقلت رجوع کن، خواهی فهمید.

دست از ترس من بردار من تو را نه قضاوت می کنم، نه انتقاد

نه عصبانی می شوم و نه اذیت می شوم.

من عشق خالص هستم.

تقاضای بخشش را متوقف کن، چیزی برای بخشش وجود ندارد.

اگر تو را ساخته ام... پر از احساسات، محدودیت ها، لذت ها، نیازها، ناسازگاری ها و اراده آزاد و اندیشمند ساخته ام. 

اگر به چیزی که در تو قرار داده ام پاسخ دهی چگونه می توانم تو را سرزنش کنم؟ 

چگونه می توانم تو را مجازات کنم که چرا این‌گونه هستی، اگر من آنم که تو را ساخته؟ 

فکر می کنی آیا می توانم مکانی برای سوزاندن همه فرزندانم که رفتار بدی داشته اند ایجاد کنم؟ چه خدایی این کار را می کند؟ 

به همسالان خود احترام بگذار و آنچه را برای خود نمی خواهی برای دیگران هم نخواه...

تنها چیزی که از تو می خواهم این است. 

به زندگی خود توجه کن، هوشیاری راهنمای توست. 

محبوب من، این زندگی نه امتحان است، نه یک قدم در راه، نه یک تمرین و نه مقدمه ای برای بهشت. این زندگی در اینجا و اکنون تنها چیزی است که به آن نیاز داری.

من تو را کاملاً با اراده آزاد و عقل خلق کرده ام،

نه جایزه و مجازاتی، نه گناه و فضیلتی، هیچ‌کس سابقه ای را ثبت نمی کند؛

در زندگی کاملاً آزادی.

بهشت یا جهنم؟ 

من به تو نمی‌گویم که آیا چیزی بعد از این زندگی وجود دارد یا نه، اما می توانم یک نکته را به تو بگویم: 

طوری زندگی کن که انگار بعد از این زندگی چیزی نیست. 

این تنها شانس برای لذت بردن و دوست داشتن است. 

بنابراین، اگر بعد از این چیزی وجود نداشته باشد، از فرصتی که به تو داده ام لذت خواهی برد. 

و اگر وجود دارد، مطمئن باش که نمی پرسم که آیا رفتار صحیحی داشته ای یا اشتباه، من می پرسم. خوشت آمد؟ 

خوش گذشت؟ 

از چه چیزی بیشتر لذت بردی؟ 

چی یاد گرفتی؟

به چه حدی از کمال رسیدی؟

دیگر از اعتقاد به من دست بردار...

من نمی خواهم به من ایمان داشته باشی، می خواهم که به خود ایمان داشته باشی. 

می خواهم وقتی معشوق خود را می بویی، وقتی دختر کوچک خود را لمس می کنی، وقتی سگ خود را نوازش می کنی، وقتی در دریا استحمام می کنی، مرا در خود حس کنی. 

دیگر از تعریف و تمجید من دست بردار؛ فکر می کنی من چه نوع خدای خودخواهی هستم؟ 

حوصله ستایش ندارم. 

خسته شدم از تشکر...

احساس قدردانی می کنی؟ 

این را با مراقبت از خود، سلامتی، روابط خود و دنیا ثابت کن. 

شادی را ابراز کن! این راه ستایش من است. 

دیگر چیزهای پیچیده را متوقف کن و آنچه را در مورد من آموخته ای یک بار دیگر مرور کن. 

به چه معجزه‌ بیشتری نیاز داری؟ این همه توضیح؟ 

تنها چیز مطمئن این است که تو اینجایی ‌و زنده؛

و این دنیا پر از شگفتی است.

پس انسان باش و زندگی کن...

