سلام يک سوال مربوط به ارث و وراثت داشتم من با خانواده همسرم زندگی ميکنم خونه پدری همسرم به اسم مادر شوهرمه چند وقت پيش بحثمون شد مادر شوهرم به شوهرم گفت از ارث محرومت ميکنم همچين چيزی ممکنه اگر واقعا مادر شوهرم محروممون کنه از ارث بعد از مرگ ايشون يعنی نميتونيم از راه قانونی ارثمونو بگيريم؟

اطلاعات تکمیلی

سن 22 جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

وکیل پایه یک دادگستری

با سلام

1. محروم کردن از ارث یک اصطلاح غلطی است که در جامعه رواج یافته و اصولا پس از فوت شخص اراده ای وجود ندارد که بخواهد شخصی از ارث محروم شود و پس از فوت ورثه به میزان سهم الارث مالک ماترک(اموال و دارایی های متوفی) می شوند.

2. در صورتی که شخص قبل از فوت وصیت نماید و اموال خود را وصیت کند بین تعداد خاصی از فرزندانش تقسیم شود و عده ای را محروم کند در این حالت تا میزان یک سوم از دارایی شخص طبق وصیت عمل می شود و نسبت به دو سوم باقی مانده به نسبت سهم الارث بین ورثه تقسیم می شود.

3. تنها در صورتی می توان فرد را از ارث محروم نمود که شخص در زمان حیات خودش نسبت به انتقال رسمی اموال و دارایی های خودش بین اشخاص اقدام نماید و اصولا ماترکی از وی بجا نماند تا بعد از فوت بین ورثه تقسیم شود.

توصیه عمومی: همیشه اقدام قضایی و قانونی را بعنوان آخرین راه در نظر بگیرید و قبل از هر اقدامی سعی کنید با مصالحه و سازش و داوری توسط افراد خبره و حقوقدان مشکلات خود را حل نمایید.

موفق باشید