سلام و خسته نباشید

دختری ۹ ساله دارم که همیشه میخواهد در هر چیز اولین و بهترین باشد مثلا در مدرسه ،در گروه دوستان،در ورزش ،در هنر (موسیقی)در شعر (شاهنامه و حافظ و مولانا)بطوریکه واقعا ما را خسته میکند و بسیار خسته میشود و تا به حد مطلوب نرسد بیخیال نمیشود .مثلا در ورزش اسکیت اینقدر تلاش و تمرین کرد تا در ۸ سالگی به تیم هاکی وارد شد این مستلزم تمرینات مداوم هفتگی است .در ورزش زیپ لاین که بسیار هم خطرناک هست و صخره نوردی پیشرفته و میخواهد در این سن کارهای بزرگسال انجام دهد و ...نمیدانیم چطور باید بفهمانیم که کسی توقع کارهایی که مختص گروه سنی بالاتر هست از او ندارد و در سن خودش بهترین است .مدام خودش رو سرزنش میکند که بی عرضه است و نمیتواند مثل بزرگترها مثلا چتر بازی یا اسب سواری و یا شیرجه و ....بزند در صورتیکه در تمام این موارد از هم سن های خودش جلوتر است طوریکه همه در جاهای عمومی او را تشویق میکنند اما هیچوقت از خودش راضی نیست .خیلی نگرانیم لطفا راهنمایی کنید چه کنیم ..

اطلاعات تکمیلی

سن ۴۳ جنسیت زن شغل کارشناس ایران خودرو وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و بین فردی

سلام
به نظر میرسد دخترتان عزت نفس پایینی دارد و به همین دلیل حتی با کسب بهترین موفقیت ها این نارضایتی از خود ادامه خواهد داشت.
برای تقویت عزت نفس بر نکات مثبت درونی تمرکز کنید(نه موفقیت های بیرونی). مثل شاد بودن، خلاق بودن، مسئولیت پذیر بودن، و... .
دختر شما نیازمند توجه به ارزشهای درونی خود است تا کمتر وابسته به تشویق های بیرونی باشد. ویژگی های دوست داشتنی او را یاداوری کنید(ظاهری و باطنی به جز موفقیت ها).