👤اسپینوزا

\

در نوسانات زندگی؛)

قشنگ بود 

به امضات همه میتونن اعتماد کنن؟:)

fIVe🩵... جهانی که ایجاد کرده‌ایم، حاصل فرآیندی از تفکر ماست و تا زمانی که طرز تفکرمان را تغییر نداده‌ایم، جهان نیز تغییر نخواهد کرد.آلبرت انشتین (Albert Einstein)

۱۵ سال عینک می‌زدم، صبح‌ها دنبال عینک می‌گشتم، تو مهمونی‌ها نگران خط عینک بودم و آرایش چشمم درست درنمی‌اومد… 🥺

واقعاً خسته شده بودم! 😩💔

تا اینکه پیش دکتر کیوان رضایی تو بیمارستان نور لیزیک کردم 💕

عملش انقدر ساده و راحت بود که خودم تعجب کردم! فقط چند دقیقه طول کشید و اصلاً درد نداشت 😍

الان بعد از ۱۵ سال، بدون عینک بیدار می‌شم، راحت آرایش می‌کنم، با بچه‌ها بازی می‌کنم و تو هر عکسی احساس زیبایی و آزادی می‌کنم ✨💖

واقعاً بهترین تصمیم زندگیم بود.

گفتم اگر کسی عینکی هست و دنبال دکتر میگرده از اینجا میتونه باهاشون مشاوره بگیره

این خدایی که توصیف شد رو دوست نداشتم تنها یه خدا وجود داره اونم همونی هست که تو قرآن معرفی شده 

شاید آن روز که سهراب نوشت:“تا شقایق هست زندگی باید کرد” خبری از دل پر درد گل یاس نداشت باید اینگونه نوشت:هر گلی هم باشی چه شقایق چه گل پیچک و یاس جای یک گل خالیست....تا نیایی گره از کار بشر وا نشود.....درد ما جز به ظهور تو مداوا نشود...🌻 مى شود فرصت ديدار مهيّا حتماً🌱بد به دل راه مده مى رسد آقا حتماً🌱اى كه دنبال دواى غم هجران هستى🌱مى شود درد نهان تو مداوا حتماً🌱اگر امروز نشد بوسه به دستش بزنيم🌱وعده ى ما همه افتاده به فردا حتماً🌱ثمر گريه ى ما خنده ى روز فرج است🌱آن زمان مى شكفد خنده به لب ها حتماً🌱دورى غيبت طولانى و تأخير ظهور🌱امتحانى است براى همه ى ما حتماً🌱كار ما منتظران چيست؟ اميد و تقوا🌱غم نخور مى شود آخر گره ها وا حتماً🌱هركه در زمره ى ما منتظران مى باشد🌱مى كند تا به ابد پشت به دنيا حتماً🌱انبياء منتظر آمدنش مى باشند🌱مى رسد پشت سرش حضرت عيسى حتماً🌱كاش باشيم و ببينيم كه روز رجعت🌱مى سپارد عَلَم خويش به سقّا حتماً🌱🌸✨️اللهم عجل لولیک الفرج✨️🌸

ببخشید یه سوال؟

اسپینوزا از کی شنیده بود که خدا اینارو گفته؟

چون فیلسوف بوده دیگه، ادعای پیامبری که نکرده

تا خدا هست، به مخلوق دمی تکیه مکن. که خدا کوهِ ثبات است و بشر، عین نیاز .... هر کسی رو لایک میکنم براش صلوات میفرستم، اگر ناراحت میشید، بهم بگید که لایک نکنم🌹

قیافه دانشجوی فلسفه بعد خوندن این متن  

زمین بابهار زنده میشود من باتو مهربان ترینم...         «قلب، خاک خوبی دارد، دربرابر هر دانه که درآن بنشانی،هزار دانه پس می دهداگرذره یی نفرت کاشتی، خروارهانفرت دروخواهی کرد. واگر دانه یی ازمحبت نشاندی خرمن هابرخواهی داشت...» نادر ابراهیمی_ابن مشغله.                ۵تیر۱۴۰۲>>>> 
به خودت اعتماد داری؟ اگه داری آره..هرکی داره میتونه

نه من هدفمو ول کردم 

نمیدونم چطوری شد کی شده یا چیشده ولی خیلی قشنگ بدستش آورده بودم از دستش دادم تقصیر خودمه

fIVe🩵... جهانی که ایجاد کرده‌ایم، حاصل فرآیندی از تفکر ماست و تا زمانی که طرز تفکرمان را تغییر نداده‌ایم، جهان نیز تغییر نخواهد کرد.آلبرت انشتین (Albert Einstein)