چطور میتونم در تربیت برادرم نقش موثری داشته باشم؟

سلام و عرض ادب خدمت شما عزيزان

من يه برادر دارم 15 سالشه. با وجود شرايط نه چندان خوبی كه تو خونه داشتيم ميونه خوبی با هم داريم. ولی بعضی وقتا كه من حرفی بهش ميزنم مثلا ميگم اين حرفی كه زدی مناسب نيست، يا رفتارت اينجوريه ميگه انرژی آدمو ميگيری، يا مثلا ميگه كلا ضد حالی. من راستش نمی خوام آدم ضد حالی باشم و مهم تر از اون نمی خوام برادرم از من فاصله بگيره. آدم زياد خشكی هم نيستم، ميگم ميخندم (با وجود اينكه شرايط زندگيم چندان مناسب نيست). از طرفی نمی خوام حرف گفتنی نسبت به برادرم داشته باشم نگم يا نصيحتش نكنم. حالا واقعا بين دو راهی موندم كه چجور رفتاری مناسبه؟ چيكار كنم كه هم حرف به جايی باشه بزنم هم اينكه به قول برادرم ضد حال نباشم؟ اين رو هم اضافه كنم كه تو تربيت برادرم به هيچ عنوان نميشه رو پدرم حساب كرد، يعنی اگه می فرمايين پدرم بايد راهنمايی كنه و راه و چاه رو نشون بده ممكن نيست چون پدرم اصلا تو زندگی ما نقشي نداره. به عنوان يه خواهر چطوری ميشه برادر كوچكتر رو راهنمايي كرد و در عين حال ناراحتش نكرد؟ پيشاپيش ممنون از راهنماييتون

اطلاعات تکمیلی

سن 31 جنسیت زن شغل مهندس وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

سلام وقت شما بخیر
خوشحالم که برادرتان ،خواهری دارد که انقدر نسبت به او احساس مسئولیت می‌کند ،این واقعا خوب است.
چون برادرتان در سن بلوغ است و خودش درگیر بحران است ،باید شما درک متقابل و خوبی از او داشته باشید .
اگر می‌آید با شما مشکل اش را مطرح می‌کند ،یعنی با شما احساس صمیمیت می‌کند.
بنابراین در این جور مواقع فعالانه فقط و فقط به حرفهایش گوش دهید ،در آن زمان بهتر است حتی نظرات خود را بیان نکنید،فقط مشتاقانه به حرف هایش گوش دهید.
حتی اگر چیزی بود که لازم می‌دانستید بهش بگوئید، آن لحظه آن کار را نکنید.
بگذارید فردا یا ساعتی دیگری به صورت چالشی از او بخواهید که به موضوع نگاه دیگری داشته باشد.
به طور مثال بگوئید : راستی من داشتم به حرف های دیروزت فکر می‌کردم ،به نظر تو تبعات این کار چی می‌تونه باشه یا بگوئید راه حل دیگه ای به ذهنت نمی‌رسه ؟؟؟!!!
اگر دنبال ارتباط خوب و سازنده با برادر نوجوانتان هستید باید وارد دنیای او بشوید ،با او هم قدم شوید ،به علائق اش احترام بگذارید ،خیلی زیاد در برابرش شنونده باشید
به این دلیل که اگر یک زمان شما گوینده شدید و خواستید پیغامی را به او بدهید ،به حرف شما گوش بدهد.
امیدوارم که موفق باشید.