شوید پلو : شوید پلو به عنوان پلو پایه می تواند با سایر فراورده های گوشتی مثل مرغ، ماهی، تن ماهی و... و حتی ماست موسیر یا سالاد مصرف شود و ترکیب آن به صورت شوید باقالی بسیار خوش طعم و لذیذ است. در اینجا به آموزش دو روش از پخت شویدپلو را برای شما تهیه کرده ایم.
مواد لازم:
برنج 3 لیوان
شوید تازه ریز خرد شده 3 لیوان
سیر 3 حبه
زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
نمک و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
برنج را در مقداری آب ولرم به مدت 30 دقیقه خیس دهید و پس از این مدت بهمراه مقداری نمک و چند لیوان آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نرم شود سپس با آب سرد آبکشی کنید ( زمانی برنج را آبکش کنید که وقتی برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز ان کمی خام باشد ).
ته قابلمه ته دیگ دلخواهتان را قرار دهید و لایه لایه داخل قابلمه را با برنج و شوید خرد شده پر کنید ، در انتها سیرها را خرد کنید و لابلای برنج قرار دهید ، حرارت را زیاد کنید تا برنج کمی بخار کند سپس نصف لیوان آب را بهمراه چند قاشق ورغن و زعفران دم کرده به برنج اضافه کنید ، در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد ، پس از پخت برنج را در ظرف بکشید و سرو کنید.
به همراه این برنج میتوانید ماهی ، میگو ، گوشت و مرغ و … سرو کنید ، در صورتی که شوید تازه در اختیار ندارید از 3 قاشق غذاخوری شوید خشک استفاده کنید.
مواد لازم برای ماهیچه
گوشت ماهیچه: 1 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه و دارجین
پیاز:1 عدد
هویج:2 عدد
مواد لازم برای شوید پلو:
شوید تازه خرد شده:2 پیمانه
پیاز نکینی ریز:1 عدد کوچک
برنج ایرانی:2 پیمانه
نمک و فلفل و کمی زردچوبه
دارچین:1 قاشق چ خ سرخالی
روغن:به میزان لازم
زعفران:دو قاشق غ خ (دمکرده) در صورت تمایل
برای تزیین:
یا کشمش و پیاز داغ و دارچین
یا زرشک و گردو و خلال بادام و دارچین
طرز تهیه:
اول برنج رو بذارید تو آب حداقل دو ساعت خیس بخوره(این نکته خیلی مهمیه تو پخت برنج عالی)
بعد تو قابلمه شوید و پیاز رو تفت بدید. وقتی خوب تفت دادید زردچوبه و دارچین و فلفل رو اضافه کنید. سپس دوبرابر برنج یعنی 4 پیمانه آب در قابلمه بریزید و بذارید آب به جوش بیاد حالا برنج رو اضافه و نمک غذا رو اندازه کنید. وقتی آب برنج کشیده شد بذارید حدود نیم ساعت با حرارت ملایم دم بکشد. ماهیچه را هم جدا میگذاریم آبپز شود و البته کم هم طعم دهنده به آن می دهیم تا عطر و رنگ و بوی خوشی به خود بگیرد.
زمانی که برنج دم کشید میتوان برای تزیین زرشک و گردو و خلال بادام رو با کره و دارچین تفت داد و با زعفران مخلوط و رو و لابلای برنجم اضافه کرد. و در انتها ماهیچه را درکنار شویدپلو سرو میکنیم.