عوارض قرص کلومیفن

سلام چندتاتایپیک نی نی سایت مال ۴یا۵ پنج سال پیش خوندم راجب قرص کلومیفن بعضیا میگن کیست میاره بعضیام از فوایدش میگن که خوب بوده باردار شدن به نظرتون یه دوره برای اولین بار ضرری داره کیست میارم؟ آخه من کیست دارم سمت چپ شکمم ۲۷میل دکتر گفت اصلا مهم نیس که دارو بهت بدم گفت زایمانت خودش دفع میشه بنظرتون چیکار کنم دوشبه که قرص رو میخورم یک ساله که اقدام برای بارداریم ولی نمیشه گفتم بدون تجویز قرصو بخورم ببینم چجوره؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۱ جنسیت زن شغل ندارم وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور مامایی و زنان

به زوجی كه بيشتراز يكسال بدون روش پيشگيری بارداري رخ نداده نازا گفته ميشه و بايد زن و شوهر مورد بررسی قرار بگيرند. توجه كنيد كه هميشه داروی يكسانی گره گشای ما نيست و علت باردار نشدن بايد معلوم شود. بايد شوهر آزمايش آناليز اسپرم و زن آزمايشات هورمونی مخصوصا تيروييدی و پرولاكتين و سونوگرافی رحم و تخمدان انجام بدهند.

مصرف قرص كلوميفن بدون تجريد پزشک عوارض زيادی دارد و ممكن است منجر به تخمدان هيپراستموله ( تحريک تخمک گذاری شدی) ، بزرگ شدن كيست قبلی و ايجاد كيست جديد و حتی پارگی كيست بشود. لذا توصيه به مصرف آن بدون دستور پزشک نميشود.