کودکم به آموزش بی تفاوته چه کنم؟

سلام وقت بخیر پسرم ۵ سالشه و اصلا علاقه ای به یاد گرفتن شعر خوندنش نداره وقتی براش شعر میخونم عوضش میکنه یه چیز دیگه میگه ورجک بازی درمیاره و اینکه هنوزم از سلام کردن آداب معاشرت طفره میره نمیدونم چطور بهش یاد بدم که این رفتار زشته هر چی باهاش حرف میزنم تو رفتارم نشونش میدم فایده نداره راهنماییم کنید لطفا بیشتر کارای که مشاورا تو برنامه ها میگن انجام دادم ؟

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام .... وقت بخیر
از اینکه میگید براش شعر میخونید و علاقه ای نشون نمیده شاید علتش این باشه که به کار دیگه ای علاقه داره... بهتره ازش بپرسی و اون کاری که خودش دوست داره رو براش انجام بدی کاری که براش لذت بخش باشه و نخواد که ازش فرار کنه و اینکه از سلام کردن طفره میره شاید علتش خجالتی بودن و یا زور و اجبار بیش از حد شماست گاهی اوقات بچه ها برای اینکه با والدین مخالفت کنن این کار رو میکنن البته نه از سر لجبازی بلکه از روی استقلال کسب کردن خودشون پس باید غیرمستقیم این آداب رو بهش یاد بدید مثلا با نمایش دادن کارتون یا خوندن کتابهایی که اینو بهش یاد بده و یا با گفتن داستان ‌... در قالب داستان و قصه اینو بهش یاد بدید و براش جدول جایزه تهیه کنید مثل برنامه هفتگی یه برنامه درست کنید و بچسبونید جایی که پسرتون هم ببینه و بگید اگر هر جایی که میریم سلام کنی یه ستاره میگیری و آخر هفته اگه ستاره هات تکمیل شد برات جایزه میگیرم وشما بابت هر دفعه که سلام میکنه یه ستاره براش میکشی یا یه برچسب کارتونی یا ستاره براش میچسبونی روی کاغذی که درست کردی مثلا شنبه تا جمعه هر روزی که این کار رو کرد شما هم توی همون روز بهش ستاره میدی تا آخر هفته اینطوری انقدر ادامه میدی تا عادت بشه براش و یاد بگیره و برای اینکه اجتماعی بشه بهتره یه تایمی در روز مثلا ۳ یا ۴ ساعت بره مهدکودک یا کلاسهای آموزشی اینطوری باعث میشه بهتر رفتار کنه و یاد بگیره.
موفق و موید باشید.