بیش فعالی کودک

سلام خسته نباشید. من پسر 4 سال و نیمه دارم که یک روان پزشک گفت بیش فعاله یکسال و نیم قرص ریتالین 10 و قرص ریسپردون مصرف کرده ولی هیچ نتیجه ای ندیدم اصلا بهتر نشد بلکه بدتر شد حالا به نظر شما من چیکار کنم لطفا کمکم کنید با تشکر

اطلاعات تکمیلی

سن 34 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام ممنونم
ممنون از اعتمادتون برای طرح مشکلی که باهاش مواجه هستید.
نخست باید دید نتیجه مورد نظر چی بوده. این داروها قرار هست که روی تمرکز و همچنین پر تحرکی فرزند اثر گذار باشند ولی ممکنه روی پرخاشگری بچه یا رفتارهای ناپسندش اثر نکنه. اگر شما منظورتون از نتیجه مسئله تمرکز و تحرک هست در اینجا مسئله تشخیص درست مطرح هستش.

در اینجا باید دید آیا تشخیص بیش فعالی درست بوده یا خیر. معمولاً در سنین پیش دبستانی تشخیص بیش فعالی کمی دشوار هستش چون برخی از علائم این اختلال با اختلالات دیگه مشابه هست و ممکنه باعث تشخیص گذاری اشتباه بشه. به همین جهت برای بررسی بیشتر پیش یک متخصص روانپزشک یا روانشناس کودک تشریف ببرید تا دوباره تشخیص گذاری انجام بشه.

مورد بعدی اینکه با احتمال کم اما ممکنه تشخیص درست باشه اما داروها متناسب بچه شما نباشه و به فرزندتون نساخته باشه. اگر اینطور هست یا باید داروها عوض بشن یا شاید بهتر باشه روش درمانی غیر دارویی رو امتحان کنید. برای این سن بهترین گزینه درمانی غیر دارویی روش تحلیل اثرمتقابل والد - فرزند که بهش PCIT میگن هستش و اگر  روانشناس متخصص این فن رو پیدا نکردید روش آموزش والدین هم گزینه خوبیه.
امیدوارم که این راهنمایی براتون مفید بوده باشه