دندان قروچه کردن کودک

87 بازدید 1 تبادل تجربه

 سلام. سال ۹۲ نوزاد ۵ ماهه ام بر اثر بیماری سرطان خون از دست دادم .بلافاصله ناخواسته باردار شدم . به علت فشار روحی و موقعیت قصد سقط داشتیم که خانواده مانع شد. در طول بارداری هر روز ناراحتی ، نگرانی و گریه و فکر نوزاد از دست رفته ام من را دیوانه میکرد .این روند تا زمان تولد پسرم ادامه داشت .با بدنیا آمدنش حال روحی ام بهتر شد .الان پسرم ۶ ساله هست و پیش دبستان میرود. به شدت عصبی پرخاشگر هست اصلا روی زمین بند نیست دائم در حال راه رفتن دویدن و حرف زدن هست اصلا هم حرف گوش نمیکند هر کاری خودش دوست دارد انجام میدهد موقع خواب به شدت دندان قروچه میکند .در ضمن نوزاد ۴ ماهه دارم که او را دوست دارد ولی همه محبتش دوستی خاله خرسی هست سعی میکنیم که توجه زیاد یه نوزاد نداشته باشیم ولی گاهی با رفتار پر خطرش نسبت به داداش مجبوریم یه چیزی بگیم بهش .حالا نمیدونم چیکار کنم ؟

لطفا راهنمایی کنید ‌

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۰ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و خانواده

سلام مادر عزیز

حتما شما در منابع گوناگون اهمیت آرامش و حال روانی مادر را در دوران بارداری دیده اید .همانقدر که به سلامت فیزیک و تغذیه مادر توجه می‌شود به سلامت روان و آرامش در دورانی بارداری هم توصیه شده است و چه بسا بیشتر .اما در حال حاضر پیدا کردن علت آنچنان مهم نیست و تلاش شما میبایست در جهت از بین بردن علائم باشد.و علت هایی که در حال حاضر سبب بوجود آمدن این رفتارها می‌شود.از دلایل اصلی دندان قروچه در کودکان خشم بروز داده نشده ،استرس و اضطراب هست بنابراین حفظ آرامش کودک شما قبل از خواب بسیار مهم است .توصیه های من به شما اینست:در روز مخصوصا اوایل روز حداقل نیم ساعت وقت اختصاصی برای فرزندتان بگذارید و در آن نیم ساعت یک بازی تعاملی انتخاب کنید که هر دوی شما در آن نیم ساعت از حضور یکدیگر لذت ببرید نه هدف آموزشی ‌‌نه هدف تربیتی داشته باشید فقط بازی ای را انتخاب کنید که درآن تعامل وجود داشته باشد و لذت .در طی روز حتما از محبت فیزیکی مثل در آغوش کشیدن ،بوسیدن و نوازش کردن حداقل ۱۰ بار در روز استفاده کنید.لیستی از کارهای مثبت فرزندتان تهیه کنید ،لطفا در تهیه این لیست خساست نداشته باشید و حتی کارهای خیلی کوچک هم بنویسید و هر بار که این رفتارها را دیدید وی را تشویق کلامی کنید .تشویق کلامی شما هم می‌تواند هول و حوش ۱۰ بار در روز باشد .گذاشتن زمان با کیفیت ،محبت فیزیکی و تحسین و توجه باعث می‌شود فرزندتان آرامش بیشتری داشته باشد . اما نکته ی دیگر اینکه آرامش قبل از خواب کودک شما هم بسیار مهم است سعی کنید قبل از خواب یک دوش آب گرم بگیرد ‌‌شما هم درکنارش باشد و کارهایی مثل قصه خواندن و نوازش کردن قبل از خواب انجام دهید تا با آرامش بیشتری بخوابد . توصیه دیگر من اینست که حتما برای بهبودی بهتر فرزندتان این دوران را در کنار یک مشاور کودک بگذرانید که کمک خیلی زیادی به شما می‌شود، مشاوره حضوری بسیار برای مورد شما ضروری هست .

موفق باشید

تجربه شما

ممنون از راهنمایی شما .انشاالله که کار ساز باشه خیلی نگران شم