غذا خوردن احساسی یعنی شما به راحتی مواد غذایی را استفاده می کنید ولی به خاطر گرسنگی غذا نمی خورید بلکه به خاطر رهایی از استرس غذا می خورید. یک بسته چیپس سیب زمینی و یا شکلات ممکن است وقتی احساس بی حوصلگی، تنهایی، اضطراب، نا امیدی، افسردگی، عصبانیت دارید برای شما تسکین کوتاه مدت فراهم کند.
👈این نکات میتونند به شما کمک کنند✔یک دفترچه یادداشت مخصوص خوردن تهیه کنید و رویدادها، مکانها و احساساتی که اشتهایتان را تحریک میکند، یادداشت کنید.
✔با انجام ورزش و فعالیت بدنی به جنگ استرس بروید. انجام فعالیتهای ورزشی موجب میشود بدن شما هورمون اندورفین (هورمونی که مسوول احساس لذت است) بیشتری تولید کند.
✔وجود یک همصحبت همواره کمککننده است؛ برای کاهش اضطراب و ناامیدی، احساسات خود را با یکی از افراد آشنا و نزدیک به خود در میان بگذارید.✔با وسوسه خوردن مبارزه کنید؛ وقتی واقعاً گرسنه نیستید، به جای غذا خوردن، با پیادهروی کوتاه، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی، مطالعه یا گشت و گذار در اینترنت یا تماس با یک دوست، حواس خود را پرت کنید.✔سعی کنید از خوردن غذا جلوی تلویزیون خودداری کنید. چون ممکن است در این حالت نتوانید علت و زمان رفع گرسنگی خود را تشخیص دهید.✔آرام غذا خوردن یک روش کارآمد است؛ پس آرام غذا بخورید و غذایتان را خوب بجوید. بدن شما برای دریافت کردن پاسخ سیری حداقل به ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد.✔خود را در معرض دیده شدن قرار دهید؛ دوستان و افراد خانوادهتان را از برنامه کاهش وزن خود باخبر کنید. این کار در ادامه مسیر به شما کمک میکند و شما را تشویق میکند تا روی قولتانبمانید.✔دلسردی یک مانع بزرگ در راه رسیدن به اهداف است؛ از دوستان و اطرافیانی که به اهدافشان نرسیدهاند و موجب دلسردی شما میشوند، دوری کنید.✔اگر خسته هستید، ممکن است برای افزایش انرژی خود احساس کنید که به یک میانوعده نیاز دارید؛ به جای این کار یک چرت بزنید یا زودتر به رختخواب بروید.✔حرکتهای رو به جلوی خود را ببینید؛ بر تغییرات مثبت که در عادتهای غذایی خود ایجاد کردهاید، تمرکز کنید و به خود برای تغییرات مثبتی که در جهت سلامت خود ایجاد کردهاید، جایزه بدهید